Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Έγιναν «σκόνη» τα παλιά… Η «Αχέρων» διατηρεί το λατομείο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ρούλα Χρήστου
Ξανά στην «ΑΧΕΡΩΝ ΜΠΕΤΟΝ», συμφερόντων του δημάρχου Πάργας Αντώνη Νάστα, μισθώνει το λατομείο Θεσπρωτικού ο δήμος Ζηρού.
Ουσιαστικά πρόκειται για πενταετή παράταση του ήδη υπάρχοντος συμβολαίου και την απόφαση έλαβε κατά πλειοψηφία το Δ.Σ Ζηρού με τις ψήφους συμπολίτευσης και μείζονος αντιπολίτευσης.
Οι κύριοι Γιάννος και Γείτονας από τις άλλες παρατάξεις αρνήθηκαν να συναινέσουν στην ανανέωση της συνεργασίας αυτής λόγω του βεβαρημένου παρελθόντος της εταιρείας απέναντι στο δήμο.
Η παράταση δίνεται χωρίς αλλαγή στους όρους του αρχικού συμβολαίου. Σ΄αυτούς περιλαμβάνεται και το αναλογικό μίσθωμα 19% επί των πωλήσεων της εταιρείας, ποσοστό που είναι το υψηλότερο στην Ελλάδα και για το οποίο ο μισθωτής έχει προσφύγει δικαστικά προσπαθώντας να το αλλάξει.
Ακόμη κι αν το πετύχει, δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ, λέει η δημοτική αρχή, η οποία επέμεινε πως παρά τα όσα είχαν βαρύνει στο παρελθόν τις σχέσεις δήμου και εταιρείας, η εταιρεία παρουσιάζεται βιώσιμη κι ο δήμος εισπράττει με σωστή διαχείριση περί τις 250χιλ ευρώ ετησίως από τη μίσθωση αυτή.
Στο παρελθόν και με τους ίδιους όρους οι εισπράξεις του δήμου έφτασαν για μια φορά μόνο τις 110χιλ, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν φταίει άλλος για όσα προηγήθηκαν παρά η κακή διαχείριση από μεριάς δήμου και οι πλημμελείς έλεγχοι.
«Δεν θα λογοδοτήσω εγώ για τους προηγούμενους. Εμείς φέραμε εδώ αναλυτικούς λογαριασμούς και βάλαμε τα πράγματα σε μια σειρά. Ξεκαθαρίσαμε και εισπράττουμε» ήταν η απάντηση του κ. Καλαντζή στις μομφές της ελάσσονος αντιπολίτευσης ότι δεν μπορεί να ξεπεραστεί έτσι ένα θέμα για το οποίο «έγινε ο κακός χαμός σε προγενέστερο Δ.Σ με τα όσα ακούστηκαν».
Θυμίζουμε πως με μια σειρά δικαστικών αποφάσεων που είχε πετύχει η εταιρεία εις βάρος του πρώην δήμου Θεσπρωτικού και του δήμου Ζηρού είχε καταφέρει αντί να χρωστάει η ίδια τεράστια ποσά, να της χρωστάει κιόλας ο δήμος.
Είχαν επίσης παρουσιαστεί από τη νέα δημοτική αρχή ως και τιμολόγια χωρίς παραστατικά που εκδόθηκαν επί ημερών του κ. Γιολδάση κι ένα σωρό άλλες παραλείψεις και αβλεψίες που ζημίωναν το δήμο γι αυτό και η ελάσσονα αντιπολίτευση επέμενε στο σκέλος των πολιτικών ευθυνών.
Στη συνεδρίαση εκείνη του Δ.Σ είχε αποφασιστεί η τακτοποίηση της δαιδαλώδους οικονομικής εκκρεμότητας δήμου και εταιρείας με συμψηφισμό ουσιαστικά και ρύθμιση οφειλομένων τα οποία καταβάλλει πια η μισθώτρια εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!