Real- Estate

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Φιλελευθέρων Δημοκρατών, Γκι Φερχόφστατ μιλώντας ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα

Δείξε τους ότι είστε ένας αληθινός ηγέτης και όχι ένας ψευδοπροφήτης!»


Ήταν απο τις ομιλίες που χειροκροτήθηκε όσο καμία άλλη στο ευρωκοινοβούλιο και διακρίθηκε από το πάθος της και από τον τρόπο με τον οποίο ο ομιλητής, έδειξε να ξέρει πολύ καλά την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Γκι Φερχόφστατ

ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα, έκανε τους έλληνες που τον παρακολούθησαν να αναπηδήσουν από έκπληξη από την καρέκλα τους

«Είμαι εξοργισμένος με τον κ. Τσίπρα γιατί ας το παραδεχθούμε: Υπνοβατούμε προς ένας Grexit. Επι 5 χρόνια τώρα. Και τους τελευταίους μήνες τρέχουμε προς το μέρος του με τα μάτια μα ορθάνοιχτα. 
Με τα μάτια σας ανοικτά. Αλλά δεν θα πληρώσετε εσείς τον λογαριασμό. Αυτοί που θα πληρώσουν τον λογαρισμό είναι οι έλληνες πολίτες! Χάνοντας το 30 έως 40% της αγοραστικής τους δύναμης, του εισοδήματός τους».

«Θα είμαι ξεκάθαρος σήμερα στο τι πρέπει να κάνω αλλά κυρίςω σε αυτά που εσείς πρέπει να κάνετε! Και το ξέρετε πολύ καλά από την αρχή! Πρέπει να ετοιμάσετε ένα πακέτο με βαθιές μεταρρυθμίσεις. Και όταν μιλάω για πακέτο μιλάω για ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Για ένα οδικό χάρτη. Ενα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα. Όχι μόνο προθέσεις. Είμαστε έξι μήνες μετά τις εκλογές και δεν έχουμε δει τίποτα! Θέλετε ένα Grexit; Πάντως δεν είναι κάτι που θέλει ο λαός σας!», είπε ο κ. Φερχόφσταντ. 

Και συνέχισε: 

«Αυτό που χρειαζεται η Ελλάδα είναι: 

- Σταθερές προτάσεις για να απαλλαχθεί από το πελατειακό σύστημα. Και συγκεκριμένα μέτρα για να παταχθεί η διαφθορά.
- Εναν οδικό χάρτη για να συρρικνώσει τον δημόσιο τομέα: Θέλουμε να δούμε έναν συγκεκριμένο αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι δεν θα αντικατασταθούν
- Να γίνουν οι δημόσιες τράπεζες σε ένα υγιές κομμάτι της οικονομίας
- Να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα. Θέλουμε να δούμε συγκεκριμένες ημερομηνίες γι' αυτό και όχι μόνο προθέσεις κι εδώ. Θέλουμε να δούμε νομικές βάσεις, χρονοδιάγραμμα και νομοθετήματα
- Να τελειώσετε με τα προνόμια των εφοπλιστών, των στρατιωτικών, της εκκλησίας, των νησιών και μην το ξεχνάτε, των κομμάτων μεταξύ των οποίων και το δικό σας που έχουν δανειστεί από το δημόσιο. Δεν βλέπω καμία διαφορά ανάμεσα σ' εσάς και στον Σαμαρά. 

Ο κ. Φερχόφστατ συνέχισε σε έντονο ύφος: 

«Αλλη μια διαφορά είναι ότι εσείς έχετε ισχυρή λαϊκή εντολή. Δεν έχει υπάρξει άλλος προωθυπουργός με τόσο ισχυρή λαϊκή εντολή. Διπλή εντολή. Μια από τις εκλογές και μια από το δημοψήφισμα. Ο ελληνικός λαός, έχει κουραστεί από τον τρόπο με τον οποίο κυβερνάται η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Αλλάξτε τον!»

Τέλος ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου είπε: 

«Εχουμε όμως κι εμείς την ευθυνη μας. Το Eurogrpup πρέπει να χρησιμοποιήσει άλλο τρόπο προσέγγισης. Πρέπει να δημιουργήσουμε αυτό που είναι και η έννοια της αληθινής πολιτικής και οικονομικής ένωσης. Με την μείωση του χρέους για όλους και όχι μόνο για την Ελλάδα. Όπως γίνεται σε κάθε νομισματική ένωση. Κ. Τσίπρα όλα με την σειρά τους. Πρέπει να βγείτε μπροστά με ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Δεν μιλάμε ούτε για το αυγό ούτε για την κότα. Είναι στο χέρι σας.
Πως θέλετε να σας θυμούνται; Ως ένα εκλογικό ατύχημα που έκανε τους πολίτες του φτωχότερους; Η ως εναν επαναστάτη μεταρρυθμιστή; Μην πέσετε στη παγίδα του ΠΑΣΟΚ. Μην προδώσετε τον λαό σας. Το 80% θέλουν να μείνουν στο ευρω. Δείτε τους ότι είστε ένας αληθινός ηγέτης και όχι ένας ψευδοπροφήτης!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!