Real- Estate

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας ζητά απο τους Τσακαλώτο Μπάρκα νακαταψηφίσουν τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους!


Με μια ανακοίνωση που δημιουργεί ερωτηματικά, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας ζητάει από τους Πρεβεζάνους βουλευτές Τσακαλώτο και Μπάρκα να καταψηφίσουν τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους στην ψηφοφορία που θα γίνει στη Βουλή.
Πρόκειται για λογική υπέρβαση των νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο μεν Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι αυτός ο οποίος αγωνίστηκε, διαπραγματεύτηκε και μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα κατάφεραν να βελτιώσουν τους όρους της συμφωνίας που φέρνουν προς ψήφιση στη Βουλή, ενώ ο έτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας ανήκει στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού και στηρίζει τις επιλογές του.
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ;Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν και τοποθετούνται εναντίον της συμφωνίας, αναφέρουν τα εξής:
Το “ΟΧΙ” σημαίνει “ΟΧΙ”!
Πρέβεζα, 13/07/2015
Τις τελευταίες μέρες ολόκληρος ο πλανήτης στέκει εμβρόντητος μπροστά στο πρωτοφανές πραξικόπημα που επιτελείται σε βάρος του ελληνικού λαού. Για πρώτη φορά μετά την ίδρυσή της, η Ευρωζώνη έδειξε χθες με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το πραγματικό της πρόσωπο και κάλεσε μια κυβέρνηση κι έναν λαό να υποταχθούν στις επιταγές της πολιτικής, οικονομικής και τραπεζικής της ολιγαρχίας!
Ενώ ο λαός ήταν, για μια ακόμα φορά, έτοιμος για τη ρήξη με τα τελεσίγραφα και τα μνημόνια, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ενέδωσαν στους εκβιασμούς των τοκογλύφων, που απείλησαν άμεσα με οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας. Έτσι, λοιπόν, η πολιτική κατεύθυνση, στη βάση της οποίας δομήθηκε η πρόταση που κατατέθηκε από την Ελλάδα στην Ευρώπη, εγκλώβισε την ομάδα διαπραγμάτευσης. Βέβαια, η κατάληξη αυτή δεν ήταν δημιούργημα της στιγμής, αλλά το φυσικό αποτέλεσμα της συνολικής πολιτικής επιλογής να μετατραπεί η θέση μας από “καμιά θυσία για το Ευρώ, καμιά αυταπάτη για τη δραχμή” στο αδιέξοδο και δογματικό “πάση θυσία στο ευρώ”.
Μια κατάληξη, η οποία πέρα από τις βασικές αρχές και αξίες του κόμματός μας και της Αριστεράς συνολικά, ακυρώνει και τη σημαντικότερη παρακαταθήκη που έχουμε να υπερασπιστούμε. Αυτή του “ΟΧΙ”, που ο λαός μας επέλεξε να ακουστεί σε κάθε γωνιά της Ευρώπης και του πλανήτη, με το δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη! Ένα δημοψήφισμα, που αναδείχτηκε στην πρώτη μεγάλη συλλογική διαδικασία, μετά τη μεταπολίτευση, με ξεκάθαρο ταξικό πρόσημο και όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ακόμα κι αυτό της ρήξης! Ένα δημοψήφισμα που έθεσε, πλέον, ξεκάθαρα το ερώτημα σχετικά με το ποια είναι τα όρια της Ευρωζώνης στο σήμερα, στην ελληνική κοινωνία! Ένα δημοψήφισμα, που βρήκε σύσσωμη την υπεύθυνη Αριστερά και τους αγωνιστές της να θέτουν τις δικές τους κόκκινες γραμμές, τις κόκκινες γραμμές του λαού και των κινημάτων μας!
Για εμάς, μια γενιά που μπολιάστηκε στους αγώνες του φοιτητικού-μαθητικού κινήματος ενάντια στο άρθρο 16, σμιλεύτηκε στον εξεγερσιακό κύκλο του Δεκέμβρη και ωρίμασε πολιτικά στις πλατείες αυτής της χώρας, δεν υπάρχει δίλημμα σχετικά με το ποια πρέπει να είναι η στάση του κόσμου και των συναγωνιστών μας! Ένα βήμα πριν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. γραφτεί στην ιστορία πλάι στα μνημονιακά “μεγαθήρια” αυτού του τόπου, έχουμε την υποχρέωση και τη δυνατότητα να σταθούμε με το κεφάλι ψηλά και να ορίσουμε ως όριό μας τον ουρανό! Τώρα είναι η ώρα να παραδεχτούμε τα λάθη μας, να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη του λαού μας -και όχι των δανειστών-, να επαναφέρουμε, έστω και την ύστατη στιγμή, την Αριστερά στη θέση που της αξίζει, αποσύροντας την πρόταση κυβέρνησης-δανειστών!
Καλούμε, σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ιδιαίτερα τους συντοπίτες συντρόφους μας Ευκλείδη Τσακαλώτο και Κώστα Μπάρκα, να καταψηφίσουν-αν φτάσει στη Βουλή- τη συμφωνία που παραχωρεί τη λαϊκής μας κυριαρχία και καταδικάζει το λαό μας σε πολλά ακόμα χρόνια λιτότητας και φτώχειας! Για να μην αποτελέσουμε μια αριστερή παρένθεση! Επειδή, ερχόμαστε από μακριά για να πάμε ακόμα μακρύτερα!
Νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Πρέβεζα
Prevezaposto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!