Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Παραδοσιακά κούλουμα 2015 Δήμου Ζηρού!


. Ο Δήμος Ζηρού οργάνωσε τα πατροπαράδοτα Κούλουμα, στο Δημοτικό Αναψυκτήριο της πόλης όπου προσφέρθηκαν παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα και η παραδοσιακή φασολάδα σε όλους τους παρευρισκομένους, ενώ υπήρχε και συνοδεία από τους ήχους δημοτικής μουσικής.
Για πρώτη φορά και όχι όπως προτάσσει η παράδοση οι Φιλιπιαδιώτες γιόρτασαν τα κούλουμα στο χώρο του αναψυκτηρίου μιας και ο καιρός δεν επέτρεπε να γίνει η εκδήλωση στον Ζηρό όπου γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια. για να φάνε τα νηστίσιμα σαρακοστιανά και να διασκεδάσουν. 
Οι δημοτικοί άρχοντες και το τοπικό συμβούλιο Φιλιππιάδας είχαν φροντίσει να μην λείψει τίποτα και τα τραπέζια ήταν γεμάτα από τα σαρακοστιανά εδέσματα όπως  λαγάνα ταραμάς,χαλβάς ελιές,και άφθονο κρασί ,  και μια φοβερή φασολάδα που έγινε ανάρπαστη.
Έντονη παρουσία είχαν τα ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας που τα μέλη τους έσυραν πρώτα το χορό και το κέφι άναψε  με την συνοδεία της πολύ καλής παραδοσιακής ορχήστρας  του Θανάση  Ζάψα κλαρίνο, Γιώτη Δημήτρη τραγούδι, Γρηγορίου Νικόλαου κιθάρα, και Μαλαμή Σπύρο τύμπανα, και η πολύ επιτυχημένη εκδήλωση ολοκληρώθηκε.
Αξίζουν συγχαρητήρια στον Δήμο Ζηρού γιατί με την προνοητικότητα που είχαν λόγω καιρικών συνθηκών, να διοργανώσουν τα κούλουμα στον χώρο του αναψυκτηρίου έδωσαν την χαρά σε πολύ κόσμο και ιδίως σε ηλικειωμένους που δεν είχαν την δυνατότητα να μετακινηθεί εκτός Φιλιππιάδας να γιορτάσουν  και να περάσουν ευχάριστα τα κούλουμα της καθαράς Δευτέρας

                                   ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΠΟΥΓΙΑ
                                      Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΟΛΙΣΤ ΤΟΥ ΚΛΑΡΙΝΟΥ ΖΑΨΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
                                                 

Ο ΣΕΦ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗΣ ΦΑΣΟΛΑΔΑΣ




ΠΑΡΤΕ ΚΟΣΜΕ ΤΖΑΜΠΑ

                                                    ΟΛΟ ΧΑΡΑ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ 












                                               ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ





                                         DEL LA SIRAK KOLOVATSIOS-FRATELI SAKOS


                      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ


                                               ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ


.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!