Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5.2.2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ                                                                                             

Ταχ. Δ/νση:  Πλατεία Γεννηματά
Ταχ. Κώδικας:48 200 Φιλιππιάδα
Τηλ:    26833 – 60600                                                        Φιλιππιάδα 5/2/2015
Fax:    26830 – 24667




Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής ζήτησε την άμεση εφαρμογή κοινής υπουργικής απόφασης για τους οικιακούς καταναλωτές της Δ.Κ. Αγίου Γεωργίου, όσον αφορά τον επιμερισμό του ειδικού τέλους, λόγω της λειτουργίας σταθμού Α.Π.Ε.

Σε άμεσες ενέργειες  προχώρησε ο Δήμος Ζηρού αναφορικά με την μη εφαρμογή, στην περίπτωση της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου, κοινής υπουργικής απόφασης που αφορά το θέμα του  επιμερισμού  του ειδικού τέλους στους οικιακούς καταναλωτές σε περιοχές όπου λειτουργούν σταθμοί Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.). 
Σημειώνεται ότι με την αριθμ’ ΑΠΕΗΛ/Α/Φ1/οικ 23840 κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 3497/29-12-2014 τ. Β)  με θέμα  «Επιμερισμός ειδικού τέλους στους οικιακούς καταναλωτές, σε περιοχές όπου λειτουργούν ΑΠΕ» προβλέπεται η απόδοση του ποσού που έχει παρακρατηθεί από τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας στους οικιακούς καταναλωτές των Δήμων, στους οποίους λειτουργούν οι σταθμοί Α.Π.Ε., μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
Στα διοικητικά όρια του Δήμου Ζηρού και συγκεκριμένα στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου βρίσκεται  το σημείο υδροληψίας υδροηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 7 MWe.  Σύμφωνα με το άρθρο 3 παράγραφος 2 της ανωτέρω σχετικής απόφασης προβλέπεται «στην περίπτωση υδροηλεκτρικού σταθμού με εγκατεστημένη ισχύ μικρότερη ή ίση των δεκαπέντε MWe , ως μονάδες του σταθμού  θεωρούνται η υδροληψία και ο σταθμός παραγωγής αυτού με τη συνολική ισχύ του σταθμού να ισοκατανέμεται σε αυτές». Ωστόσο στον από 5/1/2015 δημοσιοποιημένο πίνακα του ΥΠΕΚΑ δεν περιλαμβάνεται ως δικαιούχος η Δημοτική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου του Δήμου Ζηρού.
Στην κατεύθυνση της αποκατάστασης της ισονομίας και της αδικίας που παρατηρείται σε βάρος των συνδημοτών μας στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου, ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, επισκέφτηκε, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου κ. Ρίζο Χρήστο, τα γραφεία της ΔΕΗ Άρτας όπου συζήτησε το θέμα και στη συνέχεια με επιστολή διαμαρτυρίας προς το τμήμα ενέργειας του ΥΠΕΚΑ, τη ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, τη ΛΑΓΗΕ ΑΕ και τη ΡΑΕ ΑΕ ζήτησε την άμεση εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης και την απόδοση του ποσού επιμερισμού που αντιστοιχεί στους οικιακούς καταναλωτές της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου ως δικαιούχου για το συγκεκριμένο σταθμό Α.Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!