Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Άνοιξε η Εθνική, κανονικά και πάλι στην κυκλοφορία

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ  Η ΣΥΔΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ


ETNIKH TEROBO15Λίγα λεπτά πριν τις τέσσερις μετά το μεσημέρι, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης και δόθηκε στην κυκλοφορία η Εθνική Οδός Ιωαννίνων Αθηνών, η οποία είχε κλείσει λόγω καθίζησης στην περιοχή του Τερόβου.
Τις τελευταίες ημέρες έγινε τεράστια προσπάθεια από την Περιφέρεια Ηπείρου και την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να υπάρξει προσωρινή αποκατάσταση και να σταματήσει η ταλαιπωρία των οδηγών που είχαν υποχρεωθεί να κινούνται μέσω της επαρχιακής οδού Σκλίβανης.
Το σημείο της εθνικής οδού είχε υποστεί σοβαρή καθίζηση εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών, και απαιτήθηκαν εργασίες διαπλάτυνσης και στερέωσης για την παράδοσή του σε κυκλοφορία.
«Έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια για να αποκαταστήσουμε, έστω με χαλίκια, το κομμάτι του δρόμου στην περιοχή Τερόβου. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε., που κατασκευάζει την Ιόνια Οδό, για τα μηχανήματα που διέθεσε για την αποκατάσταση του δρόμου. Γιατί με τις δικές μας διαδικασίες θα ήθελε 5-6 μήνες για να δοθεί σε κυκλοφορία ο δρόμος. Μένουν κάποιες εργασίες που θα κάνουμε εμείς σε δεύτερο χρόνο, αλλά τουλάχιστον από σήμερα ο δρόμος είναι σε κυκλοφορία», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης.
Ερωτηθείς για τα προβλήματα που εντοπίστηκαν στην Εγνατία Οδό, ο Περιφερειάρχης σημείωσε:
«Εμείς ειδοποιήσαμε την Εγνατία Οδό Α.Ε. ότι με 10-20 πόντους νερό δεν μπορούν να κλείσουν το δρόμο. Μάλιστα, ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Μαυρογιώργος βρέθηκε σήμερα στο σημείο και επανέλαβε στην Εγνατία Οδό αυτήν τη θέση. Φαίνεται ότι υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα, όταν έχουμε τέτοιες παροχές βροχής στο λεκανοπέδιο, όπως είχαμε προχθές. Καταλαβαίνετε ότι έγινε τεράστια προσπάθεια στον καθαρισμό των τάφρων, χωρίς να είναι αρμοδιότητα της Περιφερειακής Αρχής. Αυτό βοήθησε τα μέγιστα πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου, όπως το Σταυράκι και η Ανθούπολη. Υπάρχουν κάποια προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Θεωρώ ότι με συνεννόηση όλα λύνονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!