Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗ: Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο Νομό Πρέβεζας δίνονται για ενοικίαση κτιρίων δημοσίων υπηρεσιών

28.000 ευρώ το μήνα δίνονται για ενοικίαση των κτιρίων της Αστυνομίας και της ΔΟΥ.

ypiresies

Επειδή πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται πού θα βρει χρήματα η Ελληνική κυβέρνηση για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, είναι ώρα να επισημαίνουμε την προκλητική σπατάλη του δημοσίου χρήματος που γίνεται σε διάφορους τομείς.
Εκεί όμως που η σπατάλη ξεπερνάει τα όρια είναι στις δημόσιες δαπάνες που χαραμίζονται και δίνονται για μισθώματα διαφόρων δημοσίων υπηρεσιών.

Στην Πρέβεζα για παράδειγμα το κράτος δίνει υψηλά ενοίκια σε ιδιώτες για την μίσθωση κτιρίων που στεγάζουν τις υπηρεσίες του.
Δίνει χρήματα για την Περιφερειακή Ενότητα (πρώην Νομαρχία) και για τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών (Τμήμα Υγιεινής κλπ), όπως και για την Υπηρεσία Γεωργικής Ανάπτυξης, για το Δασαρχείο κλπ.
Ξεχωριστά κτίρια πληρώνουν η Οικονομική Εφορία, η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, η Αστυνομία και το Λιμεναρχείο, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας (Πρωτοβάθμια εκπαίδευση) κλπ.
Αν αθροιστούν όλα τα ποσά που πληρώνονται σε επίπεδο Νομού, γιατί υπάρχουν και άλλες περιφερειακές δημόσιες υπηρεσίες, τότε το ποσό μοιάζει ιλιγγιώδες.
Μόνο για το κτίριο της Αστυνομίας στην Πρέβεζα και της Οικονομικής Εφορίας δίνονται 28.000 ευρώ τον μήνα. Και αυτές είναι τιμές που προκύπτουν μετά την μείωση που έχει γίνει.

Αν το δημόσιο έπαιρνε ένα δάνειο από οποιαδήποτε τράπεζα και έχτιζε π.χ. στο στρατόπεδο του Αγίου Ανδρέα ένα κτίριο που θα στέγαζε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και την Αστυνομία, θα έκανε απόσβεση με τα ενοίκια που πληρώνει μόλις σε 3χρόνια.
Η σπατάλη αυτή δεν γίνεται τυχαία, αφού με αυτό τον τρόπο συντηρείται το πελατειακό κράτος και πολλοί ιδιώτες εισπράττουν χρήματα για κτίρια που πιθανόν θα τα είχαν ξενοίκιαστα και που σίγουρα δεν θα εισέπρατταν τόσο υψηλά ενοίκια.
Είναι όμως ώρα να αντιληφθούμε και κυρίως να το αντιληφθούν οι κυβερνώντες ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για σπατάλες.

Prevezaposto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!