Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

ΣΕ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΠΟΥ ΘΎΜΙΖΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ....

                Ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής                                        Αλλαγής στην Άρτα


Ο Γιάννης Μανιάτης επισκέφθηκε την Άρτα ύστερα από πρόσκληση της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Άρτας και με τον μεστό πολιτικό του λόγο και ήθος απευθύνθηκε στους αρτινούς πολίτες με αίσθημα ευθύνης όπως χαρακτηριστικά είπε και κοιτάζοντάς τον με ειλικρίνεια στα μάτια, διότι δεν δικαιούται κανένας να λέει πλέον ψέματα στους Ελληνες πολίτες μετά από τα τόσα πάθη που έχει υποστεί στα τέσσερα χρόνια της κρίσης.
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη , η οποία πλημμύρισε από πολιτική σκέψη και προβληματισμό τόσο για την πορεία της χώρας όσο και για την πορεία του κόμματος όπως ανέφερε και ο κεντρικός ομιλητής κ. Μανιάτης.
Ο γραμματέας Άλκης Παπαχριστάκης καλωσόρισε τον υπουργό, τον βουλευτή του Νομού κ. Γκόκα και τους παρευρισκόμενους αρτινούς πολίτες και τον λόγο έδωσε αρχικά στον βουλευτή που εν συντομία αναφέρθηκε στα έργα που προωθούνται για την Άρτα και την ένταξη σε πρόγραμμα η κοίτη του Αράχθου, ένα έργο σημαντικό αναπτυξιακά.
Η εισήγησή του υπουργού Ενέργειας έδωσε την αφόρμηση να τοποθετηθούν και να ακουστούν έντονα ερωτήματα και διλήμματα που απασχολούν όχι μόνο τους ψηφοφόρυς του ΠαΣοκ αλλά και τους πολίτες που δεν είναι κομματικοποιημένοι αλλά παρακολουθούν και ανησυχούν για το μέλλον της πατρίδας μας, αφού η χώρα πλέον δεν είναι τσιφλίκι των κομματικών στελεχών αλλά των πολιτών αδιακρίτως πολιτικού χρώματος. Όλοι οι πολίτες βιώνουν στον ίδιο βαθμό ανεξαρτήτως κομματικού εναγκαλισμού τα μεγάλα προβλήματα και τις παθογένειες του κράτους με την τραγικότερη μορφή, εκείνη της οικονομικής κρίσης αλλά και της πολιτικής που είχε διέλθει η χώρα πριν από την οικονομική κρίση, στην εποχή της ευμάρειας.
Στη γενική του αναφορά ο υπουργός έκανε έναν απολογισμό για την τετραετία που πέρασε και τις επώδυνες συνέπειες που υπέστησαν οι Έλληνες: Ματώσαμε, θυσιαστήκαμε, δώσαμε τα πάντα για την πατρίδα μας και τώρα μπορώ να πω πως έχουμε τη δυνατότητα να διαπραγματευτούμε με τους δανειστές μας, διότι μπορούμε ύστερα από τα χρόνια θυσίας να λέμε ότι θα πάμε στο ξέφωτο. Και είναι κρίμα τώρα να χαθεί αυτή η ευκαιρία με τις επιπόλαιες πολιτικές τοποθετήσεις της και ενέργειες αλλά και τη βούληση της αντιπολίτευσης να οδηγηθούμε στις εκλογές, και η χώρα να μπει σε περιπέτειες.
Αξίζει λοιπόν ο ελληνικός λαός μία τέτοια τύχη; Φυσικά όχι, είπε ο Υπουργός για να τονίσει στη συνέχεια ότι το ΠαΣοκ δεν πρέπει να αναλωθεί στην εσωστρέφεια, διότι είναι περισσότερα εκείνα που μας ενώνουν παρά οι διαφορετικές απόψεις και θέσεις για την πορεία του κόμματος.
Και είπε χαρακτηριστικά: θέλουμε ένα ΠαΣοκ να είναι στο 6 τοις εκατό ή στο 12 τοις εκατό; Πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι δεν θα υπάρχουν κυβερνήσεις αυτοδυναμίας. Και το ΠαΣοκ που του αξίζει να είναι στη διακυβέρνηση της χώρας γιατί θα είστε εσείς, να βρίσκεται σε δυσμενή θέση;
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έκανε καμία αναφορά για τα δύο πρόσωπα Βελιζέλος –Παπανδρέου και όταν μάλιστα τού έγινε σχετική ερώτηση απάντησε διπλωματικά, λέγοντας πως πρέπει να δρα ενωτικά και δεν είναι σωστό να μιλά εκείνος για τους προέδρους του ΠαΣοκ.
Αναφέρθηκε στην αντιπολίτευση, τον ΣΥΡΙΖΑ, για την επιπολαιότητα που τον διακρίνει αγνοώντας τους κινδύνους που τυχόν σύρει τη χώρα, παρακολουθώντας κανείς τα χρηματιστήρια γίνεται ευδιάκριτο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη ΝΔ που το 2009 παρέδωσε τη χώρα βυθισμένη στον Γ. Παπανδρέου και ανέφερε χαρακτηριστικά: Εμείς νομίσαμε ότι θα τα βγάλουμε πέρα και ήμασταν μόνοι, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Ιστορικά θέλαμε να σώσουμε τη χώρα, γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος, το οποίο το μετράμε με καταποντισμό. Αλλά δεν μπορούσε να γίνει και διαφορετικά.
Αναφέρθηκε στο έργο του υπουργείου του και σε όσα έργα αφορούν την περιοχή της Άρτας και γενικότερα την Ήπειρο γα να τονίσει ότι μπορεί τα καθημερινά προβλήματα να είναι τεράστια και ο έλληνας πολίτης δεν βλέπει παρά εκείνα που τον ταλαιπωρούν και τον ματώνουν όμως γίνεται δουλειά στα υπουργεία για την επόμενη προγραμματική περίοδο, ώστε η χώρα να κάνει επανεκκίνηση και να σημάνει η ανάπτυξη μέσα από τις βάσεις που μπαίνουν και τώρα μέσα σε αυτή την κρίση.
Στην όλη συζήτηση το σκέλος που είχε ιδιαίτερη σημασία ήταν οι τοποθετήσεις των ομιλούντων και ερωτώντων πολιτών που έθεσαν σοβαρές πολιτικές απόψεις και θέσεις, έβαλαν δυνατούς προβληματισμούς, έθεσαν σκληρά ερωτήματα στον υπουργό Γιάννη Μανιάτη χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της αλήθειας δίχως στρογγυλέματα και ωραία λόγια.
Μεταξύ άλλων ακούστηκαν : η αναγέννηση του μεγάλου δημοκρατικού χώρου θα έρθει αφού ξεκινήσει η αναγέννηση από τα πάνω, δηλαδή το διαχρονικό πλαίσιο αρχών και αξιών της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και είναι αδιαπραγμάτευτο. Εκείνα όμως που οφείλουν να αλλάξουν είναι τα πρόσωπα διότι το ΠΑσοκ δεν είναι ένα νέο κόμμα αλλά διαγράφει πορεία 40 ετών και φέρει ευθύνες. Πρόσωπα που είναι στην πολιτική σκηνή μόνιμα φέρουν ευθύνες για την κατρακύλα της χώρας ακόμα και αν το ΠαΣοκ έκανε τόσα καλά στην ελληνική κοινωνία κι στο ελληνικό κράτος.
«Δεν εμπνέετε όλοι εσείς που είστε στην πολιτική σκηνή και δεν πείθετε πλέον ακούστηκε αυθόρμητα και ξεκάθαρα στην αίθουσα»,…οι πολιτικοί πρέπει να έχουν τη διορατικότητα, την προνοητικότητα και την αντικειμενικότητα για να μην υποπέσουν σε λάθη που αποβαίνουν μοιραία για τη χώρα .
Εν κατακλείδι, αυτό που ειπώθηκε τελευταίο ήταν το άνοιγμα στην κοινωνία της κεντροαριστεράς αγκαλιάζοντας και πολίτες που δεν είναι κομματικά μέλη αλλά ενεργοποιημένοι πολίτες θα πραγματοποιηθεί με την αναγέννηση του μεγάλου ιστορικού δημοκρατικού χώρου του ΠαΣοκ μέσω νέων προσώπων όχι απαραίτητα ηλικιακά αλλά ως νέας πολιτικής σκέψης και παρουσίας στην πολιτική σκηνή που θα εμπνέουν τους πολίτες θα έχουν όραμα αλλά και θα εμπνέονται κι εκείνοι από τους πολίτες για να πορευτούν με τις αξίες και τις αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη, ώστε να επιτευχθεί η δημιουργία ενός σοβαρού ρεαλιστικού και αντικειμενικού πολιτικού σοσιαδημοκρατικού κινήματος με ευρωπαϊκή προοπτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!