Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΑΚΙ

Αντικαταστάθηκε προσωρινά ο αστυνομικός διευθυντής Πρέβεζας – Όλο το «παρασκήνιο» της υπόθεσης

    Αντικαταστάθηκε προσωρινά ο αστυνομικός διευθυντής Πρέβεζας – Όλο το «παρασκήνιο» της υπόθεσης
Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πρέβεζας κ. Φώτιος Νάκιας αντικαταστάθηκε προσωρινά με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και καθήκοντα διευθυντή για ορισμένο χρονικό διάστημα θα εκτελεί ο κ. Ευάγγελος Βόγλης. Ο κ. Νάκιας αποσπάστηκε προσωρινά στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ υπάρχει έντονο «παρασκήνιο» γύρω από την υπόθεση και έχει να κάνει με την πρόσφατη υπόθεση στο Καναλάκι, όπου στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας .
Παρά το γεγονός ότι συγγενικό πρόσωπο του κου Νάκια είχε αθωωθεί στη δίκη που έγινε, είχαμε επισημάνει τότε πως παραμένει άγνωστο το κατά πόσο η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας ή το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, θα «σκαλίσουν» περαιτέρω την υπόθεση.
Γενική-Αστυνομική-Διεύθυνση-Περιφέρειας-Ηπείρου
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza, η διαδικασία αυτή, της προσωρινής αντικατάστασης, είναι συνήθης σε ανάλογες περιπτώσεις και δεν έχει να κάνει με «απόδειξη ενοχής» του Αστυνομικού Διευθυντή Πρέβεζας. Στις περισσότερες των περιπτώσεων μάλιστα οι ίδιοι οι αστυνομικοί που αντιμετωπίζουν ανάλογες καταστάσεις την επιζητούν, για να ξεκαθαρίζουν τυχόν «σκιές» και να μην υπάρχουν υπόννοιες πως ενδεχομένως θέλουν να συγκαλύψουν ή να επηρεάσουν καταστάσεις. Πιθανότατα και ο κ. Νάκιας να μη βλέπει αρνητικά αυτή την εξέλιξη.
Σύμφωνα με διαρροές από την ΕΛΑΣ, βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική διοικητική εξέταση και όχι ΕΔΕ για τον κ. Φώτιο Νάκια, ο οποίος μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία (κάτι που μπορεί να πάρει και μήνες), δεν αποκλείεται να επιστρέψει στα καθήκοντά του, αν κριθεί πως δεν είχε εμπλοκή στην παραπάνω υπόθεση. Η προσωρινή αντικατάστασή του έγινε, όπως όλα δείχνουν για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και για να διεξαχθεί με αντικειμενικότητα ό,τι προεβλέπεται από τις υπηρεσίες.
Ένα ερωτηματικό πάντως μένει στο για ποιο λόγο δεν κινήθηκε άμεσα η διαδικασία με το που ήρθε στην επιφάνεια το θέμα, έπειτα από την επιχείρηση στο Καναλάκι και το Αρχηγείο άφησε να περάσουν 20-25 ημέρες.
atpreveza

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!