Καθολικό «όχι» από την Πάργα στην επένδυση του Βάλτου… Νέα στοιχεία αποκαλύφθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο
Το καθολικό όχι του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά κυρίως των κατοίκων της Πάργας συναντά η επένδυση που σχεδιάστηκε κι εγκρίθηκε στην Αθήνα και προβλέπει ξενοδοχειακή μονάδα και μαρίνα στην πιο πολυσύχναστη παραλία της Ηπείρου, σε αυτή του Βάλτου.
Το βράδυ της Δευτέρας η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ήταν ασφυκτικά γεμάτη από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι με ξεκάθαρο τρόπο διαμήνυσαν ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να προκύψει μέσα από μία παρέμβαση που αλλάζει ριζικά τα χαρακτηριστικά της περιοχής.
Η συγκεκριμένη επένδυση, εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο και οι αδειοδοτήσεις θα δοθούν από τα αρμόδια υπουργεία, λόγω του ύψους προϋπολογισμού που έχει. Η τοπική κοινωνία και η άποψή της δηλαδή, δεν λαμβάνεται υπόψιν από το κεντρικό κράτος, ενδεχομένως και από την εταιρία η οποία δεν παρέστη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να δώσει απαντήσεις, να πείσει ή εν τέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.
Τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα και ικανά να δημιουργήσουν επιπλέον προβληματισμούς και ερωτήματα.
Στο επενδυτικό πλάνο της εταιρίας περιλαμβάνονται εκτάσεις που σήμερα ανήκουν σε ιδιώτες, κατοίκους της περιοχής, βρίσκονται εκτός σχεδίου και οποιαδήποτε εκμετάλλευσή τους είναι αδύνατη βάση της ισχύουσας νομοθεσίας.
Όμως με την πρόβλεψη για την κατασκευή μαρίνας, ο ιδιώτης- επενδυτής, μπορεί να ζητήσει από το κράτος την αναγκαστική τους απαλλοτρίωση ώστε να του αποδοθούν, να προχωρήσει σε τοπικό ρυμοτομικό και στη συνέχεια στη δόμηση έκτασης περίπου εντεκάμισι στρεμμάτων.
Εξ ίσου εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι στο επενδυτικό σχέδιο δεν περιλαμβάνεται η μία από τις δύο εκτάσεις, που ανήκουν στον ιδιώτη επενδυτή!!
Οι παρατάξεις που μετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο Πάργας εμφανίστηκαν με διαφορετικές θέσεις κι απόψεις, όμως κοινό σημείο ήταν η διαφωνία τους με τη σχεδιαζόμενη επένδυση.
Καταφανές είναι ότι μία κοινωνία βρίσκεται κυριολεκτικά στο πόδι και υποχρεώνεται να συζητά και να ασχολείται με ένα σχέδιο που κάποιοι εκπόνησαν κι ενέκριναν στην Αθήνα, την ώρα που θα μπορούσε να ασχοληθεί με τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής και τον τρόπο με τον οποίο θα λύσει προβλήματα που άφησε πίσω της μία τριετία αδράνειας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!