Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΛΙΓΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

ΤΡΕΧΑΤΕ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ 
Σε αγώνα δρόμου, έχουν επιδοθεί τα κόμματα, για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων σε τοπικό επίπεδο και σε συνεργασία βέβαια με την ηγεσία και όσους έχουν αναλάβει την ευθύνη της κατάρτισής τους.
Μόλις χθες το πρωί, ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, κάλεσε στην Αθήνα προβεβλημένα στελέχη της περιφέρειας, προκειμένου να συνεισφέρουν κι αυτοί στην συγκρότηση των ψηφοδελτίων, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα αρχίζουν οι συνεδριάσεις των νομαρχιακών επιτροπών, η πρόταση των οποίων κατά ένα μέρος θα είναι και η απόφαση της ηγεσίας του κόμματος.
Το σίγουρο πάντως είναι πως η αναζήτηση υποψηφίων είναι μια δύσκολη προσπάθεια και αν λάβει κανένας υπ’ όψιν του και την πίεση του χρόνου, κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει και περίεργες εισόδους, έτσι για να έχουμε και κάτι που θα μας κάνει να ευθυμήσουμε, σ’ αυτή την χειμωνιάτικη προεκλογική περίοδο.

ΑΡΤΑ
Στη ΝΔ, ο μόνος σίγουρος υποψήφιος είναι ο νυν βουλευτής Γιώργος Στύλιος, ενώ για όλους τους υπόλοιπους, τα ονόματα των οποίων έχουν ακουστεί, αν και υπάρχουν σκέψεις, οριστική και επίσημη απόφαση δεν υπάρχει. Θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή Κώστα Παπασιώζο, ο οποίος για να έχει αρχίσει τον προεκλογικό του αγώνα, σημαίνει πως έχει την διαβεβαίωση.
Από κει και πέρα το χάος. Η πρώην υποψήφια και κόρη του πρώην βουλευτή Κώστα Καραμπίνα, δικηγόρος Εύη Καραμπίνα, διεμήνυσε ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφια. Το ίδιο έπραξε και ο περιφερειακός σύμβουλος Ντίνος Παπαδημητρίου. Αυτά τα δυό ονόματα είχαν… παίξει και σε κεντρικό επίπεδο, ενώ η επίσης περιφερειακή σύμβουλος Τασούλα Σίμου, δεν δείχνει να το έχει πάρει απόφαση, μιας και στις συζητήσεις που κάνει, λέει πως θα πράξει ότι της ζητηθεί απ’ το κόμμα. Που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα είναι υποψήφια. Λείπουν δύο πρόσωπα και ένα εξ αυτών, για κάποιους θεωρείται σίγουρο πως θα είναι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου, ο οποίος φέρεται πως έχει ζητήσει απ’ την ηγεσία του κόμματος , να περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο. Από κει και πέρα λείπει ένα ακόμη πρόσωπο. Η ηγεσία της ΝΔ και προσωπικά ο γραμματέας τηςΑνδρέας Παπαμιμίκος, το αναζητούν.

Την Παρασκευή αποφασίζουν στο Σύριζα
Η συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, στην οποία θα επιλεγούν και οι υποψήφιοι θα γίνει την Παρασκευή και μέχρι τότε, μόνο εικασίες μπορούμε να καταγράψουμε, πλην των σίγουρων υποψηφίων, που είναι η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη και ο δικηγόρος Βασίλης Τσίρκας, που ήταν δεύτερος σε σταυρούς προτίμησης στις εκλογές του 2012.
Κάποιοι θεωρούν σίγουρη την συμμετοχή και του γιατρού Κώστα Γκούντα, ο οποίος στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές είχε κάνει πολύ καλή πορεία και είναι εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ».
Στο ψηφοδέλτιο θα πρέπει να περιληφθούν και δύο γυναίκες, οι οποίες και αναζητούνται. Να σημειωθεί ως η υποψήφια δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» Λίτσα Κιτσαντά, έχει δηλώσει πως δεν επιθυμεί να είναι υποψήφια.
Κανένας δεν γνωρίζει αν με την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, προκύψει και κανένα πρόσωπο απ’ τον χώρο της ΔΗΜΑΡ, αλλά ως πιθανότητα μια τέτοια εξέλιξη, δεν… παίζει.
Εν αναμονή λοιπόν μέχρι την Παρασκευή.

Θέλουν την Βίκυ Βασιλάκη στο Πασοκ
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και η υπεύθυνη για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων στην Ήπειρο κα Γιώτα Γαζή, γνωρίζουν πολύ καλά, πως η συμμετοχή της πρώτης δημοτικής συμβούλου Βίκυς Βασιλάκη, στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, θα φέρει ψήφους στο κόμμα. Γίνονται προσπάθειες να είναι υποψήφια, όμως φαίνεται πως για την συμμετοχή της, προβάλλει αντιρρήσεις ο νυν βουλευτής Χρήστος Γκόκας, θεωρώντας προφανώς, ότι θα του… φάει την πρωτιά. Αντίθετα ο βουλευτής, δεν έχει αντίρρηση να είναι στο ψηφοδέλτιο, ο αποτυχημένος πρώην δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης. Η συζήτηση άνοιξε και είναι σίγουρο πως αναμένεται και η απάντηση της κας Βασιλάκη.
Για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ , η ηγεσία φαίνεται πως έχει αποφασίσει ποιος θα είναι ο τελευταίος, μιας και θα επιμείνουν να είναι στο ψηφοδέλτιο, ο τελευταίος των εκλογών του 2012 Δημήτρης Χαμπίπης. Από κει και πέρα αναζητούνται νέα πρόσωπα και άλλη γυναίκα, μιας και ο Θανάσης Ντερέκας, που ήταν υποψήφιος στις εκλογές του 2012 δήλωσε πως δεν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος, αν και συμμετέχει στις διεργασίες προετοιμασίας των εκλογών σε κεντρικό επίπεδο. Επίσης ειλημμένη πρέπει να θεωρείται η απόφαση πως δεν θα είναι υποψήφιος και ο Βασίλης Γέμος.

ΚΚΕ, ΠΟΤΑΜΙ κλπ
Το ΚΚΕ έχει ανά πάσα ώρα και στιγμή έτοιμο το ψηφοδέλτιό του. Να θυμίσουμε ότι στις τελευταίες εκλογές υποψήφιοι ήταν οι Γιώργος Αλιφτήρας, Δημήτρης Γιαννούλη, Ρίτα Ζορμπά – Ζιώβα, Ευάγγελος Μπέτσας και Κώστας Παπαϊωάννου.
Απ’ το ΠΟΤΑΜΙ, ούτε και εν είδει διαρροής απ’ την ηγεσία, δεν έχει προκύψει κανένα όνομα για τον συνδυασμό στο νομό Άρτας. Εδώ βεβαίως δηλώνουν κάποιοι πως έχουν την σύμφωνη γνώμη της ηγεσίας να είναι υποψήφιοι, αλλά ας είμαστε καλύτερα σε αναμονή των επίσημων αποφάσεων, που δεν θ’ αργήσουν να προκύψουν.
Για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, τίποτα δεν έχει γίνει γνωστό. Να θυμίσουμε ότι στις εκλογές του 2012 υποψήφιο στο νομό Άρτας ήταν οι Νικόλαος ΓαλαζούλαςΙωάννης Γκιρεμέζης και Ιωάννης Μπατσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!