Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Γελωτοποιοί και κουκουλοφόροι


Δικηγόρος

Ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών έθεσε τέρμα σε μια γραφική και γελοία υπόθεση. Στην οποία πρωταγωνιστές ήταν οι εθνικοί μας γελωτοποιοί. Ο πρώτος αναμφισβήτητα ταλαντούχος. Ο δεύτερο μια μόλις ανεκτή μετριότητα.
Η όλη υπόθεση ξεκίνησε με μια συνέντευξη του κατήγορου του Ανδρέα Παπανδρέου στις 3 Σεπτεμβρίου. Τι είχε πει; «Ετοιμάζουν εκτροπή με αφορμή την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας… Με πιέσεις, υποσχέσεις, παροχές και ανταλλάγματα που θυμίζουν παλιές αμαρτωλές εποχές».
Η Δικαιοσύνη κινήθηκε με ταχύτητα. Τους κάλεσε όλους. Τον εθνικό κατήγορο. Του Ηρακλειδείς μιας αόριστης αλλαγής. Και τον κ. Καμμένο. Αυτόν που επιμένει ότι μας ψεκάζουν από τον ουρανό. Πράγμα εξαιρετικά ενδιαφέρον, εκτός αν εννοεί ότι μας ψεκάζουν με σαχλαμάρα και σιχαμάρα.
Η Δικαιοσύνη κατέληξε σε συμπέρασμα. Και δε βρήκε τίποτα. Γιατί δεν της προσκόμισαν ο,οτιδήποτε, σοβαρό ή έστω και ασόβαρος.
Ακολούθησε η κυρία Ξουλίδου. Με το δυστυχή, διαδρομιστή ανεπάγγελτο και πάμπτωχο. Ζητιάνο ακόμα και πέντε ευρώ. Με ισχυρισμούς και δωροδοκίες διαμέσου του facebook, που κρατάνε μήνες. Ακολούθησε το σήριαλ Χαϊκάλη. Με όλους τους γελωτοποιούς και γελοίους επί σκηνής. Εμφανίστηκε ο γνωστός «Λάκης» για να μας ενημερώσει ότι εκείνος έχει στα χέρια του της αποδείξεις της αμαρτίας. Αυτός είχε το υλικό και όχι η Δικαιοσύνη. Για να μάθουμε συν τω χρόνω πως ο δωρητής ήταν ευεργέτης του γελωτοποιού και ο γελωτοποιός επαίτης για φθηνές διευκολύνσεις.
Είναι μια ιστορία πολύ κοντινή με τους κουκουλοφόρους, που υποδεικνύουν κλέφτες. Για να κάνουν την ίδια δουλειά που κάνουν και οι κουκουλοφόροι των ειρηνικών διαδηλώσεων. Χωρίς κανένα όφελος.
Ποιοι υπονομεύουν λοιπόν τη χώρα και τους θεσμούς της; Την απάντηση τη δικαιούται μόνο ο λαός μας.
Νέα Κρήτη, Τα Καθημερινά, Τρίτη 23.12.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!