Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΜΕΛΛΟΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΕΚΛΕΤΑΙ ΣΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΤΟ ΤΕΕ

Η Στέλλα Βαρτελάτου έκανε την έκπληξη στις εκλογές του ΤΕΕ, ενώ χάνει την Προεδρία ο Τάκης Παππάς

vartelatou
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την εκλογή του νέου πενταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Ν.Ε. του Τεχνικού Επιμελητηρίου Πρέβεζας.
Υπήρχαν 7  ψηφοδέλτια , 6 με συνδυασμούς στα οποία συμμετείχαν διάφοροι μηχανικοί , ενώ την έκπληξη έκανε η Αντιδήμαρχος Πρέβεζας Στέλλα Βαρτελάτου η οποία «κατέβηκε» μόνη της και όπως όλα δείχνουν εκλέγεται μέλος του Δ.Σ. και θα αποτελέσει ρυθμιστικό παράγοντα για την εκλογή Προέδρου.
Όπως εξελίχθηκε το αποτέλεσμα, ο Τάκης Παππάς που μέχρι σήμερα ήταν Πρόεδρος του ΤΕΕ, δεν έχει πλέον πλειοψηφία για να εκλεγεί Πρόεδρος, αφού από τον συνδυασμό που κατέβασε εκλέγεται μόνο ο ίδιος , ενώ εκλέγεται από το επίσημο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου κ.Νίκος Γεωργάκος.
Εκλέγεται επίσης ο κ.Ευάγγελος Γιαννουλάτος (Ανεξάρτητη Κίνηση Μηχανικών) , ενώ από τον συνδυασμό που στήριξε το ΚΚΕ εκλέγεται ο κ. Γιώργος Μισηρλής.
Προέκυψε όμως ισοψηφία μεταξύ της κας Στέλλας Βαρτελάτου η οποία πήρε 14 ψήφους μόνη της και του συνδυασμού που στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ που έλαβε συνολικά 14 ψήφους.
Το εκλογικό αποτέλεσμα λόγω μειοψηφίας θα πάει στην αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Ηπείρου στα Ιωάννινα για να κριθεί αν θα εκλεγεί η κα Βαρτελάτου ή η κα Χελιδώνη η οποία ήρθε πρώτη στο ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών με 10 ψήφους από τους 14 που πήρε συνολικά το ψηφοδέλτιο.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Prevezaposto.gr την έδρα θα πάρει η κα Στέλλα Βαρτελάτου καθώς ο Νόμος προβλέπει σε περίπτωση ισοψηφίας συνδυασμών, η έδρα να πηγαίνει στον υποψήφιο σύμβουλο που πήρε τους περισσότερους ψήφους. Και σε αυτή την περίπτωση η κα Βαρτελάτου υπερτερεί κατά 4 ψήφους της κας Χελιδώνη.
Γεγονός είναι όμως ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα ανάμεσα στις δύο υποψήφιες, ο Τάκης Παππάς χάνει τη δυνατότητα να εκλεγεί εκ νέου Πρόεδρος στο Τεχνικό Επιμελητήριο, αφού δεν διαθέτει πλέον 3 ψήφους στο Διοικητικό Συμβούλιο.( Στη Ν.Δ. ανήκουν μόνο ο ίδιος και ο Νίκος Γεωργάκος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!