Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ZIROSGR ΟΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΨΗΦΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 160

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος πριν την πρώτη ψηφοφορία η οποία θα γίνει αύριο στις 19.00 στη Βουλή και τα μηνύματα που φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου δεν φαίνεται να είναι και τόσο αισιόδοξα.
Οι πληροφορίες μας  θέλουν τις ψήφους υπέρ του Στ. Δήμα να μην ξεπερνάνε τις 162 καθώς μέχρι στιγμής έχουν εκφραστεί θετικά είναι ο Σπ. Λυκούδης, ο Γρ. Ψαριανός, ο Γ. Νταβρής, ο Π. Μελάς, ο Β. Οικονόμου, ο Χρ. Αηδόνης και η Κατερίνα Μάρκου. Υπάρχουν πληροφορίες ότι οι 162 μπορεί να φτάσουν και τους 164 στην περίπτωση που ψηφίσουν οι ανεξαρτητοποιηθέντες βουλευτές σπό τη Χ.Α Στ. Μπούκουρας και Χρ. Αλεξόπουλος.
Υπήρξε μια προσπάθεια μια ομάδα ανεξάρτητων βουλευτών όπως ο Γ. Κουράκος, ο Β. Καπερνάρος, ο Γ. Κασαπίδης, ο Π. Μουτσινάς, ο κ. Γιοβανόπουλος και ο Π. Μελάς να συμφωνήσουν σε ένα κείμενο με το οποίο προϋπόθεση για να δώσουν θετική ψήφο θα ήταν η συγκρότηση κυβέρνησης εθνικού σκοπού.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις επαφές που είχαν τα προηγούμενα 24ωρα οι βουλευτές δεν βρήκαν σημείο επαφής. Αυτό δεν αποκλείει πάντως το ενδεχόμενο να γίνει ακόμα μια προσπάθεια για να καταλήξουν σε συμφωνία.
Στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού μιλώντας στο Νewsit ανέφερε ότι «η πιο κρίσιμη ψηφοφορία είναι η τρίτη, εκεί οι βουλευτές θα αποφασίσουν αν θα εκλέξουμε πρόεδρο ή θα οδηγήσουν την χώρα σε εκλογές με απρόβλεπτες συνέπειες. Εκεί θα δούμε ποιος θα πάρει αυτή την ευθύνη».


Αν και στο Μέγαρο Μαξίμου τα τελευταία εικοσιτετράωρα κυριαρχεί μια έντονη ανησυχία, ωστόσο εκφράζεται από πολλούς συνομιλητές του πρωθυπουργού η αισιοδοξία ότι οι συνθήκες που θα δημιουργηθούν τις επόμενες εβδομάδες σε συνδυασμό με την επιθυμία της κοινωνίας -που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις- θα δημιουργήσουν έντονη πίεση προς τους βουλευτές ώστε να υπάρξει εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή και χαρακτηριστική είναι η φράση τους ότι «όλα είναι ανοιχτά».
Οι ίδιες πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου επεσήμαναν με νόημα ότι «ο πρωθυπουργός μια μέρα μετά την ψηφοφορία θα ταξιδέψει για τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Στη δεύτερη ψηφοφορία ίσως να είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. 
Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν ως κρίσιμη τη δεύτερη ψηφοφορία στις 23 Δεκεμβρίου «εκεί θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το αν εκλέγεται ή όχι προέδρος» ανέφεραν.
Σήμερα πρόκειται να αποφασιστεί από τον εισαγγελέα φυλακών Κορυδαλλού να πρόκειται να επιτραπεί η συμμετοχή στην ψηφοφορία στους επτά προφυλακισμένους βουλευτές της Χ.Α. Ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τον έγκλειστο στις φυλακές Ναυπλίου Στ. Μπούκουρα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!