Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για το δικαίωμα στην μόρφωση.

    Ανακοίνωση Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για το δικαίωμα στην μόρφωση.
OΝίκος Ρωμανός βρίσκεται στην εικοστή μέρα της απεργίας πείνας, διαμαρτυρόμενος για τη στέρηση του δικαιώματος στη μόρφωση. 
Δεν πρόκειται για ένα κομματικό ζήτημα, αλλά για μια υπόθεση με έντονα κοινωνικά και πολιτικά χαρακτηριστικά που ανάλογα με την εξέλιξή της θα στιγματίσει την κοινωνία μας. Για το δικαιϊκό μας σύστημα, η ποινή δεν πρέπει να είναι μέσο εξόντωσης, αλλά μέσο αποτροπής του εγκλήματος, και συμμόρφωσης του δράστη για την υγιή επανένταξή του στην κοινωνία.Ο νέος σωφρονιστικός κώδικας προβλέπει τη χορήγηση αδειών για σπουδές σε κρατούμενους, με τόσο περίπλοκο τρόπο, που ουσιαστικά θα εφαρμοστεί ελάχιστες φορές. Έτσι παραβιάζεται ευθέως το άρθρο 2 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ, που κατοχυρώνει για όλους το δικαίωμα στην εκπαίδευση.
Σε μια ανθρώπινη κοινωνία δεν πρέπει να επικαλούμαστε νομικές διατάξεις από την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, για να αποδείξουμε το αυτονόητο, το δικαίωμα στη μόρφωση. Είναι επιτακτική ανάγκη η πολιτεία να υπερβεί άμεσα τις αγκυλώσεις της και να απαγκιστρωθεί απότις διαφορετικές ερμηνείες του νόμου.
Ζητούμε από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κικίλια, να αποδεχτεί τα δίκαια αιτήματα του Νίκου Ρωμανού και του Ηρακλή Κωστάρη και να δώσει ΤΩΡΑ την άδεια σπουδών στους δυο κρατουμένους.

«Η παιδεία κι η αρετή οδηγούν τον άνθρωπο σε ζωή τίμια.» Αριστοτέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!