Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Χιλιάδες χρόνια μετά τη μεταλαμπάδευση της δημοκρατίας, σώσαμε τους Ευρωπαίους από την αριστερά. Μας χρωστάει η Ευρώπη και δεν το ξέρει.

Ποια είναι τα 4 μαθήματα που μας διδάσκει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Γενικά κατακρίνω τον ΣΥΡΙΖΑ με κάθε ευκαιρία που βρίσκω. Αλλά αν θέλω να είμαι όσο πιο αντικειμενικός μπορώ, θα πρέπει να δω λίγο και τα θετικά που μας προσφέρει η κυβέρνηση. Υπάρχει κάτι θετικό που μπορούμε να πάρουμε από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; Τι μαθήματα παίρνουμε;
Η αριστερά κυβέρνησε
Ναι, αυτή η απίστευτη πιπίλα που έχει περάσει από το στόμα όλων των αριστερών, πέθανε. Πλέον η αριστερά κυβέρνησε και κυβερνά. Μπορεί οι συνθήκες να μην είναι ιδανικές, να μην είναι σαν αυτές που έζησε ο Ανδρέας πχ, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Οι σημερινοί κυβερνώντες, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, συνεχώς μας έλεγαν πόσο έτοιμοι είναι να κυβερνήσουν και πως το πρόγραμμά τους ήταν τιμολογημένο. Οπότε όχι μόνο κυβέρνησε, αλλά η δικαιολογία της «καμένης γης» δεν στέκει. Για ότι συμβαίνει και συμβεί υπεύθυνοι θα είναι η αριστερά και ο Τσίπρας.
Η εφαρμογή του σοσιαλισμού/κομμουνισμού
Το γεγονός πως ελάχιστες είναι οι σοσιαλιστικές/κομμουνιστικές χώρες που έχουν μείνει στον κόσμο, ποτέ δεν πτόησε τους αριστερούς της κυβέρνησης. Το ότι, όποιες χώρες είχαν σοσιαλισμό, έκαναν ότι μπορούσαν προκειμένου να τον ξεφορτωθούν και να ξεχάσουν αυτή τη περίοδο επίσης δεν τους άγγιξε. Η μόνιμη δικαιολογία ήταν πως σε αυτές τις χώρες ο σοσιαλισμός δεν είχε εφαρμοστεί ποτέ σωστά, άρα… Εφόσον λοιπόν οι κυβερνώντες είχαν πάρα πολύ χρόνο να μάθουν από την ιστορία και εφόσον μας έλεγαν πως παλαιότερα δεν είχε εφαρμοστεί σωστά, σημαίνει πως γνωρίζουν τι χρειάζεται για να εφαρμοστεί πλέον σωστά. Συνεπώς αυτή τη στιγμή ο σοσιαλισμός/κομμουνισμός του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζεται σωστά. Αυτό που ζούμε είναι η σωστή εφαρμογή! Το μάθαμε και αυτό λοιπόν.
Μια ευρεία συμμαχία
Ένα από τα πιο συνηθισμένα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά ήταν πως θα δημιουργήσει συμμαχία με άλλα αριστερά κόμματα στην Ευρώπη ώστε να πιέσει τις εξελίξεις και να πάρει χρήμα το οποίο θα διανείμει στους πελάτες του χωρίς νέα μέτρα. Αντ’ αυτού όμως τι είδαμε; Τα αριστερά κόμματα και οι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ καταποντίστηκαν εκλογικά σε όλη την Ευρώπη. Η συμμαχία ποτέ δεν δημιουργήθηκε διότι οι Ευρωπαίοι είδαν τι θα πει εφαρμοσμένη αριστερά (δείτε προηγούμενο σημείο) και είπαν: «Απαπαπαπαπα», καταψηφίζοντας τους αντιπροσώπους της. Με άλλα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε να σώσει την Ευρώπη, όπως ήθελε να κάνει, με το να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή. Χιλιάδες χρόνια μετά τη μεταλαμπάδευση της δημοκρατίας, σώσαμε τους Ευρωπαίους από την αριστερά. Μας χρωστάει η Ευρώπη και δεν το ξέρει.
Η ηθική ανωτερότητα της αριστεράς
Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως οι κυβερνήσεις πριν τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν όλες φτιαγμένες κατά πλειοψηφία από άτομα που ήθελαν να κάνουν αρπαχτές, που κοίταζαν τα κέρδη της καρέκλας και όχι τις υποχρεώσεις της, που υπόσχονταν μεταξωτές κορδέλες αλλά πουλούσαν φύκια και που χρησιμοποιούσαν τη θέση τους για τον προσωπικό τους πλουτισμό. Κανείς δεν τα αμφισβητεί αυτά. Η αριστερά μας έλεγε πως η ηθική της ήταν ανώτερη και πως δεν θα κάνει τα ίδια με το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ πχ, που ήταν επίσης αριστερόστροφο. Από τη μέρα όμως που ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την εξουσία, μαζί με τους ΑΝΕΛ άρχισε μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία τοποθέτησης συντρόφων σε όλες τις σημαντικές και προσοδοφόρες θέσεις. Παράλληλα άρχισαν να δίνουν εκατομμύρια με απ’ ευθείας αναθέσεις σε εξαιρετικά αμφιλεγόμενης αξίας έργα (δες αεροπλάνα Καμμένου) και να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους να ξαναγίνουν αδιαφανείς οι διαδικασίες και οι δρόμοι που ακολουθεί το χρήμα (δείτε «τρύπες» στη Διαύγεια). Για να μη αναφερθώ στις υποσχέσεις που ποτέ δεν θα πραγματοποιηθούν διότι ακόμα και οι ίδιοι παραδέχθηκαν πως υπερέβαλαν προεκλογικά. Άρα λοιπόν, χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ, ανακαλύψαμε πως και αυτοί είναι ίδιοι με τους προηγούμενους και όλοι τους ίδιοι με εμάς. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά!
Τα όρια της εξωτερική πολιτικής
Χρόνια τώρα βρίζουμε τους Αμερικάνους και αγιοποιούμε τους Ρώσους και άλλες χώρες που ουδεμία σχέση έχουν μαζί μας. Επανειλημμένως έχουμε ακούσει πως αντί να εξαρτόμαστε από τους «τοκογλύφους» θα έπρεπε να ζητήσουμε βοήθεια από άλλους. Πλέον γνωρίζουμε καλύτερα. Οι μόνοι που ενδιαφέρθηκαν για εμάς ήταν οι κακοί Ευρωπαίοι και οι φονιάδες-των-λαών-Αμερικάνοι. Οι Ρώσοι, οι Κινέζοι, οι Ινδοί, το Ιράν, η Βενεζουέλα, όλες αυτές οι χώρες θα μας βοηθούσαν μόνο στη φαντασία των αριστερών. Η πραγματικότητα τους διέψευσε. Επιπλέον, δεν ξέρουμε μόνο ποιοι πραγματικά θέλουν και μπορούν να μας βοηθήσουν, αλλά και μέχρι που φτάνει η υπομονή τους. Οι Αμερικάνικες κόκκινες γραμμές πχ, τραβιούνται στα θέματα της τρομοκρατίας. Είμαστε πλέον υπερήφανα απομονωμένοι και γνωρίζουμε τι χρειάζεται να κάνουμε για να πετύχουμε μια τόσο εκκωφαντική απομόνωση. Άλλο ένα μάθημα που μας πρόσφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όλα τα παραπάνω μαθήματα που μας πρόσφερε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πέσουν λίγο ακριβά για τη τσέπη μας, αλλά δεν παύουν να είναι μαθήματα από τα οποία οφείλουμε να μάθουμε και, αν είμαστε έξυπνοι αρκετά, να βελτιωθούμε ώστε να μην τα επαναλάβουμε.
Συνειδητοποιώ μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αυτό που προσπαθώ να κάνω εδώ, σε αυτό το blog, με μεγαλύτερη άνεση και αποτελεσματικότητα από εμένα: καταρρίπτει μύθους. Ίσως να είναι πιο εύκολο να καταρρίψεις μύθους που έχεις δημιουργήσει μόνος σου, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως η κατάρριψη των μύθων αυτών από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ολοσχερής και τελειωτική.
Διότι μετά από αυτή τη κυβέρνηση, κανείς δεν θα μπορεί πλέον να ισχυριστεί τα παραπάνω.
Ευχαριστούμε  Αλέξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!