Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Τί κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ;

Φωτογραφία του Kostas Stavros.
Είναι εντυπωσιακό πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να μην κάνει τίποτα από αυτά που υποσχέθηκε.
Υποσχέθηκε να σταματήσει την ύφεση και κατάφερε να σταματήσει τη μικρή και αναιμική ανάπτυξη που είχαμε.
Υποσχέθηκε να αλλάξει τη συντηρητική πολιτική της ΕΕ και κατάφερε να αποξενώσει όλα τα κόμματα από τα οποία περίμενε συμμαχία. Μάλιστα, τα κόμματα αυτά και οι ξένοι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, στις χώρες τους, έχουν καταποντιστεί εκλογικά.
Υποσχέθηκε να αλλάξει τις «κακές συνήθειες» των παλαιών κυβερνήσεων και κατάφερε να κάνει ακριβώς τα ίδια, χειρότερα και απροκάλυπτα, είτε με τοποθετήσεις συντρόφων και συγγενών, είτε κάνοντας επίδειξη καπιταλιστικών ανακλαστικών από τα ίδια τα μέλη του τα οποία έσπευσαν πριν και κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης να σώσουν τα χιλιάδες ή εκατομμύρια ευρώ που έχουν μαζέψει βγάζοντάς τα από τη χώρα, οι αριστεροί!
Υποσχέθηκε να φέρει νέα πνοή στην Ελλάδα και κατάφερε να αντιστρέψει και τα λίγα σωστά που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ακυρώνοντας ουσιαστικά τη διαύγεια, καταργώντας την ηλεκτρονική ψηφοφορία, λες και είναι το σημείο κλειδί της θητείας του, σπρώχνοντας τα σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα σε επιστροφή στο παρελθόν του μαυροπίνακα, όταν σε άλλες χώρες τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι βαρετή πραγματικότητα.
Υποσχέθηκε μια σειρά από οικονομικές και πολιτικές αλλαγές τις οποίες έχει δεν έχει πάρει πίσω, αλλά ξαφνικά ανακάλυψε πως χωρίς χρήματα δεν μπορείς να εφαρμόσεις κανένα μέτρο. Το ότι ήταν άγνωστο στον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρειάζεσαι χρήμα για να κάνεις κοινωνική πολιτική, είναι από μόνο του ενδεικτικό.
Η λίστα με υποσχέσεις που δεν εκπληρώθηκαν είναι τόσο μεγάλη όσο και η λίστα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγο της αντιπολιτευτικής του συμπεριφοράς σε διάφορα θέματα.
Είναι σέξυ να λες «μην πληρώνετε τη κυβέρνηση των τοκογλύφων», αλλά όταν ξαφνικά ανακαλύπτεις πως ο μόνος τρόπος για να βρεις χρήματα για να ανοίξεις την ΕΡΤ είναι να σε πληρώσουν αυτοί που εκπαίδευσες να μην πληρώνουν, ε, τότε έχεις πρόβλημα.
Σέξυ ήταν και η συμπεριφορά του με τις καταλήψεις και τους επαναστάτες του τσίπουρου αλλά μόνο για τον κόσμο που βλέπει Λαζόπουλο. Τώρα που είναι κυβέρνηση βάζει τα ΜΑΤ τα οποία είχε υποσχεθεί να διαλύσει, προκειμένου να τις σταματήσουν.
Τελικά τι κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ;
Κατάφερε να ενώσει την Ευρώπη εναντίον μας. Ακόμα και παραδοσιακοί σύμμαχοι σήμερα κρατούν αποστάσεις (δες Κύπρος).
Κατάφερε να εξαντλήσει όλα τα αποθεματικά από όσα ταμεία έφταναν τα χέρια του προκειμένου να δώσει σάντουιτς στους Φωτόπουλους και να προσλάβει 150 καθαρίστριες.
Κατάφερε να χρησιμοποιήσει όλο το πλεόνασμα το οποίο, όπως ο ίδιος έλεγε, δεν υπήρχε και να γυρίσει την οικονομία στα ελλείμματα.
Κατάφερε να κάνει εσωτερική στάση πληρωμών με τραγικές συνέπειες για εκατοντάδες εταιρίες που δεν μπορούν να πληρώσουν χιλιάδες εργαζόμενους.
Κατάφερε να δεχθούμε δύο εντονότατες προειδοποιήσεις από τις ΗΠΑ για το θέμα του Ξηρού και τη φωτογραφική τροπολογία που πέρασαν προκειμένου να πάει σπίτι του.
Κατάφερε να δείξει αντιδημοκρατικά ανακλαστικά σε κάθε κριτική εναντίον του.
Και άλλα…
Δεν έχει καταλάβει πως ακόμα και αν πάρουμε τα 7δις, μόλις τα ξοδέψει σε παροχές, θα βρίσκεται στο ίδιο σημείο που είναι και σήμερα.
Δεν έχει καταλάβει πως χωρίς αλλαγές σε αυτά που θεωρεί ιερά δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματά του.
Δεν έχει καταλάβει πως η επιστροφή στη δραχμή δεν είναι λύση αλλά κατάρα.
Δεν έχει καταλάβει πως εκβιασμοί, νταούλια και ασάφειες δεν περνούν στην ΕΕ.
Όλα αυτά από άτομα που το μόνο που έκαναν πριν αναλάβουν τη κυβέρνηση, ήταν να κάθονται να συζητούν για τα προβλήματα του καπιταλισμού στο Ντα Κάπο. Δεν νομίζω πως υπάρχει άλλη κυβέρνηση στον κόσμο όλο που να είναι τόσο πολύ εκτός πραγματικότητας.
Και όλα αυτά στη πλάτη μας μέσα σε μόλις 100 ημέρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!