Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Πως φέρνει ο πελαργός τα μωρά του στον κόσμο! Ζωντανά από τη Φιλιππιάδα


Αν τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός, τα πελαργάκια πώς έρχονται στον κόσμο;
Η απάντηση θα δοθεί σύντομα από την πόλη των πελαργών, τη Φιλιππιάδα. Σε απευθείας σύνδεση, διεθνώς και ειδικά εντοπίως, μέσω κάμερας του filoiko απέναντι από φωλιά πελαργών.
Όχι, δεν αποτελεί εγχείρημα του NationalGeographic ούτε καμιάς οικολογικής οργάνωσης. Είναι δουλειά του διαχειριστή του τοπικού blog «filoiko» που με πάθος τα τελευταία χρόνια και με τη χρήση της τεχνολογίας πάντα, έχει καταγράψει τις φωλιές των πελαργών ανά την πόλη, τις λεπτομέρειες αναφορικά με την ετήσια διαμονή και αποδήμησή τους, τώρα και την αναπαραγωγή τους.
Απέναντι από το μπαλκόνι του σπιτιού του, σε μια κολώνα της ΔΕΗ υπάρχει φωλιά πελαργών με ζευγάρι πουλιών να κλωσσάει τέσσερα αυγά. Η κάμερα στο μπαλκόνι καταγράφει χωρίς να ενοχλεί λεπτό προς λεπτό την μηνιαία διαδικασία επώασης-γέννησης. Κι έτσι, όπως οι συγγενείς αγωνιούν έξω απ΄την πόρτα ενός μαιευτηρίου , οι απανταχού φιλιππιαδιώτες και όχι μόνο, αγωνιούν μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή για τη γέννηση των νέων πελαργών.
Πρόκειται σίγουρα για αξιέπαινη ιδέα από τη σύλληψή της ως την εκτέλεσή της. Το υλικό της προβλέπεται να γίνει περιζήτητο και βεβαίως θα προστεθεί στο επίσης συλλεκτικής αξίας φωτογραφικό αρχείο του διαχειριστή Μιλτιάδη Ζήκου.
Η όλη δουλειά του με τους πελαργούς και η καθημερινή φωτογραφία από στιγμές της Φιλιππιάδας και πέριξ αυτής αποτελούν επίσης επιβεβαίωση της επωνυμίας του μπλογκ.
Καλά γεννητούρια!
ΡΟΥΛΑ ΧΡΗΣΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!