Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Δήμος Ζηρού: Η πλατεία Θεσπρωτικού επισκίασε τον απολογισμό

disizirou
Χαρακτηριστικά τυπικής διαδικασίας προσλαμβάνει πια κι ο προβλεπόμενος από τον «Καλλικράτη» ετήσιος απολογισμός πεπραγμένων των δημοτικών αρχών.
 Απ΄τον κανόνα δεν ξέφυγε ούτε ο δήμος Ζηρού που σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ πριν από τη συνεδρίαση με άλλα υπηρεσιακά θέματα, η δημοτική αρχή παρουσίασε τα πεπραγμένα του 2016.
Κατά τον κ. Καλαντζή ο δήμος Ζηρού «έχει σπάσει τα κοντέρ στις δημοπρατήσεις. Πολύ λίγες ήταν οι αναθέσεις έργων» και την ίδια στιγμή «ο δήμος Ζηρού είναι μέσα σ’ όλα τα πράγματα της Ηπείρου» με ενεργό, αναβαθμισμένο ρόλο. 
Επιπλέον ο Δήμαρχος ανέδειξε τη «συνέπεια» του δήμου απέναντι στους πάσης φύσεως προμηθευτές και συναλλασόμενους αλλά και την ψυχρή λογική απέναντι στους οφειλέτες του. «Αυτοί αντιμετωπίζονται όπως κι απ΄την εφορία. Με παρωπίδες..»
Ο κ. Καλαντζής θεωρεί πως ο δήμος Ζηρού τη χρονιά που πέρασε επιτέλεσε το σπουδαιότερο έργο στον τομέα της ύδρευσης και στον κοινωνικό τομέα. Ανακοίνωσε μάλιστα πως προσεχώς ανοίγουν στο Θεσπρωτικό Κοινωνικό Κέντρο και Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Στη δευτερολογία του δήλωσε ξεκάθαρα κατόπιν σχετικών επικριτικών χολίων της αντιπολίτευσης πως προετοιμάζει «την προσέλκυση ιδιωτών στον Ζηρό (στη λίμνη και τον περιβάλλοντα χώρο) γιατί μόνο έτσι μπορεί να αναπτυχθεί η περιοχή». Από μεριάς δήμου έχει δημοπρατηθεί η προμήθεια πλωτών εξεδρών και άλλων παρεμβάσεων που θα ενισχύσουν την τέλεση αθλιτικών δραστηριοτήτων στη λίμνη και στα γήπεδα γύρω της.
Παραδόξως ο Δήμαρχος Ζηρού δεν έκανε καμία αναφορά στο προσφυγικό και το Κέντρο φιλοξενίας που λειτουργεί στο πρώην στρατόπεδο αλλά ούτε και στα έργα αισθητικής αναβάθμισης του κέντρου της Φιλιππιάδας που δημοπρατήθηκαν πριν λίγο καιρό και σύμφωνα με τις τότε δηλώσεις θα έπρεπε να είχαν ήδη ξεκινήσει.
Ο κ. Γιολδάσης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό και της χρέωσε την απώλεια 1,5 εκ. ευρώ για τρία έργα που δεν φρόντισε να εκταμιεύσει ποσάκαι απεντάχθηκαν από το πρόγραμμα χρηματοδότησης.
Ο κ. Γιάννος απέδωσε τη δραστηριότητα στον κοινωνικό τομέα σε απλό «ροκάνισμα του ΕΣΠΑ».
Ο κ. Γείτονας τοποθετήθηκε με βάση τη γενικότερη φιλοσοφία της Λαϊκής Συσπείρωσης γα το ρόλο της αυτοδιοίκησης.
Κι ενώ θα περίμενε κανείς ο απολογισμός να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των δημοτών εντούτοις ελάχιστοι προσήλθαν γι αυτό το θέμα και πολλοί για την έγκριση εκτέλεσης του έργου «διαμόρφωση κεντρικής πλατείας Θεσπρωτικού». Τα αίματα άναψαν αρκετές φορές καθώς σύσσωμο το ακροατήριο εκ Θεσπρωτικού αντιδρούσε με το σχεδιαζόμενο απ΄τον Δήμαρχο έργο και πολύ περισσότερο με την τακτική που επέλεξε. Χωρίς να τεθεί πριν σε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τους τοπικούς φορείς.
Ο κ. Καλαντζής επέμενε πως θα κάνει το έργο και μετά θα καταλάβουν τη χρησιμότητά του αλλά απ΄ότι φάνηκε δεν είχε φροντίσει να επικοινωνήσει έγκαιρα το σχέδιό του βρίσκοντας απέναντι και δικούς του ανθρώπους από την περιοχή αλλά και από το Δ.Σ.
 Σημειωτέον πως αφέθηκαν αιχμές και για την μελέτη που πληρώθηκε ενώ οι κάτοικοι ήξεραν από το παρελθόν πως υπήρχε δωρεάν μελέτη από συντοπίτη τους μηχανικό-εργολάβο που συμπτωματικά έχει αναδειχτεί κατασκευαστής όλων των έργων ανάπλασης του κέντρου Φιλιππιάδας.
Η όλη συζήτηση δεν εξελίχθηκε προς όφελος της δημοτικής αρχής και προσπαθώντας ο Πρόεδρος να συμαζέψει τα πράγματα επέλεξε τη Σολωμόντια λύση να ψηφίσουν απλώς την εκτέλεση του έργου αφήνοντας για αργότερα τον καθορισμό εργασιών αφού επικοινωνηθεί καλύτερα το σχέδιο.
ΡΟΥΛΑ ΧΡΗΣΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!