Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Καταπέλτης ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος στη δίκη της Χ.Α.




Καταπέλτης εναντίον της Χρυσής Αυγής ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος, στην κατάθεσή του στη δίκη που διεξήχθη σήμερα Τετάρτη, στο Εφετείο Αθηνών. Ο κ. Αλιβιζάτος εξέφρασε τη διαπίστωσή του ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, αναφερόμενος στα όσα έχει γράψει ο Τύπος και περιγράφοντας τα ναζιστικά χαρακτηριστικά και τη δράση της Χρυσής Αυγής.

“Η σημαία τους, ας μην κοροϊδευόμαστε, μοιάζει με αγκυλωτό σταυρό”, είπε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά, προκαλώντας την αντίδραση του συνήγορου υπεράσπισης και αδερφού του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκη Μιχαλόλια.

Ο κ. Αλιβιζάτος έκανε λόγο για κοινό καθοδηγητικό κέντρο και τάγματα εφόδου όπως του Μουσολίνι και του Χίτλερ, και τόνισε ότι το μεγάλο ζήτημα είναι ο εκφυλισμός της δημοκρατίας. «Υπάρχει ένα κοινό καθοδηγητικό κέντρο. Και η ύπαρξη ταγμάτων εφόδου, είμαι ειδικός σε αυτά, όπως του Μουσολίνι πριν την πορεία στη Ρωμη και του Χίτλερ. Είχα δει οργανωμένες ομάδες να εισβάλλουν στην αγορά της Αθήνας, στο Μεσολόγγι. Είχα διαβάσει το περιστατικό για τους Αιγύπτιους ψαράδες. Το μεγάλο ζήτημά μου είναι ο εκφυλισμός της Δημοκρατίας. Την επώαση του αυγού του φιδού, θα έπρεπε να προλάβουμε. Η σημαάα τους ας μην κοροιδευόμαστε, μοιάζει με αγκυλωτό σταυρό», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Αλιβιζάτος, αναφέρθηκε στην επίθεση που είχε δεχθεί -μεταξύ άλλων- και από τον Ηλ. Παναγιώταρο, τον Ιανουάριο του 2010, σε εκδήλωση για το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, λέγοντας ότι, από τότε ευαισθητοποιήθηκε για τα της Χρυσής Αυγής.

Αναφερόμενος στην δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, υποστήριξε ότι, «η δολοφονία ήταν χτύπημα της οργάνωσης και όχι του αυτουργού. Είναι αδιάφορο ποιος είναι ο εκτελεστής. Έπρεπε να επιδειχθεί η ισχύς του κόμματος, της οργάνωσης».

Συμφωνα με τον κ. Αλιβιζάτο, πέντε είναι τα πρόσωπα που έχουν καθοριστικό ρόλο στην λήψη αποφάσεων εντός της οργάνωσης: Οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος και Γιάννης Λαγός, κάτι που προκύπτει, όπως είπε, και «από την απίθανη προβολή τους στα ΜΜΕ».

Επανέλαβε τις τοποθετήσεις του ότι, δεν χρειάζεται να ψηφιστεί νέος νόμος για να διωχθεί ένα κόμμα για εγκληματική οργάνωση.
«Υπάρχουν τα νομικά εργαλεία», επεσήμανε, καλώντας όμως τη Δικαιοσύνη να αναλάβει ευθύνες.

Ο κ. Αλιβιζάτος προκάλεσε την οργή συνηγόρων της υπεράσπισης, όταν είπε στο δικαστήριο ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι χριστιανική και ότι η σχέση της με τον χριστιανισμό είναι «εξωτερική και όχι βαθύτερη». Συνέστησε μάλιστα στα μέλη της Χρυσής Αυγής να αντιληφθούν ότι ο Χριστιανισμός είναι θρησκεία αγάπης και «δεν ταιριάζει πολύ με πράξεις βίας». Παρά τις αντιδράσεις των συνηγόρων, ο καθηγητής συνέχισε, λέγοντας ότι «βάσει των κειμένων της Χρυσής Αυγής, ο Χριστιανισμός δεν είναι στοιχείο της ιδεολογίας της».

“Όταν έγιναν οι συλλήψεις το 2013”, πρόσθεσε, ”σταμάτησα να ντρέπομαι που είμαι καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου”.

Σημειώνεται ότι, με την κατάθεση του κ. Αλιβιζάτου, στη δίκη της Χρυσής Αυγής ανοίγει νέος κύκλος μαρτύρων κατηγορίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!