Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο από τους 7 για την υπόθεση της σύστασης εγκληματικής ομάδας 


Σχετικά με την υπόθεση κατηγορίας της εγκληματικής ομάδας, Δηλώσεις των συνηγόρων, Κων/Τράμπα κ Αγάθης Μάρκου, οι εντολείς των οποίων αφέθηκαν ελεύθεροι!
Σχετικά με την υπόθεση κατηγορίας των εφτά συλληφθέντων για σύσταση εγκληματικής ομάδας, χτες Δευτέρα από τους πέντε κατηγορούμενους, οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι και οι τρεις προφυλακίστηκαν,
Σήμερα Τρίτη, απολογήθηκαν οι δύο τελευταίοι κατηγορούμενοι, οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτική και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι, μάλιστα, ο ένας εκ των οποίων με αυστηρούς περιοριστικούς όρους,
Σε δηλώσεις της, η συνήγορος κ.Αγάθη Μάρκου, της οποίας ο εντολέας αφέθηκε ελεύθερος, δήλωσε
"Μετά από μία επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία , τόσο ο κ.Ανακριτής όσο και ο κ.Εισαγγελέας του Πρωτοδικείου Πρεβέζης , συμφώνησαν την μη προφυλάκιση του εντολέως μου, Χρήστου Παπαδημητρίου, γιατί δεν απεδείχθη ότι αυτός δρούσε ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης των ατόμων τα οποία προφυλακίστηκαν εχθές.
 Ως εκ τούτου, τόσο και κατά την ανακριτική διαδικασία όσο και των περαιτέρω εξηγήσεων στον κ.Εισαγγελέα Πρεβέζης , ήταν πασιφανές ότι ο εντολέας μου δεν είχε ενεργό ρόλο τόσο στην σύσταση της συμμορίας όσο και στην διετέλεση των παράνομων πράξεων."
Επίσης, ελεύθερος αφέθηκε ο εντολέας του συνηγόρου από την Άρτα κ.Κων/νου Τράμπα, ο οποίος δήλωσε
"Σήμερα, Τρίτη 16/5, εκπροσωπώντας τον εντολέα μου, κ.Αντρέα Βαλάρη, ο οποίος κατηγορούνταν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση για τα αδικήματα των κλοπών που τελέστηκαν τον τελευταίο καιρό στην περιοχή της Ηπείρου.
Έτσι, ομόφωνα ο κ.Ανακριτής και ο κ.Εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους . Καταρχήν είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτή την απόφαση, ήταν ειλικρινής η κατάθεση και φαντάζομαι πως εκτιμήθηκε από τις ανακριτικές αρχές .
 Και περιμένουμε τώρα εντός του 18μηνου να οριστεί το δικαστήριο και εκεί να προσπαθήσουμε τις όποιες πτυχές της υπόθεσης αυτής να αναπτύξουμε για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους , θα το κάνουμε.
 Επαναλαμβάνω, είμαστε χαρούμενοι γιατί αναδείξαμε την πραγματική συμμετοχή που είχε ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος στην υπόθεση , η οποία βεβαίως σε καμία των περιπτώσεων, δεν ήταν κακουργηματικής μορφής."
Αξίζει να αναφέρουμε, τις θαρραλέες αποφάσεις των έμπειρων δικαστών της Πρέβεζας, οι οποίοι με την γνώση που διαθέτουν, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην σχετική υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!