Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Αλληλεγγύη, λαϊκισμός και δημόσιες σχέσεις με το δράμα των προσφύγων στην Φιλιππιάδα!

  ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΤΑΞΙΤΖΗ


ΕΒΓΑΖΑΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ Η 

                                         Angelina Jolie


Ένα χωρίς προηγούμενο κύμα συμπαράστασης στους μετανάστες έχει εμφανιστεί 
την τελευταία ώρα στην Φιλιππιάδα για τους πρόσφυγες.
Ένα δυνατό κλιμάκιο ανθρωπιάς απαρτιζόμενο από celebrities, πολιτικούς της δεκάρας ,και έκανε επίθεση αγάπης στους πρόσφυγες.
Η ουσία του κάθε λαϊκισμού, επιτυχημένου ή όχι, είναι ακριβώς η μίμηση, ο πιθηκισμός και η καπήλευση οτιδήποτε λαϊκού από άτομα ή οργανώσεις που δεν έχουν σχέση με τα λαϊκά στρώματα. Ο λόγος είναι εμφανής: οι δημόσιες σχέσεις και η καλή εικόνα του καθηγητή της Μπιρίμπα στελέχους του Σύριζα ή του ιδιαίτερά καθηγητή και  και του μικροεμποράκου . Εκτός από το ζήτημα της προβολής του ενδιαφερόμενου λαϊκιστή, υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα εξαιρετικά πιο σημαντικό.
Αυτοί λοιπόν που συνδέουν την αλληλεγγύη με την προσωπική τους προβολή, προσπαθούν να ορίσουν το πλαίσιο στο οποίο πρέπει να εκδηλώνεται η αλληλεγγύη. Το ιδανικό γι’ αυτούς θα ήταν αυτό το λαϊκό συναίσθημα να μην εκφράζεται από τον ίδιο τον λαό αλλά από τους εκπροσώπους της «λαϊκότητάς» του, που είναι ακριβώς αυτοί οι λαϊκιστές. Για παράδειγμα, ο λαϊκιστής πολιτικός μιμείται επιφανειακά τις εκφράσεις του λαού όχι μόνο για να κερδίσει τη συμπάθεια των εκλογέων αλλά επειδή δεν θέλει τον λαό να δρα. 
Προφανώς αυτό μπορεί να μην γίνεται συνειδητά από όλους τους συμμετέχοντες στο πανηγυράκι επώνυμης αλληλεγγύης, είναι όμως αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι αυτές οι επώνυμες προσπάθειες γίνονται πάντα αφού έχει εκφραστεί η λαϊκή τάση και ποτέ πριν. Αυτή η… ηθική συμμετοχή που περιμένει για να εκφραστεί αφού εξασφαλίσει ότι θα είναι αρεστή σε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, είναι άξιο λόγου να κριθεί για την ειλικρίνειά της και για τους σκοπούς της.
Πρέπει να ντρέπονται και αν χρειαστεί θα τους βγάλουμε online.
Tους έχουμε φωτογραφίσει.

ΣΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟYΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: 

 Eκτός από τα hotspot η  άγνωστη Φιλιππιάδα 

   διαθέτει:

"Μια άσημη λίμνη ένα μη  σπάνιο βυζαντινό μνημείο και ένα άκομψο  Υδραγωγείο¨ βρίσκονται κάτω απ' τα μάτια μας, που καλό ήταν να επισκεφτείτε η αν δεν μπορείτε να σας τα υποδείξουμε εμείς.


Μπορεί η λίμνη Ζηρού να είναι μικρή σε μέγεθος, αλλά το βάθος της λέγεται ότι φτάνει τα 70μ.
%IMAGEALT%
Καταπράσινοι λόφοι αγκαλιάζουν τα νερά. Κάποιοι κάνουν κανό, άλλοι πικ νικ, άλλοι τζόκινγκ. Ολοι αντικατοπτρίζονται πάνω τους. Με έκταση που δεν ξεπερνά τα 400 στρέμματα αλλά βάθος που όπως λέγεται αγγίζει τα 70μ., η λίμνη Ζηρού είναι ένας γαλήνιος τόπος ιδανικός για εκδρομή που περιέργως ούτε γνωστός είναι (όσο θα έπρεπε) ούτε και αξιοποιημένος (όσο θα μπορούσε).
Μοναδική παρέμβαση είναι τα κτίρια της Ζηρόπολης που έφτιαξαν αυστριακοί αρχιτέκτονες το 1947 για να περιθάλψουν τα ορφανά παιδιά του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και του Εμφυλίου. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην Εθνική οδό Αρτας- Ιωαννίνων, βόρεια της Φιλιππιάδας, στην πλευρά της οποίας αντιστέκεται στο χρόνο ένα ιδιαίτερο μνημείο.



Η μονή της Παντάνασσας, του 13ου αιώνα
%IMAGEALT%
Είναι η μονή της Παντάνασσας, μία από τις τρεις μονές που λέγεται ότι έκτισε ο Δεσπότης Μιχαήλ Β΄ ως εξιλέωση για όσα έκανε στη σύζυγό του Θεοδώρα, την αγία της Αρτας. Οι τοιχογραφίες, ο πρωτοχριστιανικός άμβωνας που βρέθηκε, τα ρωμαϊκά γλυπτά, εντυπωσιάζουν και κάνουν κάποιους μελετητές να μιλούν για πολύ προγενέστερο ναό στην ίδια θέση.
Το ρωμαϊκό υδραγωγείο της αρχαίας Νικόπολης
Το ρωμαϊκό υδραγωγείο της αρχαίας Νικόπολης ξεκινάει από το βόρειο άκρο της κοιλάδας του Λούρου, κοντά στο χωριό Αγ. Γεώργιος, βόρεια της Φιλιππιάδας. Κατασκευάστηκε μετά την ίδρυση της Νικόπολης από τον Οκταβιανό-Αύγουστο, για να εξασφαλίσει την υδροδότηση της νέας πόλης. Ο αγωγός του υδραγωγείου μήκους 50χλμ. περίπου, μετέφερε πόσιμο νερό από τις πηγές του ποταμού Λούρου στη Νικόπολη. Οι Ρωμαίοι αρχιτέκτονες, για να αντιμετωπίσουν την υψομετρική διαφορά (περίπου 80 μέτρων) που υπάρχει ανάμεσα στις πηγές του ποταμού και τη Νικόπολη κατασκεύασαν τον αγωγό με κλίση προς τη θάλασσα. Ο αγωγός περνούσε από το λόφο Κοκκινόπηλο και διέσχιζε πλαγιές λόφων, ποταμούς και πεδιάδες. Για να παρακάμψουν την ανάγλυφη διαμόρφωση του εδάφους χρησιμοποίησαν τρεις τρόπους για την κατασκευή του: α) τη δημιουργία αύλακα κατά μήκος της πλαγιάς των λόφων με τοξωτή στεγανοποιημένη κάλυψη και τετράγωνα ανοίγματα εξαερισμού, β) τη διάνοιξη σήραγγας στην περιοχή του Κοκκινόπηλου με πυργοειδή ανοίγματα εξαερισμού, γ) κατασκευή πεσσοστοιχιών με εναέριους σκεπαστούς αυλακοσωλήνες, που γεφύρωναν τα τμήματα μεταξύ των λόφων και οδηγούσαν το νερό στις δεξαμενές της Νικόπολης.

Στην αρχή του δικτύου ο αγωγός βρίσκεται πάνω σε δύο γέφυρες, τις οποίες στήριζαν πεσσοί, μεταφέροντάς τον στην απέναντι όχθη του ποταμού. Από εκεί με λαξευτή σήραγγα, δια μέσου των λόφων, βγαίνει στην πεδιάδα του Θεσπρωτικού και κατευθύνεται νότια, περνώντας δίπλα από το χωριό Στεφάνη. Έπειτα παρακάμπτει το χωριό του Ζαλόγγου, διέρχεται κοντά από το χωριό Αρχάγγελος και από εκεί στηριζόμενος σε πεσσοστοιχίες καταλήγει στο Νυμφαίον (κεντρική δεξαμενή της πόλης). Οι πεσσοί που στήριζαν τις γέφυρες έχουν διαστάσεις 3,80x3,60 m. και είναι ενισχυμένοι με αντηρίδες (διαστάσεων 2,40x1,80 m.). τα κενά που σχηματίζονται μεταξύ τους έχουν μήκος 3,80μ. και συνδέονται με επάλληλα τόξα. Στο ύψος που σχηματίζονται τα τόξα υπάρχει ένα είδος γείσου, που περιτρέχει τον κυρίως πεσσό και τις αντηρίδες. Το τμήμα του λαξευτού αγωγού που έχει αποκαλυφθεί (ν. πλευρά του λόφου Ίσιωμα), φτάνει τα 230m. μήκος ενώ το πλάτος του είναι 0,75 m. και το ύψος 1,20 m. Σε ορισμένα σημεία επικαλύπτεται με τούβλα που σχηματίζουν μια καμάρα. Εκεί διαμορφώνεται ένα άνοιγμα (πιθανώς φρεάτιο εξαερισμού και καθαρισμού του νερού), ενώ σε δύο σημεία επικοινωνεί με τις γέφυρες που συνέδεαν τις όχθες του ποταμού.
Λείψανα του υδραγωγείου σώζονται σε αρκετά σημεία της διαδρομής του, όπως στον Άγιο Γεώργιο (σώζονται πεσσοστοιχίες σε αρκετό ύψος), στην κοινότητα Ριζοβουνίου και στην κοινότητα Αρχαγγέλου.[3] Επίσης στην περιοχή της Νικόπολης, εντοπίστηκαν 14 πεσσοί από την πεσσοστοιχία του (Δυτική Πύλη). Ένας διπλός γωνιαίος πεσσός σε απόσταση 18 m. από το Νυμφαίο Πβ φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκε για να συνδεθεί ο αγωγός με τη βόρεια δεξαμενή, ο οποίος στη συνέχεια περνούσε πάνω από την Πύλη έως το Νυμφαίο Πα, φτάνοντας έτσι στη δεύτερη νότια δεξαμενή[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!