Real- Estate

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Η νέα ονομασία των «στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων» σε κέντρα φιλοξενίας»

ΠΟΥ ΚΡΥΦΤΗΚΑΝΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;
Ο Αλέξης Τσίπρας, να κρατήσει τον κ. Μουζάλα αντί του Π. Καμμένου. Αυτή θα είναι μια δημοκρατική επιλογή. Ίσως και μια προοδευτική αρχή.

Η κυβέρνηση των προσδοκιών και της ελπίδας
• Τα στρατόπεδα υποδοχής  των εξουθενωμένων  «προσφύγων» δεν είναι  «Αμυγδαλέζα»
• Πώς μετεξελίχθηκαν  τα εγκαταλειμμένα στρατόπεδα από «στρατόπεδα κράτησης προσφύγων και μεταναστών» σε «κέντρα φιλοξενίας»;
• Το προσφυγικό ζήτημα δε λύνεται με τον εθελοντισμό, την ανθρωπιά των Ελλήνων πολιτών και την ανθρωπιστική βοήθεια των μη κυβερνητικών οργανώσεων


Οι  φερέλπιδες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συγκυβέρνηση με την προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό που τους διακρίνει έρχονται να διαψεύσουν για  ακόμα μία φορά πόσο ανίκανοι ήταν για το τιμόνι της χώρας.
Η χώρα είχε ανάγκη να κυβερνηθεί από πολιτικούς ικανούς και να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών αλλά και των καταστάσεων που δυστυχώς ταλανίζουν την κοινωνία μας.
Η μεγάλη έκρηξη που προκαλεί το προσφυγικό σε συνδυασμό με όλα τα  κοινωνικά-οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, έρχεται να προσθέσει και άλλες συνέπειες, καθώς γινόμαστε μάρτυρες και πρώτοι αποδέκτες των προβλημάτων των δυστυχισμένων  προσφύγων που βιώνουν τον οδυνηρό δρόμο της προσφυγιάς και παρατημένοι στο έλεος της μοίρας.
Και διερωτάται ο καθένας αντικρίζοντας τη θλιβερή αυτή πραγματικότητα;

Η ελληνική Πολιτεία πού είναι;
Πώς, αυτό το μείζον κοινωνικό πρόβλημα, οι 45.000 πρόσφυγες, μπορεί να αντιμετωπιστεί με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, ενώ εκλείπει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης αλλά και το πρόγραμμα του μεταναστευτικού της που μόνο σχέδιο επί χάρτου έμεινε!

Αλήθεια, είναι τιμητική εικόνα για την Ελλάδα η Ειδομένη (Αρ. Μπαλτάς) 

Αλήθεια τιμά η εικόνα αυτή την Ελλάδα με μία κυβέρνηση που άλλα διακήρυττε για το μεταναστευτικό-προσφυγικό και ερχόμενη αντιμέτωπη με τους χιλιάδες πρόσφυγες,   άρον άρον προσπαθεί, τώρα που το πρόβλημα οξύνεται και διογκώνεται, προκαλώντας ασφυξία στη χώρα , να οργανώνει στρατόπεδα συγκέντρωσης εκείνα που η κυβέρνηση ως αντιπολίτευση τα κατηγορούσε και μιλούσε για αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης;

Οι αποσπασματικές ενέργειες της κυβέρνησης έρχονται να αποδείξουν πόσο ανέτοιμη ήταν η Ελλάδα και πολύ περισσότερο το επιτελείο της κυβέρνησης που με στόμφο διακήρυττε οργανωμένο σχεδιασμό, ενώ οι ίδιοι οι έλληνες πολίτες ξεπερνούν με την ταχύτητα που κινούνται το ίδιο το κράτος, με την προσφορά τροφίμων, ρουχισμού και φαρμάκων προς  τους Σύρους πρόσφυγες.

Και βλέπουμε να μετατρέπεται κάθε τοπική κοινωνία, όπως και ο Δ. Ζηρού-πρώτος δήμος της Ηπείρου που υποδέχεται πρόσφυγες, σε τοπική αγκαλιά και όλοι μαζί θα τρέξουμε να προσφέρουμε κάθε τι που θα τους απαλύνει τον πόνο αλλά και θα καλύψει τις βασικές τους ανάγκες.

Έτσι θα αντιμετώπιζε ως κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, το προσφυγικό;
Τώρα που ασκεί εξουσία, γιατί δεν κινείται ως κυβέρνηση; Πού κρυφτήκανε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που η ελληνική κοινωνία συγκλονίζεται από τις ορδές προσφύγων που αναζητούν την ελπίδα για την ίδια τη ζωή, μακριά από την πατρίδα τους.  
Ο άξονας ελπίδας ξεκινά από την αλληλεγγύη, την ευαισθησία των πολιτών, το ελληνικό φιλότιμο και την ανθρώπινη συμπόνια και όχι από τον σχεδιασμό και προγραμματισμό της φερέλπιδες κυβέρνησης;
Φυσικά όχι, οι χιλιάδες πρόσφυγες, είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι μόνο ελληνικό.
Κατά δεύτερον δεν είναι η ώρα να μιλάμε με ελαφρά τη καρδία για τους πρόσφυγες αλλά είναι η ώρα της ευθύνης με κύριο έργο των αντιμετώπιση των προβλημάτων των προσφύγων.
Η Ειδομένη δεν τιμά την Ελλάδα! Οι σημερινοί κυβερνώντες πώς μεταλλάχθηκαν έτσι; Θυμούνται πώς έπνεαν μένεα κατά της λειτουργίας του κέντρου μεταναστών στην Αμυγδαλέζα;
Τελικά πόσο κατώτεροι των περιστάσεων αποδείχτηκαν; 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!