Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΗΡΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΧΩΡΟΙΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ Δ.Ε. Ζαλόγγου, Φιλιππιάδα, Δολιανά, Τσεπέλοβο, Κατσικά

Πρόταση του ΖIROSGR προς τους συλλόγους και σε όλους τους φορείς του Δήμου Ζηρού  να δημιουργηθεί συντονιστικό όργανο υπό την καθοδήγηση του Δήμου για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους προσφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια!
Να τεθεί το θέμα στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και να παρθούν άμεσα αποφάσεις
ΑΦΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΞΕΓΥΜΝΩΣΕ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΤΩΡΑ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΕΙ  ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΣΑΝ ΧΩΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ  
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΕΙΛΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ!

Ευτυχώς αυτός ο κόσμος είναι αρκετά πολιτισμένοι για να μην δεχτούν να αγοράσουν ραδιοφωνάκια με πεντόλιρα όπως έκαναν με τους Αλβανούς μερικοί μαυραγορίτες συντοπίτες μας!
Στη Φιλιππιάδα  θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο στρατόπεδο «Πετροπουλάκης» στη Φιλιππιάδα και στο Δήμο Πρέβεζας θα φιλοξενηθούν σε δημοτικό αγροτεμάχιο στην τοποθεσία Λουτρό της Δ.Ε. Ζαλόγγου (ανάμεσα σε Αρχάγγελο και Καμαρίνα).
Στο Ν. Ιωαννίνων θα διαμορφωθούν χώροι στα Δολιανά, στο Τσεπέλοβο και στον παλιό αεροδιάδρομο στον Κατσικά.

Το συντονιστικό όργανο διαχείρισης ονομάζει τους χώρους κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.
                            Φιλιππιάδα  08  Μαρτίου  2016 
ΝΟΜ  
ΔΗΜ                                                 Αριθ.  Πρωτ.    2517                             
                        ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ   05η   ΕΚΤΑΚΤΗ
Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η
Π Ρ Ο Σ : 
1.   Mέλη  του  Δημοτικού  Συμβουλίου  Δήμου  Ζηρού
2.   Καλαντζή  Νικόλαο,  Δήμαρχο  Δήμου  Ζηρού 
3.   Πρόεδρο  Δημοτικής  Κοινότητας  Φιλιππιάδας
4.   Προέδρους  και  Εκπροσώπους  Τοπικών  Κοινοτήτων
Καλείστε  να  προσέλθετε  στην  αίθουσα  συνεδριάσεων  του  Δημοτικού  Καταστήματος  Φιλιππιάδας  την  Τετάρτη  09  Μαρτίου  2016  και  ώρα  14 : 00΄  σε  ΕΚΤΑΚΤΗ  συνεδρίαση  με  μοναδικό  θέμα  της  ημερήσιας  διάταξης :
Συζήτηση  επί  του  εγγράφου του  Υπουργείου  Εθνικής  Άμυνας  σχετικά  με  την  δημιουργία  Κέντρων  Προσωρινής  Φιλοξενίας  στην  Ήπειρο.
 Η  συνεδρίαση  έχει  κατεπείγοντα  χαρακτήρα  λόγω  των  εξελίξεων  στο  Προσφυγικό. 
     Ο  Πρόεδρος 
                                                                                        Χρήστος  Χασίδης

Όταν οι σύνηθες ψεύτες του ΣΥΡΙΖΑ διέψευδαν όπως κανουν συνήθως και τα ρεντικολα της ΝΕ Πρέβεζας με την τυπική συμμετοχή λόγω έλλειψης απαρτίας Συριζαίων του Δήμου Ζηρού οσφυοκαμπτών
Επίδοξων εραστών του διορισμού τέκνων στην δημόσια διοίκηση μετονομάζοντας τα hotspot σε κέντρα φιλοξενίας τώρα!
Ορίστε τι έλεγαν οι αρχιψεύτες τότε!

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016


ΠΡΕΒΕΖΑ: Η Ν.Ε. Σύριζα διαψεύδει τα δημοσιεύματα που θέλουν την δημιουργία (hot spot) στο Νομό Πρέβεζας 


Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα, που κάνουν λόγο για δημιουργία κέντρου καταγραφής μεταναστών και προσφύγων (hotspot) στο Νομό Πρέβεζας.

Η είδηση είναι απόλυτα ψευδής και προήλθε από διαστρέβλωση των απαντήσεων που έδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, σε ερωτήσεις   που του απηύθυνε δημοσιογράφος  του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.



Γραφείο Τύπου Νομαρχιακής

Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας



Αυτές είναι οι απαντήσεις όπως ακριβώς τις έδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας στο ΑΠΕ

Ερώτηση: Η ΕΕ έχει ζητήσει μια σειρά μέτρων από τη χώρα για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών. Εκτιμάται ότι η χώρα θα έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία των 5 hot spots στα νησιά και των δύο προαναχωρησιακών κέντρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη; θα έχουν λειτουργήσει έως τέλος του μήνα;

Δρίτσας: Καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια και νομίζω ότι θα έχουν λειτουργήσει. Ναι. Χρειάζεται σε αυτό το σημείο να κάνω άλλη μία φορά έκκληση σε όλες τοπικές κοινωνίες. Ας μιμηθούν τους νησιώτες που στην πλειοψηφία τους με ελάχιστες εξαιρέσεις διαχειρίστηκαν το προσφυγικό ζήτημα ως μια υπόθεση δική τους. Δεν ήταν μόνο ο ανθρωπισμός ,που είναι το πρώτο κίνητρο και που αξίζει τιμή στους νησιώτες γι αυτό. Ήταν και η κατανόηση γιατί το έζησαν μέσα στο χώρο τους ότι όσο περισσότερο συνεργασία υπάρχει, όσο περισσότερο καλή οργάνωση που εξασφαλίζεται από τη συνεργασία για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, τόσο λιγότερες είναι οι αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία και οικονομία. Αυτό το μήνυμα: ανθρωπισμός συν ορθολογισμός και συμμετοχή στη διαχείριση του προσφυγικού, είναι η πιο ασφαλή συνταγή για όλη την Ελλάδα. Μπροστά στις δύσκολες εξελίξεις από τον τρόπο που επιλέγουν η μία μετά τη άλλη οι χώρες της Ευρώπης, την επιλογή του εθνικού εγωισμού και της ενίσχυσης των συνοριακών ελέγχων ή και του κλεισίματος κάποιων συνοριακών εισόδων, ο κίνδυνος εγκλωβισμού στη χώρα μας δεκάδων χιλιάδων μεταναστών ή προσφύγων είναι υπαρκτός. Η κυβέρνηση κάνει όλες τις απαραίτητες εκείνες κινήσεις και ενέργειες -που πρέπει να είναι πολύ προσεχτικές- ώστε αυτό να αποφευχθεί.
Τμήμα αυτών των ενεργειών είναι και η ανταπόκριση στις δεσμεύσεις μας και στις υποχρεώσεις μας.
Είναι εθνική υπόθεση να γίνουν τα hot spots και τα προαναχωρησιακά κέντρα και θα πρέπει οι τοπικές κοινωνίες να μην αντιδρούν.
Φυσικά να εξασφαλίσουν όρους, κανόνες ανθρώπινους και για τους πρόσφυγες και για τις τοπικές κοινωνίες, αλλά μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε σωστά το πρόβλημα.
Από εκεί και πέρα, η κυβέρνησή μας για όποια αρνητικότερη εξέλιξη, σχεδιάζει και θα υπάρξουν πρωτοβουλίες, ώστε αν πράγματι η χώρα μας από χώρα διέλευσης προσφύγων, γίνει χώρα εγκατάστασης, έστω προσωρινής, αυτή η διαδικασία να μην επιβαρύνει μονόπλευρα μία η δύο περιοχές αλλά να διαχυθεί σε όλη την επικράτεια και να  μπορέσει να είναι πραγματικά διαχειρίσιμη με ανθρώπινους όρους.

Ερώτηση: Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο θέμα της αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών δημιουργεί κάποια ερωτηματικά;

Δρίτσας: Νομίζω ότι η Ευρώπη χάνει τον προσανατολισμό της. Εάν πιστεύει ότι μπροστά στην αδυναμία να πάρει γενναίες και συνεκτικές αποφάσεις συνεργασίας, η λύση είναι η ακόμη μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση διαχείρισης του προβλήματος, κάνει μεγάλο λάθος.
Δεν είναι η λύση αυτή. Αυτή είναι λύση κοντόθωρη που συνήθως γεννά παρενέργειες άλλου τύπου και διαμορφώνει δεδομένα που μετά είναι ακόμα πιο δύσκολα διαχειρίσιμα. Ας εξαντλήσουμε όλες τις προσπάθειες να νικήσει η δημοκρατική και φιλελεύθερη Ευρώπη απέναντι στην ρατσιστική και ξενοφοβική Ευρώπη.
Η ασφάλεια της Ευρώπης που είναι ένα αγαθό που πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος και προσοχή (σ.σ το μακελειό στο Παρίσι μας έχει στείλει πολύ σκληρά και οδυνηρά μηνύματα) είναι κάτι που πρωτίστως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε με την ορθολογική διαχείριση του προσφυγικού και με συνεργασία όλων των χωρών.
Αλλιώς θα οδηγηθούμε σε κλιμάκωση που δεν θα μπορεί να μας οδηγήσει σε διεξόδους  καθαρά αποτελεσματικές  





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!