Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Πρόκριση στην παράταση ο Εθνικός Φιλιππιάδας


Με το βαρύ 0-3 ηττήθηκε ο Κρισσαίος από τον Εθνικό Φιλιππιάδας, σκορ που με βάση την εικόνα του αγώνα μπορεί να χαρακτηριστεί πλασματικό και διαμορφώθηκε στον εξτρά χρόνο της παράτασης ενώ ο κανονικός αγώνας είχε τελειώσει ισόπαλος χωρίς τέρματα. Το παιχνίδι διεξήχθη στη μεγαλύτερη διάρκειά του κάτω από έντονη βροχόπτωση κάτι που δυσκόλεψε την προσπάθεια όλων των ποδοσφαιριστών.
Τις δύο ομάδες χωρίζουν δύο κατηγορίες και κάτι αφού ο Κρισσαίος φέτος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με μόλις δέκα αγώνες ενώ οι φιλοξενούμενοι διεκδικούν την παραμονή τους στην τρίτη κατηγορία σε έναν άκρως ανταγωνιστικό όμιλο. Ωστόσο αυτό δεν έγινε εμφανές στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού αλλά ήταν κρίσιμος παράγοντας στην παράταση όπου φάνηκε η διαφορά στη φυσική κατάσταση των δύο ομάδων.
Οι κυπελλούχοι της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας προφανώς περίμεναν ένα πιο εύκολο απόγευμα αφού ταξίδεψαν στο Χρισσό με έξι απουσίες αλλά διαψεύστηκαν από νωρίς. Αν και το πρώτο ημίχρονο τους άνηκε από άποψη κατοχής δεν κατάφεραν να κάνουν την κλασική ευκαιρία και αρκέστηκαν κυρίως σε μακρινά σουτ που είτε κατέληγαν έξω είτε εξουδετερώνονταν από τον πορτιέρο του Κρισσαίου. Η επανάληψη ήταν εντελώς διαφορετική με πολλές ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές, δύο πέναλτι -ένα για κάθε ομάδα- που όμως αρνήθηκε ο διαιτητής και δύο δοκάρια για τον Εθνικό. Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Κρισσαίος ήταν καλύτερος και στο 50΄ ζήτησε το πρώτο πέναλτι, σε φάση μάλιστα που έχασε και τον βασικό επιθετικό του με τραυματισμό, ενώ λίγο αργότερα έχασε την κλασικότερη ευκαιρία στο παιχνίδι όταν σε τετ-α-τετ η μπάλα έφυγε έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Εθνικού. Στη συνέχεια τα ηνία πήραν οι φιλοξενούμενοι, με τους γηπεδούχους να είναι πάντα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, χάνοντας επίσης δύο πολύ καλές ευκαιρίες όταν η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι, μία στο κάθετο και μία στο οριζόντιο κοντά στο Γ, σε σουτ έξω από την περιοχή ενώ έγινε και η φάση του πέναλτι που επίσης δεν έδωσε ο διαιτητής.
Το τελικό 0-0 έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί η κούραση φάνηκε πιο έντονα στην πλευρά των γηπεδούχων και στο 94΄ ο Δημουλάς έκανε το 0-1,   για να διαμορφωθεί το 0-2 στο 110΄ με τον Γιαννούλη. Λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισό της παράτασης οι δύο ομάδες έχασαν από έναν παίκτη με τραυματισμό μετά από μεταξύ τους σύγκρουση. Για τον Εθνικό ήταν ο τερματοφύλακας Τρανουλίδης οπότε η ομάδα της Φιλιππιάδας αναγκάστηκε να συνεχίσει με δέκα αφού ολοκληρώσει τις αλλαγές της και με τον Γιαννούλη κάτω από τα δοκάρια. Για τον Κρισσαίο όμως ήταν ο Ιωάννου κάτι που δημιούργησε κενό στην άμυνα. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι που παρόλο που έπαιζαν με παίκτη λιγότερο πίεσαν ψηλά περισσότερο για να εξασφαλίσουν τα μετόπισθεν και το σκορ έκλεισε στο 110΄ με συρτό σουτ του Κόνμου  έξω από την περιοχή.
Σε κάθε περίπτωση πάντως ο τελικός απολογισμός για τον κυπελλούχο Φωκίδας είναι θετικός αφού πάλεψε στα ίσια το παιχνίδι με έναν αντίπαλο ανώτερο και εάν ήταν λίγο τυχερός στην κανονική διάρκεια μπορούσε ακόμη και να πάρει την πρόκριση. Ωστόσο, η έλλειψη εμπειρίας αλλά κυρίως παιχνιδιών ήταν κρίσιμος παράγοντας. Στο σημερινό παιχνίδι οι παίκτες του Κρισσαίου απέδειξαν για ακόμη μία φορά ότι δίκαια πήραν τον τίτλο του κυπελλούχου στη Φωκίδα ενώ θα μπορούσαν να είναι και στην δεύτερη φάση του πρωταθλήματος.
Στο άλλο παιχνίδι ΑΟ Χάλκειας-ΑΟ Ποταμιάς 0-1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!