Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Απάντηση του ΥΠΕΘΑ στον δήμο Ζηρού για τους πρόσφυγες.


ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ                                                                                             


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11.3.2016

 

Επιστολή του αναπληρωτή ΥΠΕΘΑ κ. Βίτσα, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις επί της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζηρού για το Κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στη Φιλιππιάδα

 

 

Επιστολή -απάντηση στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζηρού, αλλά και την συνοδευτική επιστολή του Δημάρχου Ζηρού κ. Καλαντζή Νικόλαο που ζητούσε την έγγραφη απάντηση και διευκρινίσεις επί των εννιά σημείων της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη δημιουργία και λειτουργία κέντρου προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην Στρατόπεδο “Πετροπουλάκη” στη Φιλιππιάδα, απέστειλε ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσας Δημήτριος. Ο αναπληρωτής Υπουργός περιγράφει με αρκετή σαφήνεια τον τρόπο λειτουργίας της δομής, ενώ δίνει διευκρινίσεις επί των ζητημάτων που τέθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις ενστάσεις  που αναδείχτηκαν και συμπεριελήφθησαν στο τελικό κείμενο απόφασης.

Ο Δημάρχος Ζηρού κ. Καλαντζής, σε δήλωσή του εκφράζει την ικανοποίηση για τις έγγραφες δεσμεύσεις του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα και σημειώνει: “Ο Δήμος προχωράει σε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες προκειμένου να διασφαλίσει   την ασφάλεια και υγιεινή των κατοίκων και της περιοχής μας και ταυτόχρονα να συνδράμει στη στήριξη της δομής και των οικογενειών προσφύγων που θα φιλοξενηθούν”. 

  

 

 

Την επιστολή -απάντηση του κ. Βίτσα καθώς και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Ζηρού: www.dimoszirou.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!