Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος παραπέμπεται ο Π. Σουκάκος

ΣΙΓΑ -ΣΙΓΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΕΡΑ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ.......
soukakos
Το δρόμο για το ακροατήριο παίρνει μία μεγάλη υπόθεση διαφθοράς στον χώρο της Υγείας, καθώς 24 πρόσωπα παραπέμπονται να δικαστούν από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το μεγάλο σκάνδαλο δωροδοκίας με πρωταγωνιστή τη βρετανική εταιρία προμήθειας ορθοπεδικού υλικού DEPUY.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα αλλά και την ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, η εν λόγω εταιρεία πουλούσε σε ελληνικά νοσοκομεία υπερκοστολογημένο εξοπλισμό δίνοντας παράλληλα «μίζες» σε γιατρούς και στελέχη νοσοκομείων.
Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο επί σειρά ετών καθηγητής Ορθοπεδικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και σήμερα πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Παναγιώτης Σουκάκος, ο οποίος παραπέμπεται για άμεση συνέργεια σε απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών σε δίκη για κακουργηματικές κατηγορίες παραπέμπονται αναλυτικά οι:
-Gary Neil Fitzpatrick, Nicola Jane-Gifford, John Alfred Coppack, Keith Eugene Swallow, Ειρήνη Κυριακίδη και Δέσποινα Φιλίππου: Θα δικαστούν για απάτη από κοινού και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου τελούμενη κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια επί μακρό χρονικό διάστημα με αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, δωροδοκία υπαλλήλου από κοινού και κατ' εξακολούθηση με όφελος του δράστη και ζημιά σε βάρος του δημοσίου και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.
-Michael John Dormer, Walter Hak, Gregory Mark Franks: Κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στην απάτη από κοινού, ηθική αυτουργία στη δωροδοκία υπαλλήλου και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες από κοινού.
-Παναγιώτης Παπασπύρου: κατηγορούμενος για άμεση συνέργεια σε απάτη, άμεση συνέργεια σε δωροδοκία υπαλλήλου και άμεση συνέργεια σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
-Robert-John Dougall: Κατηγορούμενος για απάτη από κοινού και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου και από κοινού νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
-Νικόλαος Καραγιάννης: κατηγορούμενος για απάτη κατ' εξακολούθηση από κοινού σε βάρος του δημοσίου, ηθική αυτουργία σε άμεση συνέργεια σε απάτη, από κοινού δωροδοκία υπαλλήλου κατ' εξακολούθηση και από κοινού νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
-Πέτρος Καραγιάννης: κατηγορούμενος για από κοινού ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
-Χρήστος Καραγιάννης κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε άμεση συνέργεια σε απάτη, από κοινού δωροδοκία υπαλλήλου και από κοινού ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
-Σπυρίδωνας Φωτεινός και Γεώργιος-Βύρωνας Βλάσσης: κατηγορούμενοι για από κοινού νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
- Νικόλαος Ευσταθόπουλος: κατηγορούμενος για άμεση συνέργεια σε απάτη και παθητική δωροδοκία υπαλλήλου.
-Αλέξανδρος Τουλιάτος: κατηγορούμενος για άμεση συνέργεια σε απάτη, παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
-Ευάγγελος Πλατιας, Παναγιώτης Σουκάκος, Λεωνίδας Συρμαλής: κατηγορούμενοι για άμεση συνέργεια σε απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
-Κωνσταντίνος Μαλίζος, Γιώργος Παπαχρήστος, Γεώργιος Μπάμπης: κατηγορούμενοι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Να σημειωθεί ότι το συμβούλιο Εφετών διατάσσει να χωριστεί η δικογραφία για τον Bruce Van Der Merwe, ζητώντας να διενεργηθεί περαιτέρω προανάκριση προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο κατηγορούμενος για απάτη, ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έχει αποβιώσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!