Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Θέμα χρόνου η άφιξη προσφύγων στην Ήπειρο.. Συντεταγμένα για τα Κέντρα Φιλοξενία

skines metanastes
Στρατόπεδα που δεν χρησιμοποιούνται και εγκαταστάσεις με την μορφή κλειστών εστιών, είναι οι πρώτοι χώροι που θα χρησιμοποιηθούν στην Ήπειρο, για την φιλοξενία προσφύγων.
Η άφιξή τους, φαίνεται ότι είναι θέμα ελάχιστου χρόνου, μάλιστα δεν αποκλείεται να γίνει κι εντός της ερχόμενης βδομάδας.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής, όπως επίσης κι αστυνομία και στρατός, αλλά και άλλοι φορείς, κάνουν τις μέρες αυτές κάτι πρωτοποριακό για την Ελλάδα.
Συνεργάζονται και συντονίζονται ώστε να μην βρεθούν αντιμέτωποι με μία άτακτη άφιξη προσφύγων και μεταναστών, αλλά αυτή να γίνει συντεταγμένα και με κανόνες.
Το μεσημέρι της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Ηπείρου, η δεύτερη σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των δημάρχων, υπηρεσιακών παραγόντων, της αστυνομίας κι άλλων, η οποία είχε ένα βασικό ζητούμενο!
Τον συντονισμό για την υπόδειξη χώρων και την προετοιμασία για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, ώστε να μην εκτυλιχθούν εικόνες ανάλογες με αυτές που είδαμε σε άλλες περιοχές της χώρας.
Οι χώροι όπου θα γίνει η εγκατάσταση θα έχουν τον χαρακτήρα του κλειστού και του προσωρινού κέντρου. Το κόστος θα το επωμιστεί το κράτος κατά κύριο λόγο και πιθανόν η Περιφέρεια.
Πρόκειται για μία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, τόνισε πολλές φορές στη συνάντηση ο Περιφερειάρχης και ζήτησε από όλους να την αντιμετωπίσουν ως τέτοια.
Στις δηλώσεις που έκανε για πρώτη φορά, ανέφερε επίσημα, ότι θα έρθουν πρόσφυγες στην Ήπειρο και συμπλήρωσε πως «συζητούμε ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην τοπική κοινωνία».
Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι όλα θα γίνουν με τάξη και όπου υπάρξουν χώροι φύλαξης, θα ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα.
Ο Δήμος Ιωαννιτών, έχει προχωρήσει ήδη στη συγκρότηση τριμελούς συντονιστικού οργάνου, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι υπηρεσίες του.
Ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει διασπορά των προσφύγων σε όλους τους δήμους ώστε να μην επωμιστεί το βάρος ένας ή δύο και υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις για την υγιεινή και την ασφάλεια.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία που πήρε η περιφέρεια και την στάση της αυτοδιοίκησης, ζήτησε ψυχραιμία από όλους και κατέληξε λέγοντας ότι ο χρόνος λειτουργίας των συγκεκριμένων κέντρων είναι συνυφασμένος με την γενικότερη εξέλιξη του προσφυγικού προβλήματος.
Γράφτηκε από τον/την EpirusPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!