Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Να μας ξαναέρθουν τους χρειαζόμαστε !

Επίσκεψη του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας στους πρόσφυγες της Φιλιππιάδας 


Μετά απο την βοήθεια που έδωσαν με τη εξέταση των μικρών παιδιών αλλά και ηλικιωμένων επισκέφτηκαν την πλατεία Φιλίππιάδας για ένα καφέ!

Οι γιατροί είδαν όσο το δυνατόν περισσότερους ασθενείς και κατέγραψαν βασικά προβλήματα υγείας τους, ενώ τα μέλη του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Πρέβεζας έφεραν μαζί τους και φάρμακα, ώστε να υπάρχει μια βάση και εντός του Κέντρου, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρουσία στο Κέντρο έχει ένας γιατρός, ο οποίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία, ενώ εθελοντικά τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως να βρίσκεται στο Κέντρο γιατρός και νοσηλευτής από Κέντρο Υγείας του Ν. Άρτας, με κύριο στόχο να προσεχθούν ιδιαιτέρως τα μικρά παιδιά.
Μεγάλο ζήτημα και ιδιαίτερα ευαίσθητο είναι -πέρα από τα πολλά μικρά παιδιά- και οι αρκετές έγκυες γυναίκες πρόσφυγες. Το «Πετροπουλάκης» επισκέφθηκε την Κυριακή και γυναικολόγος, ο οποίος προσπάθησε να προσφέρει ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό με σεβασμό σε αυτές τις γυναίκες, που θα γεννήσουν τα παιδιά τους σε ελληνικό έδαφος -κατά πάσα πιθανότητα- και σίγουρα μακριά από τις πατρίδες τους.
Από την καταγραφή περιστατικών που έκαναν οι γιατροί-μέλη της αντιπροσωπείας της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Πρέβεζας, υπήρξαν περιπτώσεις που χρειάστηκε να διακομιστούν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε κοντινά νοσοκομεία, όπως και έγινε. Μία εξ' αυτών των περιπτώσεων ήταν και ένα μικρό παιδάκι, το οποίο από την ταλαιπωρία των προηγούμενων εβδομάδων χρειαζόταν ειδική φροντίδα.
Όλα τα παραπάνω που περιγράφουμε είναι προσφορά σε εθελοντική βάση και προσφορά αλληλεγγύης.
Και πέρα από την παρουσία του Δήμου Ζηρού και της Πολεμικής Αεροπορίας στο «Πετροπουλάκης», το επίσημο κράτος και οι δομές του, μοιάζουν να... ψάχνουν τα πατήματά τους για να οργανώσουν καλύτερα τα Κέντρα Φιλοξενίας, σε αυτό το κομμάτι.
Παράλληλα με τα βασικά και στοιχειώδη που απαιτούνται για τους πρόσφυγες, τα μέλη του Ιατρείου Κοινωνική Αλληλεγγύης Ν. Πρέβεζας πήραν και μία καλή πρωτοβουλία να οργανώσουν μία μικρή θεατρική παράσταση τις επόμενες ημέρες, για τα μικρά παιδιά που βρίσκονται στο «Πετροπουλάκης», ώστε να ξεφύγουν ελαφρώς από τη σκληρή πραγματικότητα της προσφυγιάς.

Ο Δήμος Ζηρού σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Έκκληση για φάρμακα, αναλώσιμα, βρεφικά -παιδικά είδη, αλλά και διερμηνείς, ιατρικό και άλλο επιστημονικό προσωπικό, καθώς και σε εθελοντές, για τη στήριξη του Κέντρου προσωρινής Φιλοξενίας προσφύγων στη Φιλιππιάδα.

Από τις 9 το πρωί θα συνεχιστεί αύριο (Δευτέρα 21 Μαρτίου) από τον Δήμο Ζηρού η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο χώρο του πρώην στρατοπέδου “Πετροπουλάκη” στη Φιλιππιάδα.
Τα είδη συγκεντρώνονται καθημερινά (εκτός Κυριακής) από τις 9.00 έως τις 14.00 στον χώρο της αποθήκης της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας – Φιλιππιάδας, η οποία βρίσκεται επί της περιφερειακής οδού Πρέβεζας – Ιωαννίνων, στη Φιλιππιάδα.
Υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε φάρμακα και αναλώσιμα, σε παιδικά και βρεφικά είδη κυρίως μπιμπερό, βραστήρες, θερμούς, γάλατα σε σκόνη, αλλά και άμεση ανάγκη για διερμηνείς που να μιλούν αραβικά και φαρσί, ψυχολόγων, γυναικών γυναικολόγων, παιδιάτρων και κοινωνικών λειτουργών. 
Επιπλέον υπογραμμίζονται οι αυξημένες ανάγκες σε είδη καθαρισμού και σωματικής υγιεινής, εσώρουχα, κάλτσες, πλαστικές λεκάνες πλυσίματος και κουβάδες.

ΥΛΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Βρεφικά: Γάλα σκόνη (από 0 μηνών και άνω), βρεφικές τροφές, ρυζάλευρο, Κιντερτέ, Pampers, μωρομάντηλα, κρέμες φροντίδας συγκαμάτων και ερεθισμών, καρότσια, πιπίλες, διάφορα παιχνίδια (κατά προτίμησης χαμηλού βάρους), παιδικά αφρόλουτρα.
Ρουχισμός: Ρούχα (κουβέρτες, σεντόνια), κάλτσες, εσώρουχα (βρεφικά -παιδικά - ενηλίκων), σκουφιά, γάντια, παπούτσια αθλητικά (όλα τα νούμερα), πετσέτες. (Τα παραπάνω είδη θα πρέπει να είναι καθαρά προς χρήση).

Τρόφιμα: Κονσέρβες εκτός χοιρινού (ψαριών, οσπρίων, λαχανικών κλπ.) μπισκότα, ζάχαρη, συσκευασμένα σνακ, φρυγανιές, κουλούρια, κρουασάν, χαμομήλι, πράσινο τσάι, γάλα μακράς διάρκειας με συντήρηση εκτός ψυγείου (όχι εβαπορέ), χυμοί σε ατομικές συσκευασίες, εμφιαλωμένα νερά.

Διάφορα αναλώσιμα: Σαμπουάν, σαπούνια, πιατάκια μιας χρήσης, μαχαιροπίρουνα πλαστικά μιας χρήσης, χαρτοπετσέτες, χαρτιά υγείας, απορρυπαντικά ρούχων, σακούλες σκουπιδιών, υπνόσακοι.

Ιατρικά: Ωτικό θερμόμετρο με ανταλλακτικά μιας χρήσης, γάντια μια χρήσης αποστειρωμένα, μάσκες μίας χρήσης, αντισηπτικά χεριών, πλαστίλες λαιμού, πολυβιταμίνες, παυσίπονα, αλοιφές για δερματικά. 
Είδη προσωπικής υγιεινής: Αφρός ξυρίσματος, ξυραφάκια μιας χρήσης, σερβιέτες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, αντισηπτικά μαντηλάκια.

1 σχόλιο:

  1. Αλληλέγγυοι, που φωτογραφίζονται χαμογελαστοί και χαρούμενοι παραδίπλα από τους πρόσφυγες, δεν είναι αλληλέγγυοι, είναι πολιτικάντηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!