Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Συμμετοχή στη δράση «Let’s Do It Greece»

Ζωηρό είναι το ενδιαφέρον των συλλόγων, φορέων αλλά και Σχολείων, εν όψει της συμμετοχής του Δήμου Ζηρού, για πρώτη φορά, στην εθελοντική καμπάνια «Let’s Do It Greece».


ΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΗ


Κατά τη συνάντηση που έγινε το βράδυ της Τετάρτης 30 Μαρτίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Φιλιππιάδας, δεκάδες πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων από τη Δημοτική Ενότητα Φιλιππιάδας και τις Τοπικές Κοινότητες, καθώς και διευθυντές Σχολείων και εκπαιδευτικοί, εξέφρασαν την πρόθεσή τους να λάβουν μέρος στη δράση.  
Σημειώνεται ότι η εθελοντική καμπάνια «Let’s Do It Greece», η οποία περιλαμβάνει την υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων καθώς και τον εξωραϊσμό και την αισθητική αναβάθμιση πολλών και διαφορετικών σημείων του Δήμου έχει οριστεί για την Κυριακή, 17 Απριλίου 2016, ενώ θα προηγηθεί η σχολική εβδομάδα «Let’s Do It Greece» από 11 έως 15 Απριλίου.
Η εθελοντική εκστρατεία “LET'S DO IT” ξεκίνησε από την Εσθονία και επεκτάθηκε σε όλη την Ευρώπη με βασικό σκοπό να διαδώσει το μήνυμα του εθελοντισμού, δημιουργώντας ένα κίνημα θετικής ενέργειας σε όλη τη χώρα. Το σύνθημα της δράσης είναι «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα!» και έχει ως μότο: “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις”.
Για τον Δήμο Ζηρού που θα έχει τον συντονισμό της δράσης μίλησαν ο αντιδήμαρχος εθελοντισμού κ. Γκάρτζιος, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και καθημερινότητας κ. Παπαβασιλείου και η δημοτική σύμβουλος κα Γεωργάνου.
Επισήμαναν την ανάγκη συμμετοχής όσο γίνεται περισσότερων συλλόγων, φορέων και ομάδων εθελοντών πολιτών, όπως και την συμμετοχή των Σχολείων, για την μεγαλύτερη δυνατή ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και καθαριότητας.
Ο Δήμος -τόνισαν- θα διαθέσει γάντια, σακούλες και ότι άλλο χρειαστεί για την επιτυχία της δράσης. Επίσης υποδείχτηκαν κάποιοι χώροι προς καθαρισμό και ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των συλλόγων και φορέων σε συνεργασία με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων να υποδείξουν και νέους και να συνδράμουν στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης και συμμετοχής των κατοίκων.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη: Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χασίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κάλλης, Ζάβαλης, Κατραχούρας, οι κες Γάλλιου, Καραπάνου, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιππιάδας κα Χουλιάρα, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αγίου Γεωργίου κ. Ρίζος, ο πρόεδρος της Νέας Κερασούντας κ. Καραβασιλείου, ο πρόεδρος της Παναγιάς κ. Λαϊνάς, ο πρόεδρος του Δρυόφυτου κ. Ευαγγέλου κ.ά.  
Ανάλογη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Θεσπρωτικού.
<<ΑΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ,ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ Η ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;
ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΞΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!