Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η συλλογή θα ξεκινήσει από το πρωί του Σαββάτου 19 Μαρτίου 2016 και ώρα 09.00 το πρωί στην αποθήκη της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας – Φιλιππιάδας η οποία βρίσκεται στη Φιλιππιάδα επί της Περιφερειακής οδού.
ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΥΛΑΚΗ 

ΠΡΩΙ-ΠΡΩΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ  7 ΛΕΟΦΩΡΕΙΑ ΗΡΘΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ                                              ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ





Ο Δήμος Ζηρού εν όψει της έλευσης προσφύγων στο χώρο του πρώην Στρατοπέδου “Πετροπουλάκη” στη Φιλιππιάδα, ο οποίος ως γνωστό, έχει επιλεγεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να λειτουργήσει ως Κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων, ενημερώνει ότι προχώρησε στη σύσταση συντονιστικής επιτροπής διαχείρισης, η οποία αποτελείται από τους:Ρίζος Αχιλλέας (αντιδήμαρχος διοικητικών Υπηρεσιών).Παπαβασιλείου Βασίλειος (αντιδήμαρχος καθαριότητας και Περιβάλλοντος). Γκάρτζιος Χρήστος (αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης).
Η συλλογή θα ξεκινήσει από το πρωί του Σαββάτου 19 Μαρτίου 2016 και ώρα 09.00 το πρωί στην αποθήκη της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας – Φιλιππιάδας η οποία βρίσκεται στη Φιλιππιάδα επί της Περιφερειακής οδού.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη στελέχωση της ομάδας εθελοντών αλλά και την συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο Ζηρού, στο τηλ.: 2683 360600 (κα Γούλα Ελένη) e-mail: ethelontismos@dimoszirou.gr



ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
Βρεφικά: Γάλα σκόνη (από 0 μηνών και άνω), βρεφικές τροφές, γάλα εβαπορέ, ρυζάλευρο, Κιντερτέ. Pampers, μωρομάντηλα, κρέμες φροντίδας συγκαμάτων και ερεθισμών, καρότσια, πιπίλες, διάφορα παιχνίδια (κατά προτίμησης χαμηλού βάρους), παιδικά αφρόλουτρα.Ρουχισμός: Ρούχα, κάλτσες, εσώρουχα (βρεφικά -παιδικά - ενηλίκων), σκουφιά, γάντια, παπούτσια αθλητικά (όλα τα νούμερα), πετσέτες.Τρόφιμα: Κονσέρβες ψαριών, μπισκότα, ζάχαρη, σνακ, χαμομήλι, πράσινο τσάι.Διάφορα: Σαμπουάν, σαπούνια, απορρυπαντικά ρούχων, σακούλες σκουπιδιών, υπνόσακοι.Ιατρικά: Ωτικό θερμόμετρο με ανταλλακτικά μιας χρήσης, γάντια μια χρήσης αποστειρωμένα, μάσκες μίας χρήσης, αντισηπτικά χεριών, πλαστίλες λαιμού, πολυβιταμίνες, παυσίπονα, αλοιφές για δερματικά.




















ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ  ΝΟΜΙΣΑΝ ΟΤΙ ΤΟ HOTSPOT  ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ                                 ΖΗΡΟΥ ΔΙΑΤΊΘΕΤΑΙ ΓΙΑ 

ΠΑΣΑΡΈΛΑ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  ΠΡΟΣ                                             ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ 
        Καλά εσείς ξυπνήσατε νωρίς ; Για ποιό λόγο άραγε;



Κάλεσμα για σύσταση εθελοντικής ομάδας υποστήριξης αλλά και για στήριξη των προσφύγων που θα φιλοξενηθούν με είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμό και κυρίως με βρεφικά και παιδικά είδη.
Συστάθηκε συντονιστική επιτροπή διαχείρισης για το Κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στη Φιλιππιάδα.
Ο Δήμος Ζηρού εν όψει της έλευσης προσφύγων στο χώρο του πρώην Στρατοπέδου “Πετροπουλάκη” στη Φιλιππιάδα, ο οποίος ως γνωστό, έχει επιλεγεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να λειτουργήσει ως Κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων, ενημερώνει ότι προχώρησε στη σύσταση συντονιστικής επιτροπής διαχείρισης, η οποία αποτελείται από τους:
Ρίζος Αχιλλέας (αντιδήμαρχος διοικητικών Υπηρεσιών).
Παπαβασιλείου Βασίλειος (αντιδήμαρχος καθαριότητας και Περιβάλλοντος).
Γκάρτζιος Χρήστος (αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης).
Επίσης ο Δήμος Ζηρού προχωρεί στη σύσταση εθελοντικής ομάδας.
Σκοπός της ομάδας εθελοντών θα είναι αφενός η παροχή υπηρεσιών που θα αφορούν τη στήριξη των προσφύγων και την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών του Κέντρου προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και αφετέρου άλλων κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, όπως: Πολιτική Προστασία, Περιβαλλοντική Προστασία -καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων, Ψυχολογική υποστήριξη, Ιατρικές Υπηρεσίες, Κοινωνικές Δομές, Παιδαγωγικές Υπηρεσίες (προσχολικής και σχολικής ηλικίας), Ενισχυτική διδασκαλία, Εθελοντική αιμοδοσία κ.ά.
Για το λόγο αυτό ο Δήμος Ζηρού καλεί όλους όσοι επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας την επισυναπτόμενη φόρμα, η οποία θα αποτελέσει και τη βάση για τη δημιουργία μητρώου εθελοντών μελών στον Δήμο μας.
Ακόμη από τον Δήμο Ζηρού γίνεται έκκληση προς όλους τους συλλόγους, φορείς, επιχειρηματίες και πολίτες για την συλλογή τροφίμων (σύμφωνα με την επισυναπτόμενη λίστα αναγκών) και ειδών πρώτης ανάγκης για τη στήριξη των προσφύγων.
Η συλλογή θα ξεκινήσει από το πρωί του Σαββάτου 19 Μαρτίου 2016 και ώρα 09.00 το πρωί στην αποθήκη της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας – Φιλιππιάδας η οποία βρίσκεται στη Φιλιππιάδα επί της Περιφερειακής οδού.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη στελέχωση της ομάδας εθελοντών αλλά και την συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο Ζηρού, στο τηλ.: 2683 360600 (κα Γούλα Ελένη)
e-mail: ethelontismos@dimoszirou.gr
ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
Βρεφικά: Γάλα σκόνη (από 0 μηνών και άνω), βρεφικές τροφές, γάλα εβαπορέ, ρυζάλευρο, Κιντερτέ.
Pampers, μωρομάντηλα, κρέμες φροντίδας συγκαμάτων και ερεθισμών, καρότσια, πιπίλες, διάφορα παιχνίδια (κατά προτίμησης χαμηλού βάρους), παιδικά αφρόλουτρα.
Ρουχισμός: Ρούχα, κάλτσες, εσώρουχα (βρεφικά -παιδικά - ενηλίκων), σκουφιά, γάντια, παπούτσια αθλητικά (όλα τα νούμερα), πετσέτες.
Τρόφιμα: Κονσέρβες ψαριών, μπισκότα, ζάχαρη, σνακ, χαμομήλι, πράσινο τσάι.
Διάφορα: Σαμπουάν, σαπούνια, απορρυπαντικά ρούχων, σακούλες σκουπιδιών, υπνόσακοι.
Ιατρικά: Ωτικό θερμόμετρο με ανταλλακτικά μιας χρήσης, γάντια μια χρήσης αποστειρωμένα, μάσκες μίας χρήσης, αντισηπτικά χεριών, πλαστίλες λαιμού, πολυβιταμίνες, παυσίπονα, αλοιφές για δερματικά.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!