Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Η Ν.Ε ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ!!!!

Η Ν.Ε Πρέβεζας μετά  από όλες τις εξελίξεις και την έλευση των πρώτων προσφύγων εδέησε να βγάλει ανακοίνωση για το στρατόπεδο Πετροπουλάκη.
Μάλλον βρήκαν χρόνο κάποια στελέχη της ΝΕ επιτροπής Σύριζα και ενώ ο κόσμος τόχε βούκινο αυτοί δεν άφηναν την μπιρίμπα στα καφενεία για να ασχοληθούν με το σοβαρό πρόβλημα των προσφύγων. 
Και τι έκαναν αντέγραψαν τα διάφορα blogs  και 'έφτιαξαν ένα συναισθηματικό κείμενο να δείξουν ότι είναι ευαίσθητοι και ανθρωπιστές.
Φωνάζατε για την Αμυγδαλέζα και τώρα μαντρώνετε τους ανθρώπους λες και είναι εγκληματίες!
Παίζετε τον ρόλο του χωροφύλακα κατόπιν εντολών της αγαπημένης σας Ευρώπης και της ΜΕΡΚΕΛ.

Επειδή ξεχνάτε εύκολα  σας θυμίζουμε τι γράφαμε πριν λίγες μέρες συντρόφια και πως δικαιωνόμαστε !
 ΤΡΙΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ

Η νέα ονομασία των «στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων» σε κέντρα φιλοξενίας»

ΠΟΥ ΚΡΥΦΤΗΚΑΝΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;

Ο Αλέξης Τσίπρας, να κρατήσει τον κ. Μουζάλα αντί του Π. Καμμένου. Αυτή θα είναι μια δημοκρατική επιλογή. Ίσως και μια προοδευτική αρχή.

Η κυβέρνηση των προσδοκιών και της ελπίδας
• Τα στρατόπεδα υποδοχής  των εξουθενωμένων  «προσφύγων» δεν είναι  «Αμυγδαλέζα»
• Πώς μετεξελίχθηκαν  τα εγκαταλειμμένα στρατόπεδα από «στρατόπεδα κράτησης προσφύγων και μεταναστών» σε «κέντρα φιλοξενίας»;
• Το προσφυγικό ζήτημα δε λύνεται με τον εθελοντισμό, την ανθρωπιά των Ελλήνων πολιτών και την ανθρωπιστική βοήθεια των μη κυβερνητικών οργανώσεων


Οι  φερέλπιδες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συγκυβέρνηση με την προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό που τους διακρίνει έρχονται να διαψεύσουν για  ακόμα μία φορά πόσο ανίκανοι ήταν για το τιμόνι της χώρας.
Η χώρα είχε ανάγκη να κυβερνηθεί από πολιτικούς ικανούς και να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών αλλά και των καταστάσεων που δυστυχώς ταλανίζουν την κοινωνία μας.
Η μεγάλη έκρηξη που προκαλεί το προσφυγικό σε συνδυασμό με όλα τα  κοινωνικά-οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, έρχεται να προσθέσει και άλλες συνέπειες, καθώς γινόμαστε μάρτυρες και πρώτοι αποδέκτες των προβλημάτων των δυστυχισμένων  προσφύγων που βιώνουν τον οδυνηρό δρόμο της προσφυγιάς και παρατημένοι στο έλεος της μοίρας.
Και διερωτάται ο καθένας αντικρίζοντας τη θλιβερή αυτή πραγματικότητα;

Η ελληνική Πολιτεία πού είναι;
Πώς, αυτό το μείζον κοινωνικό πρόβλημα, οι 45.000 πρόσφυγες, μπορεί να αντιμετωπιστεί με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, ενώ εκλείπει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης αλλά και το πρόγραμμα του μεταναστευτικού της που μόνο σχέδιο επί χάρτου έμεινε!

Αλήθεια, είναι τιμητική εικόνα για την Ελλάδα η Ειδομένη (Αρ. Μπαλτάς) 

Αλήθεια τιμά η εικόνα αυτή την Ελλάδα με μία κυβέρνηση που άλλα διακήρυττε για το μεταναστευτικό-προσφυγικό και ερχόμενη αντιμέτωπη με τους χιλιάδες πρόσφυγες,   άρον άρον προσπαθεί, τώρα που το πρόβλημα οξύνεται και διογκώνεται, προκαλώντας ασφυξία στη χώρα , να οργανώνει στρατόπεδα συγκέντρωσης εκείνα που η κυβέρνηση ως αντιπολίτευση τα κατηγορούσε και μιλούσε για αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης;

Οι αποσπασματικές ενέργειες της κυβέρνησης έρχονται να αποδείξουν πόσο ανέτοιμη ήταν η Ελλάδα και πολύ περισσότερο το επιτελείο της κυβέρνησης που με στόμφο διακήρυττε οργανωμένο σχεδιασμό, ενώ οι ίδιοι οι έλληνες πολίτες ξεπερνούν με την ταχύτητα που κινούνται το ίδιο το κράτος, με την προσφορά τροφίμων, ρουχισμού και φαρμάκων προς  τους Σύρους πρόσφυγες.

Και βλέπουμε να μετατρέπεται κάθε τοπική κοινωνία, όπως και ο Δ. Ζηρού-πρώτος δήμος της Ηπείρου που υποδέχεται πρόσφυγες, σε τοπική αγκαλιά και όλοι μαζί θα τρέξουμε να προσφέρουμε κάθε τι που θα τους απαλύνει τον πόνο αλλά και θα καλύψει τις βασικές τους ανάγκες.

Έτσι θα αντιμετώπιζε ως κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, το προσφυγικό;
Τώρα που ασκεί εξουσία, γιατί δεν κινείται ως κυβέρνηση; Πού κρυφτήκανε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που η ελληνική κοινωνία συγκλονίζεται από τις ορδές προσφύγων που αναζητούν την ελπίδα για την ίδια τη ζωή, μακριά από την πατρίδα τους.  
Ο άξονας ελπίδας ξεκινά από την αλληλεγγύη, την ευαισθησία των πολιτών, το ελληνικό φιλότιμο και την ανθρώπινη συμπόνια και όχι από τον σχεδιασμό και προγραμματισμό της φερέλπιδες κυβέρνησης;
Φυσικά όχι, οι χιλιάδες πρόσφυγες, είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι μόνο ελληνικό.
Κατά δεύτερον δεν είναι η ώρα να μιλάμε με ελαφρά τη καρδία για τους πρόσφυγες αλλά είναι η ώρα της ευθύνης με κύριο έργο των αντιμετώπιση των προβλημάτων των προσφύγων.
Η Ειδομένη δεν τιμά την Ελλάδα! Οι σημερινοί κυβερνώντες πώς μεταλλάχθηκαν έτσι; Θυμούνται πώς έπνεαν μένεα κατά της λειτουργίας του κέντρου μεταναστών στην Αμυγδαλέζα;
Τελικά πόσο κατώτεροι των περιστάσεων αποδείχτηκαν; 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΗΣ ΜΠΙΡΙΜΠΑΣ
"Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας  για το  Προσφυγικό.
Τις τελευταίες εβδομάδες βιώνουμε την κορύφωση της προσφυγικής κρίσης, η οποία δοκιμάζει τις αντοχές της Ευρώπης. Το προσφυγικό είναι ένα κοινό ευρωπαϊκό ζήτημα, που  αποκαλύπτει την κραυγαλέα αποτυχία της κυρίαρχης ευρωπαϊκής πολιτικής, καθώς χώρες που έχουν συνυπογράψει κοινές συνθήκες, αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, υψώνοντας τείχη στα σύνορά τους, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό πολλών χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας. Το προσφυγικό ζήτημα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο και αποτελεί φυσική συνέπεια των πολεμικών συρράξεων στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, με επίκεντρο τη κρίση στη Συρία.

Η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική κοινωνία καλούνται να διαχειριστούν τη μεγαλύτερη μετακίνηση ανθρώπινου πληθυσμού στην Ευρώπη μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Παράλληλα, η ελληνική κοινωνία στην πλειοψηφία της επιδεικνύει ανθρωπιστική στάση, που συνάδει με εκείνες ακριβώς τις αξίες που η ίδια η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει. Η Ελλάδα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης στέκεται απέναντι στο μέτωπο των χωρών που αδιαφορούν για τη τύχη των προσφύγων και υψώνουν φράχτες στα σύνορά τους.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, στην περιοχή μας  δημιουργείται Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας των προσφύγων,  στο στρατόπεδο «Πετροπουλάκη» στη Φιλιππιάδα, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζηρού. Ο χώρος αυτός θα φιλοξενήσει 700 έως 1000 πρόσφυγες για όσο διάστημα χρειαστεί. Ταυτόχρονα, θα εξασφαλίζει τις ανάγκες των προσφύγων για στέγη, τροφή, υγιεινή και ιατρικές υπηρεσίες.

Θεσμικοί Φορείς και  συμπολίτες μας έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί και συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες αυτές καθώς και το κάλεσμα  συλλογικοτήτων της Πρέβεζας με σκοπό την αλληλεγγύη στους δεινοπαθούντες συνανθρώπους μας.

Καλούμε τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα,  την Π.Ε. Πρέβεζας, το Δήμο Πρέβεζας, τη Μητρόπολη, όλους τους προοδευτικούς πολίτες, τους επιστημονικούς, επαγγελματικούς, πολιτιστικούς φορείς, να συμμετέχουν πρωταγωνιστικά σε μια ευρεία διαβούλευση για το Προσφυγικό στην περιοχή μας. Σ’ αυτό το πλαίσιο θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε  αναγκαίες δράσεις, ώστε η προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων να ανταποκρίνεται στο πνεύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, που μας χαρακτηρίζει, καθώς εμείς,  οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, γνωρίζουμε από «πρώτο χέρι» ότι η ξενιτιά και η προσφυγιά είναι καημοί αβάσταχτοι.

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας  θα συμβάλλει με όλες  τις δυνάμεις της στην ενίσχυση του κινήματος αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας . Θα κάνουμε  το καθήκον μας, ανακουφίζοντας τον πόνο των προσφύγων που θα φιλοξενηθούν στην περιοχή μας. Γιατί, εμείς έτσι έχουμε μάθει. Και αυτός είναι ο πολιτισμός μας, όταν έχουμε στη χώρα μας ανθρώπους αδύναμους, ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!