Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Από τον Τομέα Μεταναστευτικής – Προσφυγικής Πολιτικής του ΚινήματοςΔημοκρατών Σοσιαλιστών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση



Είναι τουλάχιστον λυπηρό - αν όχι επικίνδυνο- στην πιο κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα μας, όσον αφορά στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, και λίγο πριν την έναρξη μιας τόσο σημαντικής Συνόδου Κορυφής, το πολιτικό προσωπικό της χώρας να αναλώνεται σε βαρύγδουπες δηλώσεις περί παραίτησης του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, με αφορμή ένα lapsus linguae, για το οποίο έχει ζητήσει δημοσίως συγνώμη. 

Η κυβέρνηση έχει σημειώσει σημαντικότατες παραλείψεις και ατυχείς διαχειριστικές κινήσεις ως προς το προσφυγικό.  Ωστόσο, οι ενδοκυβερνητικοί τακτικισμοί και οι αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες, κάθε άλλο παρά βοηθούν την πατρίδα. Αντίθετα, αποτελούν βούτυρο στο ψωμί κάθε ακραίου "υπερπατριώτη". 

Η κατάσταση της χώρας συνολικά  χρήζει πολιτικής υπευθυνότητας και σοβαρότητας. 
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση οφείλουν να κινούνται αυτή την ώρα σε κοινό άξονα με γνώμονα το Εθνικό Συμφέρον. Είναι πολύ νωπή άλλωστε η κοινή γραμμή για την προσφυγική κρίση, η οποία συμφωνήθηκε στο τελευταίο Συμβούλιο των πολιτικών Αρχηγών, για να λησμονείται -τεχνηέντως- η αναγκαιότητα εθνικής συνεννόησης, χάριν ιδιοτελών ή κομματικών σκοπών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!