Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Τα πάζλ των υποψηφίων του Σύριζα στην Πρέβεζα


syriza1

Όπως όλα δείχνουν μετά το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, οδεύουμε ολοταχώς για εκλογές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ,  καθώς ο ίδιος ζητούσε επίμονα εκλογές, ξεκινά τη διαδικασία επιλογής υποψηφίων βουλευτών.

Για το θέμα αυτό μίλησε στην δημοσιογραφική εκπομπή του Δημήτρη Λούπα στο «Ράδιο Πρέβεζα» ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας κ. Ηλίας Χάιδας, ο οποίος τόνισε ότι τον κύριο λόγο για την επιλογή των υποψηφίων βουλευτών θα τον έχει η βάση και οι αποφάσεις θα ληφθούν τοπικά.
Η επιβολή προσώπου από το κέντρο που δεν θα έχει προταθεί από την διαδικασία της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας αποκλείεται, σύμφωνα με όσα είπε ο κ.Χάιδας.

Στο μεταξύ έχει ανοίξει η συζήτηση για τους υποψήφιους βουλευτές και αφού η έδρα στο Ν.Πρέβεζας θεωρείται σίγουρη, άνοιξε και η «όρεξη» αρκετών.
Φυσικά τον πρώτο λόγο έχει ο νυν βουλευτής Κώστας Μπάρκας, ο οποίος στη διάρκεια της βουλευτικής του θητείας έκανε νέες γνωριμίες και απέκτησε φίλους σε όλο τον Νομό, ενώ την προηγούμενη φορά ήταν άγνωστος και τα περισσότερα ψηφοδέλτια που είχαν πέσει στον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν χωρίς σταυρό προτίμησης.

Κάποια σενάρια που θέλουν να «κλαδέψουν» τον νυν βουλευτή, εμφανίζουν σαν υποψήφιο και τον πρώην υποψήφιο δήμαρχο του Δήμου Ζηρού Γιώργο Γιάννο με μικρές πιθανότητες τελικής συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο, αφού δύο υποψήφιοι από την ίδια περιοχή είναι πολυτέλεια.

Ενδιαφέρον για υποψηφιότητα επιδεικνύει ο καθηγητής Ευάγγελος Αυδίκος, η δημοφιλία του οποίου όμως δοκιμάστηκε στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές  όπου σαν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος δεν είχε υψηλές επιδόσεις.

Ο οφθαλμίατρος Σπύρος Βελέντζας επιθυμεί να είναι υποψήφιος παρά το γεγονός ότι όσοι στήριξαν την κομματική επιλογή υπέρ του Δημήτρη Βασιλείου στις δημοτικές εκλογές έχουν παράπονα, αφού ο Σπύρος Βελέντζας δεν μπήκε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο.

Και επειδή στο ψηφοδέλτιο πρέπει να υπάρχει και γυναικεία παρουσία, θεωρείται βέβαιο ότι η Πασοκογενής δικηγόρος κα Χριστίνα Κριτσιμά θα είναι σίγουρα υποψήφια, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να έχουν σημείο αναφοράς και πολλοί πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που δεν πλησιάζουν ή δεν τους αφήνουν να πλησιάσουν στον ΣΥΡΙΖΑ(οι τοπικοί «κέρβεροι»  της καθαρότητας του κόμματος) αλλά θα ψηφίσουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί είναι κατά της κυβέρνησης και δεν έχουν τι άλλο να ψηφίσουν.

Θεωρούμε βέβαιο ότι θα υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες που για να μην «καούν» κράτησαν μέχρι τώρα τα χαρτιά τους κλειστά. Πρέπει όμως άμεσα να τα ανοίξουν…

1 σχόλιο:

  1. Γιατί ανησυχείς για τον ΣΥΡΙΖΑ. Απο ότι φαίνεται το ψηφοδέλτιο έχει κλείσει. Φάνης Μπάρκας, Γιάννης Μπάρκας, Κωστας Μπάρκας και Τασία Γιάννου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!