Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Αποκλείστηκε από το ψηφοδέλτιο ... για να μην εκλεγεί!

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Ο Σπύρος Βελέντζας, τα «πέτρινα χρόνια» , οι άιχνοι πολιτευτές και οι κλειδούχοι κομματικών μηχανισμών


velentzas
Η κοινή λογική λέει πως ένα κόμμα που θέλει να κυβερνήσει συγκροτεί ένα ψηφοδέλτιο δυναμικό, αντιπροσωπευτικό και κυρίως χωρίς αναίτιους αποκλεισμούς.
Η αίσθηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κοινωνία της Πρέβεζας, σε όσους τέλος πάντων δεν έχουν γίνει απλώς φίλαθλοι και ασχολούνται με τα πολιτικά δρώμενα είναι ότι ενώ ο Σπύρος Βελέντζας  προτάθηκε από την βάση, αποκλείστηκε από την πλειοψηφία της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και μεθοδεύτηκε η μη κάθοδος του στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Φυσικά και άλλοι προτάθηκαν, αλλά το όνομα του Σπύρου Βελέντζα έπαιζε ως αξιόλογη πρόταση με πολλές πιθανότητες εκλογής. Και μάλλον αυτό ήταν το πρόβλημα. Είναι σαφές ότι τόσο η ηγεσία όσο και η πλειοψηφία των μελών της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την επανεκλογή του νυν βουλευτή Κώστα Μπάρκα στην σίγουρη έδρα της Πρέβεζας.
Η τελική ανακοίνωση του ψηφοδελτίου δυσαρέστησε αρκετούς, καθώς ο Σπύρος Βελέντζας είχε μια διεισδυτικότητα γενικότερη στον χώρο της κεντροαριστεράς, αφού διετέλεσε για πολλά χρόνια κοινά αποδεκτός πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και στέλεχος της αυτοδιοίκησης στο Νομό Πρέβεζας, από τότε που ο  «μικρός»  ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Συνασπισμός, συνεργάζονταν στον Δήμο με το ΠΑΣΟΚ (επί εποχής Κλάπα). Είναι γέννημα-θρέμμα της Πρέβεζας όπου πολλά χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά και έχει αναγνωρισιμότητα, ενώ πληθυσμιακά η εκλογική του βάση είναι μεγαλύτερη από αυτή της Φιλιππιάδας ή του Καναλακίου.
Στα δύσκολα του «μικρού» τότε ΣΥΡΙΖΑ που ο ίδιος τα ονομάζει «πέτρινα χρόνια» σε μια δήλωση που ανάρτησε στο facebook του, ήταν υποψήφιος βουλευτής 3 φορές. Εκείνα τα χρόνια βέβαια  αλλά και τα προηγούμενα επί ΠΑΣΟΚ , ήταν τόσο… πέτρινα που δεκάδες σημερινοί ΣΥΡΙΖΑίοι διορίζονταν αφειδώς στο Δημόσιο.
Σήμερα βέβαια άλλαξαν τα πράγματα και κάποιοι από αυτούς ελέγχουν τις εξελίξεις.
Ο ίδιος ο Σπύρος Βελέντζας επιθυμούσε να είναι υποψήφιος και μάλιστα στο προσωπικό του facebook άλλαξε την πιο ροκ φωτογραφία που είχε (μονταρισμένη με 4 δελφίνια γύρω του) και έβαλε στη θέση της μία «κανονική» .
Είναι ώρα βέβαια να επανέλθει η προηγούμενη φωτογραφία στη θέση της με τα 4 δελφίνια, καθώς αποδείχθηκε και προφητική.
Ο Σπύρος Βελέντζας δεν μάσησε τα λόγια του και ανάρτησε μια δήλωση του στο προσωπικό του facebook, όπου με εύσχημο τρόπο διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό του, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει και το σχόλιο που έκανε κάτω από την δήλωση του ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτριος Κωνής.
Η ανάρτηση-δήλωση του Σπύρου Βελέντζα αναφέρει τα εξής:
Ο στόχος της αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ εκτός των άλλων υπηρετείται και από την διεισδυτικότητα που έχουν οι υποψήφιοι βουλευτές,σε άλλους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους.
Ελπίζω η επιλογή που έγινε (παραβλέπω τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν) να υπηρετεί τον στόχο της αυτοδυναμίας και στην Πρέβεζα.
Σε ότι με αφορά,είμαι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής του τα πέτρινα χρόνια 2004,2007 και 2009,και θα υπηρετήσω τους στόχους του από την πλευρά μου.
Άλλωστε η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα σχέση ιδεολογικής ταύτισης και όχι σχέση ιδιοκτησίας που προέκυψε από ευκαιριακές πλειοψηφίες.
Στον σχολιασμό του ο Δημήτριος Κωνής έγραψε κάτω από την δήλωση αυτή τα εξής:
Τα μικρά παίγνια άιχνων πολιτευτών και κλειδούχων κομματικών μηχανισμών, μη τα φοβάσαι… 
Ας επιμείνουμε στο ταξίδι και την διάρκεια του…
Αξιοσημείωτο είναι ότι στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου που έγινε στη Θεοφάνειο δεν ήταν παρόντες ούτε ο Σπύρος Βελέντζας ούτε ο Δημήτριος Κωνής, ενώ υπήρχαν και άλλες ηχηρές απουσίες που με σχόλια τους μάλιστα στην σελίδα του Σπύρου Βελέντζα εξέφρασαν την αρέσκεια τους στην δήλωση που έκανε ο ίδιος.
Προφανώς η κυβερνώσα Αριστερά και η αλαζονεία της άρχισε να εκδηλώνεται πολύ πρόωρα, ακόμη και προς τους δικούς της ανθρώπους
Πηγή: prevezaposto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!