Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Πέθανε ο Βασίλης Γκάρτζιος

Σήμερα στις 4,30 το απόγευμα η κηδεία του, απ’ τον Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνα Φιλιππιάδας

Έχασε τελικά την μάχη με την επάρατο νόσο, η οποία τον ταλαιπώρησε τα τελευταία χρόνια, ο γνωστός κτηνίατρος Βασίλης Γκάρτζιος. Ήταν 73 χρόνων και όπως όλοι ομολογούν, είχε πολλά να προσφέρει και στην επιστήμη του, αλλά και στην κοινωνία της Φιλιππιάδας.

Ο Βασίλης Γκάρτζιος, αποφοίτησε απ’ την Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης και στα τέλη της δεκαετίας του ’70 εγκαταστάθηκε στην Φιλιππιάδα, με έντονη την ανησυχία του, να συμβάλλει στην ανάπτυξης της κτηνοτροφίας στην περιοχή, η οποία ομολογουμένως με την δική του επιστημονική συμβολή, έκανε άλματα. Είχε την επιστημονική επάρκεια, να αλλάξει τον βηματισμό της τοπικής κτηνοτροφίας και να την καταστήσει ανταγωνιστική άλλων περιοχών. Κατά κύριο λόγο, σ’ αυτόν οφείλεται η τεράστια ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, κυρίως της χοιροτροφίας, στην ευρύτερη περιοχής της Φιλιππιάδας. Τα τελευταία χρόνια, αν και χτυπημένος απ’ την ασθένεια, έδινε παράλληλα και την μάχη της επιστήμης, με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει τον κτηνοτρόφο. Η επιστημονική του επάρκεια, καταγράφηκε και σε άρθρο του, που δημοσίευσε η «Γ», για το τεράστιο πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού.

Παράλληλα με την επιστημονική του κυριαρχία στον χώρο του, έντονη ήταν και η κοινωνική του παρουσία. Ήταν απ’ τα πιο μαχητικά και επαρκή στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πριν αυτό γίνει κυβέρνηση, εκλεγόμενος μάλιστα επί σειρά ετών, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας. Μετά την ανάληψη της κυβέρνησης απ’ το ΠΑΣΟΚ, διαχώρισε την θέση του και ακολούθησε την δική του πορεία, κινούμενος στον χώρο της Αριστεράς.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στην τοπική αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Φιλιππιάδας, όπου είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, με παραγωγική παρουσία στα δρώμενα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Φεύγει χαρούμενος και ικανοποιημένος, αφού είδε τα δυό παιδιά του, τον Χρήστο και τον Αλέξανδρο και επαγγελματικά και οικογενειακά αποκατεστημένα, έχοντας χαρεί και τα εγγονάκια του.

Στην αγαπημένη του σύζυγο και συμπαραστάτη της ζωής του Σούλα και τα παιδιά του Χρήστο και Αλέξανδρο, μεταφέρουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, τονίζοντας παράλληλα, ότι οι πάντες θα θυμούμαστε τον Βασίλη, που αγαπήσαμε... Xαρούμενο, γλεντζέ και προ παντός, καλό άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!