Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

http://www.gnomiartas.gr/

Από μικρό παιδί ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου…

Γράφτηκε από τον  


Από μικρό παιδί ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου…
.
Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Σταύρος Κώστας, έχει μακρά πορεία και αγωνίζεται σκληρά, σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο…



Κι όμως υπήρξαν κάποιοι, στην προεκλογική περίοδο που βρίσκεται στο τέλος της, να αμφισβητήσουν αν ο Σταύρος Κώστας, που είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ, ήταν απ’ τα «πέτρινα χρόνια», στέλεχος της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ και ακολούθως του κόμματος. Το βεβαιώνουμε, γιατί εμείς γνωρίζουμε τι συνέβαινε εκείνη την εποχή, που όσοι ερωτούν σήμερα, ήταν βολεμένοι στην… προστασία της Δεξιάς.
Την αλήθεια του τότε, την υπογράφουμε και πάμε στο σήμερα, όπου συναντούμε τον τότε νεολαίο και σήμερα πενηντάρη Σταύρο Κώστα, να είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΗΜΑ, κάνοντας την προσωπική του υπέρβαση, σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, αφού προηγουμένως, είχε κάνει μια άλλη -πιο σοβαρή βεβαίως- υπέρβαση, λέγοντας στις συζητήσεις που έκανε πως δεν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, για να μην συναντήσει, όσους ήταν στο ΠΑΣΟΚ μαζί του και φυσικά διαφωνούσαν, για το τι ζητούσε ο καθένας. Εκείνοι, έλεγε, ζητούσαν βόλεψη απ’ το ΠΑΣΟΚ κι εκείνος ζητούσε τον δημοκρατικό - λαϊκό προσανατολισμό του ΠΑΣΟΚ, που κατέρρεε.
Ο Σταύρος Κώστας και στα δύσκολα παρέμεινε στο ΠΑΣΟΚ, όχι κατά δήλωση, αλλά με σκληρή δουλειά, στην κατεύθυνση της νέας οργάνωσης, η οποία θα έκανε το κίνημα του Ανδρέα Παπανδρέου, πραγματικό λαϊκό κίνημα, όπως ο ίδιος το είχε ζήσει στα χρόνια της νιότης του. Έδωσε αγώνες, κόντρα και στην χλεύη των ηττημένων, αλλά δεν άντεξε, την δεξιά κατρακύλα, που είχε επιλέξει ο Βενιζέλος και οι κατά τόπους επιτετραμμένοι του, στους οποίους επέμενε να λέει, πως δεν είναι η αποστολή του ΠΑΣΟΚ, να είναι η ουρά του Σαμαρά και της Δεξιάς.
Και δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να διαπιστώσει πως η πολιτική πρόταση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, μπορεί να ήταν ρηξικέλευθη, αλλά ήταν αυτή, που μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα σε σχέση με το που πρέπει να βαδίσει ο σοσιαλιστικός χώρος, που κατά την γνώμη του, έχει πολλά να προσφέρει ακόμη, στον τόπο και την πατρίδα, που καταρρέουν!
Ο Σταύρος Κώστας είναι απ’ τα πρώτα ονόματα που γράφτηκαν στην λίστα των υποστηρικτών του Γιώργου Παπανδρέου και ήταν, επίσης, απ’ τα πρώτα ονόματα, που αναγράφηκαν ως σίγουρα στην λίστα των υποψηφίων βουλευτών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ του Γιώργου Παπανδρέου.
Στην επίσκεψη που κάναμε στην Φιλιππιάδα, για να στηρίξουμε την υποψηφιότητα του Σταύρου, τον βρήκαμε ιδιαίτερα αισιόδοξο, για το εκλογικό αποτέλεσμα. «Έχουμε γυρίσει όλο το νομά Πρέβεζας και λαμβάνουμε σημαντικά μηνύματα, τα οποία αν κάποιοι σήμερα τα θεωρούν αποκυήματα φαντασίας, θα το διαπιστώσουν, με την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων», λέει με ιδιαίτερη αισιοδοξία, που δεν μπορεί, παρά να είναι αποτέλεσμα της πίστης στην προσπάθεια που έγινε και θα γίνει μέχρι να κλείσει η κάλπη.
Στην προεκλογική επικοινωνία που είχε με τους πολίτες του νομού Πρέβεζας, με ιδιαίτερη επάρκεια και πολιτική προσέγγιση, εξήγησε γιατί ο ίδιος, ήταν απ΄ τους πρώτους που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Γιώργου Παπανδρέου, γιατί είναι κι αυτός που σήμερα διαπιστώνει πως η πατρίδα μας έχει «τεράστιο δημοκρατικό έλλειμμα», όπως συνεχώς επαναλαμβάνει και ο επικεφαλής του κόμματος, που πλέον ανήκει.
Καταθέτουμε το μήνυμα, που εμείς λάβαμε απ’ την προσπάθεια, που κάνει ο υποψήφιος βουλευτής ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Σταύρος Κώστας. Έχει πολιτική άποψη και θέλει τον δημοκρατικό σοσιαλιστικό – δημοκρατικό χώρο, αυθεντικό. Όπως ακριβώς τον έζησε στα ηρωικά χρόνια, της νιότης του. Και η άποψή του αυτή, δείχνει να πείθει πολύ κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!