Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στην Ήπειρο.. Ποιοι «κλείδωσαν», οι ανατροπές της τελευταίας στιγμής

Θέμα ωρών είναι να κλείσουν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και για τους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου.
Και όπως όλα δείχνουν πρόκειται για ψηφοδέλτια υψηλών προσδοκιών κι αξιώσεων. Μάλιστα, όπως σημειώνουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, πρόκειται για τα πιο αξιόμαχα ψηφοδέλτια των τελευταίων ετών.
Στο Νομό Ιωαννίνων έχουν οριστικοποιηθεί οι πέντε από τις επτά θέσεις. Υποψήφιοι εκ νέου θα είναι οι δύο βουλευτές Κώστας Τασούλας και Σταύρος Καλογιάννης. Κλεισμένες είναι οι υποψηφιότητες του αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Καραμπίνα, της Περιφερειακής Συμβούλου Νατάσας Τύρου- Ούζα και του γιατρού Φίλιππου Σιάκα.
Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν τελικά θα είναι στο ψηφοδέλτιο ο καθηγητής καρδιολογίας Στέφανος Φούσας. Στην περίπτωση που τελικά δεν θα συμπεριληφθεί, στη Νέα Δημοκρατία έχουν και μάλιστα πάνω από τρεις εναλλακτικές λύσεις.
Για το ψηφοδέλτιο αναζητείται μία ακόμη γυναικεία υποψηφιότητα. Γι' αυτήν πολιορκούνται κυρίες της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και του κομματικού μηχανισμού.
ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Στο Νομό Θεσπρωτίας αυτή τη φορά εκλέγονται δύο βουλευτές. Δεν υπάρχουν δηλαδή οι δυσκολίες της μονοεδρικής περιφέρειας.
Η ισχυρή υποψηφιότητα είναι αυτή του Υφυπουργού Εργασίας Αντώνη Μπέζα, ο οποίος ξεκίνησε ήδη δυνατά τον προεκλογικό αγώνα.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αιτήσεις για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο έχουν καταθέσει ο πρώην Νομάρχης Βασίλης Γιόγιακας, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Κάτσιος, ο δικηγόρος Μάκης Κιάμος και ο συνδικαλιστής αγροτικού Παντελής Κίτσιος.
Φαίνεται όμως ότι υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό με τις γυναικείες υποψηφιότητες. Ήδη τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά προκειμένου να διασφαλιστεί γυναικεία συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο.
ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Στο Νομό Πρέβεζας, μετά την απόφαση του Δημήτρη Τσουμάνη, η τράπουλα ανακατεύεται και μάλιστα για τα καλά.
Υποψήφιος θα είναι ο Στέργιος Γιαννάκης, ο οποίος είχε διεκδικήσει τη βουλευτική έδρα και το 2012.
Ισχυρή υποψηφιότητα προβάλλει πλέον αυτή του γιατρού Βασίλη Κατσαμώρη, η οποία φαίνεται ότι κλείδωσε οριστικά πριν από μερικές ώρες.
Θεωρείται πολύ πιθανό να είναι υποψήφιος ο πρώην δήμαρχος Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης, ενώ οριστικοποιήθηκε η υποψηφιότητα της Μαρίας Κατσιβόρδη.
ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΡΤΑΣ
Στο Νομό Άρτας εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο σημερινός βουλευτής Γιώργος Στύλιος.
Το ψηφοδέλτιο στην Άρτα έχει κλειδώσει και δεν αναμένεται να υπάρξουν ανατροπές της τελευταίας στιγμής.
Έτσι υποψήφιοι θα είναι ο πρώην βουλευτής Κώστας Παπασιώζος, ο Γιώργος Νταβρής, ο οποίος υπήρξε βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Αχαία. Μάλιστα βρίσκεται ήδη στην Άρτα όπου ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα.
Υποψήφιος θα είναι ακόμη ο Χρήστος Παπάζογλου και η δικηγόρος Εύη Καραμπίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!