Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Αντώνης Σαμαράς: Αυτές είναι οι δεσμεύσεις μας για την Ήπειρο !


           Χ Ω Ρ Ι Σ      Λ Ο Γ Ι Α

  
       Χ Ω Ρ Ι Σ     ΛΟ Γ Ι Α

IOA SAMARAS2
Ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από τα Γιάννινα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Μιλώντας στο ασφυκτικά γεμάτο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac και σ' ένα ενθουσιώδες κοινό, ο Πρωθυπουργός ανέβασε τους τόνους, θέτοντας με ένταση το μεγάλο δίλλημα της εκλογικής αναμέτρησης.
Πρόοδος κι ανάπτυξη ή αβεβαιότητα και χάος... Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών, το οποίο μπαίνει κάθε ώρα και με μεγαλύτερη ένταση, δείχνοντας ότι μέχρι την Κυριακή των εκλογών η αντιπαράθεση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ θα χτυπήσει κόκκινο...
Ο Πρωθυπουργός αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στην Ήπειρο και στα ζητήματα της περιοχής.
Εκτενής ήταν η αναφορά στα μεγάλα έργα η οποία μάλιστα συνοδεύτηκε από δεσμεύσεις για άμεση κατασκευή των οδικών συνδετήριων αξόνων της Ιόνιας με την Πρέβεζα αλλά και την Κακαβιά όπως και την ανακατασκευή της παραλιακής Πρέβεζας Ηγουμενίτσας.
Επίσης η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των έργων στο αεροδρόμιο όπως και για την τοποθέτηση συστήματος τυφλής προσγείωσης. «Τα Γιάννενα πρέπει να είναι παντός καιρού, προσβάσιμα, ώστε να επικηνκυνθεί η τουριστική περίοδος σε έναν τόπο απαράμιλλου φυσικού κάλλους και παρθένου περιβάλλοντος», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.
Περιβάλλον
Στο ΥΠΕΚΑ ολοκληρώνεται η μελέτη του αναθεωρημένου Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου και θα εφαρμοστεί αμέσως μετά τις εκλογές. Είναι μία καίρια παρέμβαση που θα συμβάλλει αποφασιστικά όχι μόνον στην αειφόρο ανάπτυξη αλλά και στην προστασία του οικοσυστήματος της Παμβώτιδας.
Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία του περιβάλλοντος. Το Ζαγόρι, ένας άριστα διατηρημένος παραδοσιακός οικισμός, αποτελεί την επίσημη πρόταση της Ελλάδος για την ένταξη, για πρώτη φορά, ενός ελληνικού πολιτιστικού τοπίου στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομίας της UNESCO, γεγονός που θα δώσει τεράστια περαιτέρω τουριστική ώθηση στην περιοχή.
Δράσεις που αναφέρονται στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, πχ.του Αμβρακικού θα χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ.
Για την προστασία της λίμνης Παμβώτιδας και του οικοσυστήματός της (περιοχή δικτύου «Natura 2000») εκκρεμεί από το ΥΠΕΚΑ η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, αμέσως μετά τις εκλογές.
Πολιτισμός
Πραγματική κοσμογονία, χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός, όσο γίνονται στον τομέα του πολιτισμού στην Ήπειρο, τα οποία συνοψίζονται σε 27 μεγάλα έργα με προυπολογισμό τριάντα εκατομμυρίων.
Πρωτογενής τομέας
Η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα αποτελεί πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης για τη Ν.Δ. Στο πλαίσιο των στοιχευμένων παρεμβάσεων για την στήριξη και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, η Κυβέρνηση αποδέχτηκε το αίτημα των περιφερειών: Θα τους αποδίδει το 30% του νέου προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι ίδιες θα καθορίζουν, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες τους, τις επενδύσεις και τις παρεμβάσεις, που απαιτούνται.
Επιλεξιμότητα βοσκοτόπων
Με την πληρωμή της προκαταβολής της Εξισωτικής Αποζημίωσης των κτηνοτρόφων, που έγιναν στις 02.01.2015, παρουσιάσθηκαν σημαντικά προβλήματα κυρίως λόγω σφαλμάτων στην κατανομή των βοσκοτόπων, που έγινε στο πλαίσιο της ενιαίας ενίσχυσης του 2014. Αποτέλεσμα αυτών είναι πολλοί κτηνοτρόφοι να μην πάρουν προκαταβολή, ενώ άλλοι να πάρουν μικρότερη από την προβλεπόμενη.
Δεσμεύεται η ΝΔ ώστε τα σφάλματα στην επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων θα διορθωθούν το συντομότερο, ώστε οι κτηνοτρόφοι να μην χάσουν την εξισωτική αποζημίωση του 2014, την ενίσχυση της εκτροφής των σπάνιων φυλών ζώων, την ενίσχυση των βιολογικών προϊόντων αλλά και την ενιαία ενίσχυση του 2015.
Επιχειρηματικότητα
Με το νέο ΕΣΠΑ, δίνεται βαρύτητα στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, μέσω της καινοτομίας. Θα αποκτήσουν οι επιχειρήσεις εξωστρέφεια. Θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Υγεία
Εκτενής ήταν η αναφορά και στον τομέα της υγείας. Σημαντικότερη εξαγγελία η ίδρυση και κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα, την οποία ο Πρωθυπουργός συνόδευσε με ειδική αναφορά στον βουλευτή Δημήτρη Τσουμάνη.
Με τις νέες υποδομές που δημιουργούνται όπως η επέκταση Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Πολυδύναμο Κέντρο αντιμετώπισης κρίσης αλκοολισμού και χρηστών ναρκωτικών, τα Γιάννενα, η Ήπειρος, μετατρέπονται σε κέντρο ολοκληρωμένων ιατρικών υπηρεσιών.

Ο Πρωθυπουργός έκανε πολλές αναφορές στο ένθερμο κοινό και ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, για να απογειωθεί η Ελλάδα και η Ήπειρος.
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ
Την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα νικήσει τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου, εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στα Ιωάννινα, ενώ επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι με αυτά που σκέφτονται να εφαρμόσουν θα οδηγήσουν τη χώρα στη χρεωκοπία, και ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί».
Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς, επισήμανε ότι ο ελληνικός λαός τα τελευταία 2,5 χρόνια, έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά, ωστόσο διευκρίνισε ότι οι Έλληνες ξέρουν πολύ καλά ότι αυτοί που «τάζουν τα πάντα θα τα πάρουν πίσω στα πολλαπλάσια».
Την ίδια στιγμή, ο Αντώνης Σαμαράς, τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν την Ελλάδα, στην Ευρώπη και ότι δεν θα πρέπει να συγκρουστούμε μαζί τους γιατί θα χαθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις, τα χρήματα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και 15 δισ. από το πακέτο Γιούνκερ, τα οποία χρήματα, «είναι το όχημα για την ανάπτυξη».
Συνεχίζοντας την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Κώστα Λαπαβίτσα, ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ, εφαρμόσει όσα λέει, σημαίνει ότι θα συγκρουστεί με την Ευρώπη» ενώ πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να τα τινάξουμε όλα στον αέρα, για αυτούς που θέλουν να συγκρουστούν με την Ευρώπη».
Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε ότι στις 25 Ιανουαρίου, «ο λαός παίρνει την τύχη στα χέρια του» και θα νικήσει ολοκληρωτικά τον λαϊκισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!