Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Αρ. Πρωτ. 1436 της 9/6/2004 Δήμος Θεσπρωτικού. Εδώ κρύβεται η αλήθεια!

ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΕΖΑΣ  ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ?
Πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται τελευταία για το νταμάρι  Μπούφο στο δημοτικό διαμέρισμα Θεσπρωτικού.
Άλλοι γράφουν για να γράψουν, άλλοι γράφουν γιατί το θέμα  είναι επίκαιρο,και άλλοι γράφουν γιατί έχουν κάποιο λόγο ....
Ελάχιστοι όμως εκτός μερικών ντόπιων που ξέρουν την αλήθεια και έχουν μνήμη  και γνωρίζουν, γιατί τα έχουν βιώσει από κοντά, μπορούν να μας πουν τι συμβαίνει πραγματικά.
Αλλά δεν λέν σιωπούν.
Είναι ένα θέμα που ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής το  είχε κάνει σημαία  στις εκλογές και το αποκαλούσε αμαρτωλό νταμάρι υποσχόμενος  να διαλευκάνει την όλη υπόθεση μόλις κερδίσει τις εκλογές!
Άλλωστε πάρα πολλοί τον ψήφισαν και γιαυτή του την υπόσχεση.
Το παράξενο είναι ότι το θέμα καλύπτεται διαχρονικά από omerta  και έχει πολύ ψωμί αφού φτάνει και πριν το 2004 με εμπλοκή στα περιβαλλοντολογικά και διάφορων Νομαρχών.
Θα μιλήσουμε και θα αποκαλύψουμε πάρα πολλά στοιχεία μετά την ενημέρωση του Δημάρχου Νίκου Καλαντζή  για έτσι πρέπει να κάνουμε. Το θέμα πάντως το ζητούσε να έρθει στο ΔΣ Ζηρού  ο επικεφαλής  του συνδυασμού  του  Σύριζα Γιώργος Γιάννος στα προηγούμενα ΔΣ  επίμονα από τον πρόεδρο του ΔΣ.
 Ρωτάμε το ΔΣ του Δήμου Ζηρού  αν γνωρίζει σχετικά με   έγγραφο με Αρ. Πρωτ. 1436  της 9/6/2004 που έστειλε ο τότε Δήμαρχος Θεσπρωτικού  Σπυρίδων  Βάσης και   ενημέρωνε την εταιρεία που μίσθωνε  τα λατομεία ότι θα της βεβαιώσει για τα έτη 1998-2003 ποσό 1230000 ευρώ χωρίς τις προσαυξήσεις και συγχρόνως θα το   κοινοποιούσε  στο ΣΔΟΕ  Ιωαννίνων  για τυχόν φορολογικά αδικήματα  . Το ποσό αυτό προέκυψε επειδή το Λατομείο Θεσπρωτικού εξέδιδε αδρανή υλικά με μειωμένη αξία στην εταιρεία Αχέρων ΜΠΕΤΟΝ και στη συνέχεια αυτή με κανονική τιμή τα μεταπωλούσε σε προμηθευτές .
Εμείς δεν γνωρίζουμε την εξέλιξη αλλά πιστεύουμε ότι αρμόδιος να  απαντήσει  είναι ο νομικός σύμβουλος του Δήμου ο οποίος οφείλει να ξέρει. 
Αν είναι αλήθεια πρέπει να τεθεί υπόψιν στο ΔΣ του Δήμου Ζηρού το αρχείο και το πρωτόσκολο του τέως Δήμου Θεσπρωτικού για να  γίνει γνωστό τι συνέβει τότε με το περιβόητο ΝΤΑΜΆΡΙ.
Ρωτάμε και ας μην μας απαντήσουν!
Οι προηγούμενοι δήμαρχοι δεν γνώριζαν τι συνέβαινε τότε? 
Σίγουρα γνώριζαν.... και γιαυτό  δεν το έβαζαν θέμα για συζήτηση στα Δημοτικά Συμβούλια όπως όφειλαν. Από αναβολή σε αναβολή πήγαινε!
Τι ευθύνες έχει ο σημερινός Δήμος και οι προηγούμενοι για απώλεια εσόδων και περιουσιακά  στοιχείων από την μέχρι τώρα διαχείριση του λατομείου?
Γιατί ο Δήμος Ζηρού δεν προχώρησε σε έφεση μετά τις πρωτόδικες αποφάσεις υπέρ τού Νάστα¨
Γίνονται όλα νόμιμα μεταξύ των δύο εταιρειών στην μετακίνηση των αδρανών υλικών?
Αυτά προς το παρόν η υπόθεση θα έχει συνέχεια και θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!