Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Στο δρόμο της ανακύκλωσης ο Δήμος Ζηρού

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ 
KALANTZHS N
Στο δρόμο της ορθολογικής διαχείρισης απορριμμάτων εισέρχεται ο Δήμος Ζηρού. Έτσι θέτει σε εφαρμογή πρόγραμμα ανακύκλωσης, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα και καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό.
Ήδη ο δήμος έχει υπογράψει σύμβαση με το Δήμο Σκουφά, ενώ η οικονομική επιτροπή της αποδέχθηκε την δωρεά απορριμματοφόρου από την εταιρεία ανακύκλωσης, το οποίο θα εξυπηρετεί τη συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών.
Ο Δήμαρχος Ζηρού Ν. Καλαντζής επεσήμανε την αξία της ανακύκλωσης και αναφέρθηκε στο θέμα της διαλογής των ανακυκλώσιμων υλικών και στον σωστό τρόπο ανακύκλωσης. «Με την επίλυση αυτού του προβλήματος αλλά και τον περιορισμό των κάδων συλλογής σύμμεικτων απορριμμάτων θα βελτιώσουμε τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο μας και θα επιτύχουμε τον τελικό στόχο μας , να μειώσουμε το κόστος για τον πολίτη» τόνισε ο κ. Καλαντζής.
Ανέφερε ακόμη ότι «στην προσπάθεια για σωστή, νόμιμη, μόνιμη επίλυση του «καυτού» και επίκαιρου προβλήματος των σκουπιδιών θα ζητήσουμε τη συμμετοχή και ευαισθητοποίηση του κάθε δημότη. Ένα μεγάλο στοίχημα για την κοινωνία μας, θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη της οικολογικής μας συνείδησης.
Στοχεύουμε στη μεγαλύτερη και πιο εντατικοποιημένη προσπάθεια για διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων υλικών». Παράλληλα, σημείωσε, προστατεύουμε το περιβάλλον, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής καθώς επίσης λαμβάνοντας υπόψη και το οικονομικό όφελος που θα προκύψει για το Δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!