Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Έχουμε χάσει κάθε είδους ηθική!

Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του.

Ήρθε η Άνοιξη και σαν άνοιξη έχει την ομορφιά της η φύση τούτες τις μέρες.
Μόνο η φύση τελικά μας δίνει ηρεμία και τα πλούτη της απλόχερα, γιατί οι άνθρωποι άστα!
Και ιδίως οι άνθρωποι που εκλέξαμε για να διοικήσουν τον Δήμο μας.
Μα καλά άκουσα κάτι, έλεγε  ο ένας στον άλλον, μια παρέα στο καφενείο.
 Ο Μπέζας; Ο Μπέζας σου λέω έρχεται στον Δήμο μας σαν σύμβουλος του Δημάρχου, ωρέ Μήτσο.
 Για δες, βρε παιδί μου, θα γίνουμε ξακουστοί, θα μας μάθουν όλοι οι δεξιοί που τώρα χάσανε τα κυβερνητικά αξιώματα. Και τι να κάνουν τώρα οι άνθρωποι, πώς θα ζήσουν χωρίς εξουσία και δημοσιότητα; Από δήμαρχος κλητήρας, όπως λέει και η παροιμία.
nastas bezasΘα αναζητήσουν, εκείνους που τους βοήθησαν όταν είχαν θέσεις υπουργείων, για να εισπράξουν όσα τους έδωσαν. Όσοι ευεργετήθηκαν τότε ήρθε η σειρά τους να τους ευεργετήσουν.
Εκείνος καλά κάνει, εμείς τι κάνουμε που βλέπουμε να βγάζουμε σε αυτές τις θέσεις ανθρώπους που δεν χτυπάνε το μαχαίρι στο κόκαλο για το καλό του τόπου, παρά  μόνο για τον εαυτό τους.
Εδώ ρε φίλε έχουμε χάσει κάθε είδους ηθική, έχουμε χάσει όρια, κόκκινες γραμμές και ο καθένας μόλις πάρει το χρίσμα από τον λαό, ξεχνάει τα πάντα.
Και όταν ενδιαφέρθηκαν κάποιοι νέοι που ήθελαν να μπουν μπροστά ως υποψήφιοι,  έπεσαν επάνω τους σαν κοράκια, οι ίδιοι συντοπίτες και άρχισαν να μιλάνε για τους δήθεν άπειρους, για δήθεν ονειροπαρμένους, για δήθεν ακατάλληλους, για δήθεν λίγους σε αυτή την θέση.
Και λέω εγώ, με ποια κριτήρια ορίσανε το 60% το εκλογικού σώματος, ως κατάλληλο τον σημερινό δήμαρχο, σε μια εποχή δραματικά «σύγχρονης» και εποχή της «γνώσης»;
Μπορεί να ανοίξει έναν υπολογιστή ο σημερινός δήμαρχος, αφού ζούμε στην εποχή του διαδικτύου και της υψηλής ταχύτητας της γνώσης;
Μπορεί να διεκδικήσει με σθένος προγράμματα και αιτήματα για τον Δήμο του, όταν είναι ανεπαρκής σε βασικές γνώσεις, σε θέματα δημόσιας διοίκησης, σε θέματα διαπραγματεύσεων, σε θέματα ανάδειξης και προώθησης μεγάλων προβλημάτων που ταλανίζουν την περιοχή μας;
 Ήρθε η ώρα να μιλήσω για τη νίκη που πήρε η Δημοτική ενωτική πορεία, όπως χαρακτήριζε και τον συνδυασμό του ο σημερινός δήμαρχος, που μας επαναφέρει στο παλαιοκομματικό κράτος, στην καταστροφική παλαιοκομματική λογική και εξυπηρέτηση.
Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα! Αλλαγή συμπεριφοράς, καμία!!!
Αφού κ. Δήμαρχε είχες, όπως έλεγες, στο ψηφοδέλτιό σου αναγνωρισμένης προσφοράς πρόσωπα νέα και  άφθαρτα  που σε τούτο τον τόπο γεννήθηκαν, για ετούτον ονειρεύτηκαν, εσύ κ. Δήμαρχε τους τίμησες δεόντως και τους έδωσες τη δυνατότητα να εργαστούν για τον τόπο τους;
Και νομίζεις ότι ο Δήμαρχος είναι εκείνος που θα αποφασίζει για όλα χωρίς να λαμβάνει υπόψιν του τους δημοτικούς συμβούλους του αλλά κυρίως τους συνδημότες του;
Σκέφτηκες καλά την κίνηση αυτή, η οποία δεν τιμά ηθικά, πολιτικά και κοινωνικά τον Δήμο μας;
Δεν μπορεί τούτους του καημένους συνταξιούχους των 370 ευρώ, αφού οι νέοι μας έχουν φύγει όλοι, σαν δουλοπάροικοι στη Γερμανία των λαών, να πληρώνουν για έναν πολιτικό που στο νομό του απέτυχε να εκλεγεί, τη στιγμή που οι περικοπές σε προνομιούχα δικαιώματα πολιτικών και αυτοδιοικητικών περικόπτονται, εσύ να αφαιρείς από το ταμείο του Δήμου χρήματα για επιμίσθιο σε έναν άνθρωπο που θα αμοιφθεί με πολύ καλές αποδοχές από το αίμα των καταχρεωμένων αγροτών μας και μάλιστα μη εκλεγμένου πολιτικού ενός άλλου Νομού.
Τους αγρότες που είναι αφημένοι στο έλεος του θεού  δεν σε είδα να οργανώνεις μία ενημέρωση ανάλογη μ’ εκείνη που έγινε στα Γιάννενα ή στην Άρτα για τη νέα ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική.
Ξέχασες, πώς καυτηρίαζες τον πρώην Δήμαρχο που προσέλαβε ως ειδικούς συμβούλους δημότες μεν, τέκνα δε  δημοτικών συμβούλων και αντιδημάρχου.
Σαν να μας λες ότι εσύ είσαι ο ηθικότερος του ηθικού; Όχι, βέβαια.
Και αν αιτιολογήσεις την απόφασή σου αυτή, ότι είναι έμπειρος σε θέματα ανάπτυξης, ξανά δεν μας πείθεις.
Ο συγκεκριμένος είναι ένα πολιτικό πρόσωπο μιας συντηρητικής παράταξης, σκληρά μνημονιακής, που όχι μόνο την ανάπτυξη δεν έφερε στην ελληνική κοινωνία αλλά έσπειρε την καταστροφή με  την μνημονιακή πολιτική των 5 χρόνων.
 Ως υποψήφιος χαρακτηρίστηκες  «ανεξάρτητος», πήρες τη δύναμη του λαού και τώρα χαράσσεις τη δική σου πορεία, αγνοώντας την ηθική, το ήθος αλλά και το κοινωνικό συμβόλαιο που υπέγραψες με τον δημόσιο λόγο σου προεκλογικά.
Και φυσικά μίλησες για δράσεις που θα πραγματοποιούνταν στον τόπο μας, ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες.
Ναι θα πω, ήταν πολύ ρεαλιστική η συγκεκριμένη δράση σου.
 Να προβείς στην πρόσληψη ενός πρώην υπουργού πολιτικού κόμματος για να βοηθήσει στον Δήμο συμβουλευτικά, παρέχοντας οδηγίες σε εσένα κ. Δήμαρχε.
Αναρωτιέμαι πώς θα συνεργαστούν οι δημοτικοί σύμβουλοι του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου, για τους οποίους πιστεύω είναι μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη.
Με ποιους οραματίστηκες για  τον τόπο μας  ο Δήμαρχος Πάργας,  με τους δημότες του ή σε κλειστές αίθουσες με εκλεκτούς σου φίλους, όπως και ο πρώην υπουργός.
Σέβομαι την απόφασή σου αλλά επίτρεψέ μου να έχω  διαφορετική άποψη για την ορθότητα αυτής της απόφασης, όπως και πολλοί συντοπίτες μου.
 Εάν πάψω να έχω δουλειά κ. Δήμαρχε τι θα με συμβούλευες. Μπορεί να  είμαι ψαράς δεν απέχω πολύ όμως στις γνώσεις από εσένα. Είμαι κι εγώ επιτυχημένος επιχειρηματίας, όπως διαλαλούσες για τον εαυτό σου. Μπορείς να προσλάβεις κι εμένα τον πτωχό αλλά κατά τα άλλα επιτυχημένο επιχειρηματία;



                                                                         Ο βαρκάρης του Αχέροντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!