Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο «ΠΕΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ», διοργανώνει εκδήλωση με θέμα την «ιστορία του λαϊκού τραγουδιού». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 24-3-2015, ώρα 9:00μ.μ., στον χώρο εκδηλώσεων «ΚΤΗΜΑ ΛΟΥΤΣΑΡΗ» στη Φιλοθέη Άρτας.
Σε μια περίοδο κατήφειας, όπου εκτός από την οικονομική κρίση, βιώνουμε όλοι μας μια ευρύτερη κρίση πολιτιστικής ταυτότητας, λειτουργίας των θεσμών, επικοινωνίας με το συνάνθρωπο, ο σύλλογος μας, αποφάσισε την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης με θέμα το λαϊκό τραγούδι, που έφτασε στην ακμή του σε εποχή παρόμοια με τη σημερινή με μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές αναταραχές.
Στόχος του συλλόγου με την εκδήλωση αυτή είναι να θυμίσει στους φίλους του ότι ακόμη και σε χαλεπούς καιρούς είναι δυνατή η πολιτιστική δημιουργία. Το λαϊκό τραγούδι γεννήθηκε σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και ήταν εμπνευσμένο από την καθημερινότητα, τα συναισθήματα, τις αγωνίες και τα πάθη των δημιουργών του, βιωμένα σε περίοδο ανέχειας και δυσλειτουργίας των θεσμών. Το κοινό της εποχής, βεβαρημένο από σωρεία προβλημάτων, ταυτίστηκε με το λαϊκό τραγούδι συμμετέχοντας στα ερεθίσματα που του πρόσφερε η λαϊκή δημιουργία.
Η συλλογική μνήμη της ιστορίας του λαϊκού τραγουδιού, αποδεικνύει ότι ο πολιτισμός μπορεί να αντιπαρέλθει το καθημερινό και ευρύτερο κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο. Η συμμετοχή δε των πολιτών στα πολιτιστικά δρώμενα είναι το μέσο για να αναδειχθεί η δύναμη του πολιτισμού μας και να επιβιώσει αυτός σε δύσκολους καιρούς.
Έχοντας λοιπόν αυτή τη σκέψη και επειδή η τέχνη και ο πολιτισμός είναι είδος ανάγκης και όχι πολυτελείας, σας καλούμε, να συμμετάσχετε, παραμερίζοντας για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας, στην εκδήλωση που διοργανώνει ο «ΠΕΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ». Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει την παρουσίαση του θέματός με εισηγήσεις από τα μέλη του συλλόγου, με συνοδεία πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού και με τη φιλική καλλιτεχνική συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, οχταμελής ορχήστρα με ερμηνευτή τον γνωστό για την εξαιρετική λαϊκή φωνή του όσο και για τις αυστηρές και συνεπείς καλλιτεχνικά επιλογές του και αναζητήσεις Γεράσιμο Ανδρέατο, θα μας ταξιδέψει με αξέχαστες λαϊκές μελωδίες. Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση εκδίδεται εισιτήριο συμβολικού ποσού 10€, ως ελάχιστη οικονομική βοήθεια στο σύλλογο για την κάλυψη των εξόδων της εκδήλωσης. Στην τιμή περιλαμβάνεται ποικιλία αλλαντικών, τυριών και φρούτων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!