Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Άμεσα η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζηρού καλείται να διευθετήσει τις εκκρεμότητες με το νταμάρι Θεσπρωτικού για να μην δημιουργούν οι καλοθελητές «θολό τοπίο»

Η εταιρεία χρωστάει στον Δήμο και όχι ο Δήμος στην εταιρεία, όπως ψευδώς γράφηκε.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Τις τελευταίες μέρες διαπιστώσαμε ότι καταβλήθηκε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα ομιχλώδες σκηνικό γύρω από την υπόθεση του λατομείου Θεσπρωτικού, που ανήκει στην κυριότητα του Δήμου Ζηρού και σήμερα αφού άλλαξε πολλά χέρια από την ίδρυσή του και μετά, το εκμεταλλεύεται η εταιρεία αδρανών υλικών ΑΧΕΡΩΝ.
Το συγκεκριμένο λατομείο ιδρύθηκε πριν 20 χρόνια επί Δημαρχίας Σιώρου και κατά καιρούς την εκμετάλλευση ανέλαβαν διάφοροι επιχειρηματίες.
Η σύμβαση που έχει υπογράψει ο Δήμος με την συγκεκριμένη εταιρεία ισχύει για 10 χρόνια ακόμη και ο Δήμος Ζηρού στον οποίο ανήκει πλέον το λατομείο, έχει την δυνατότητα να παίρνει από εκεί αδρανή υλικά για τα έργα του χωρίς το άγχος της άμεσης καταβολής χρημάτων, όπως συμβαίνει με άλλους Δήμους.
Παράλληλα εισπράττει χρήματα ως ενοίκια από το λατομείο, κάτι που έγινε αντικείμενο παραπληροφόρησης με την άσχετη αφορμή της πρόσληψης ως ειδικού συμβούλου του Δήμου Πάργας, του πρώην Υφυπουργού Αντώνη Μπέζα.
Και αυτό γιατί μέτοχος της ΑΧΕΡΩΝ ήταν και ο Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας.
Είναι σίγουρο βέβαια ότι ο Αντώνης Μπέζας αγνοεί ακόμη και το «που πέφτει» το λατομείο Θεσπρωτικού ή και σε ποιον ανήκει.
Γράφηκε λοιπόν σε Γιαννιώτικη ηλεκτρονική εφημερίδα και αναπαράχθηκε ένα ψευδές γεγονός που θέλει να εμπλέξει την Δημοτική Αρχή Ζηρού σε οικονομικά παιχνίδια, σε σχέση με το λατομείο.
Συγκεκριμένα γράφηκε ότι αντί να χρωστάει η εταιρεία στον Δήμο από ενοίκια, χρωστάει ο Δήμος στην εταιρεία 550.000 ευρώ από αδρανή υλικά που κατά καιρούς προμηθεύονταν. Και επειδή δεν θα πρέπει να πυροβολούμε χωρίς στοιχεία και άδικα επιχειρήσεις που δίνουν ψωμί και δουλειά σε συμπατριώτες μας στην δύσκολη εποχή που διανύουμε, ερευνήσαμε το θέμα και διαπιστώσαμε ότι αυτό αποτελεί μέγα ψεύδος.
Η συγκεκριμένη εταιρεία χρωστάει κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ στον Δήμο Ζηρού και απομένει η διευθέτηση του θέματος από την οικονομική επιτροπή, για να μην διαιωνίζονται εκκρεμότητες που υπήρχαν και έχουν λυθεί με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.
Η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Ζηρού οφείλει άμεσα και έχοντας σαν προτεραιότητα την διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου, να διευθετήσει άμεσα το θέμα αυτό για να μην γίνεται «σπέκουλα» ούτε σε βάρος της Δημοτικής Αρχής , ούτε σε βάρος της εταιρείας.
Αυτή είναι η πραγματικότητα για το μοναδικό ίσως νταμάρι που έχει μείνει στο Νομό μας και το έξωθεν του Νομού μας υποτιθέμενο ενδιαφέρον, μάλλον άλλους στόχους και συμφέροντα εξυπηρετεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!