Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Σε λειτουργία το καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα στην Αρτα

ADESP PLATEIA
Η μεταφορά των αδέσποτων ζώων στο καταφύγιο που έχει δημιουργηθεί ξεκινά από τη Δευτέρα στην Άρτα.
Η απόφαση ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου έγινε αναλυτική ενημέρωση για την δημιουργία των εγκαταστάσεων φιλοξενίας αδέσποτων.
Ο Δήμαρχος Αρταίων ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Αρταίων είχε ζητήσει από την ΑΔΑΕ ΟΤΑ, να παραχωρήσει στον Δήμο Αρταίων τους χώρους του πρώην εργοταξίου της ΚΟΜΔΕ, στην περιοχή ΙΜΑΡΕΤ, για να γίνουν εκεί οι εγκαταστάσεις για το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων.
Οι χώροι αυτοί, είχαν αρχικά παραχωρηθεί κατά χρήση από τη Νομαρχία Άρτας στον Δήμο Αρταίων το έτος 1991, και χρησιμοποιούνταν ως αμαξοστάσιο των οχημάτων και μηχανημάτων της Νομαρχίας, αλλά και ως εργοτάξιο, καθώς διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή και τις προδιαγραφές για τον σκοπό αυτό.
Ο Δήμος Άρτας προχωρά στην αξιοποίηση των χώρων αυτών, με την άμεση στέγαση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το οποίο αποτελεί τη λύση στο σοβαρό πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στην περιοχή μας, αλλά και με τη μελλοντική στέγαση του αμαξοστασίου του Δήμου, του πρατήριου υγρών καυσίμων, των αποθηκών του δήμου, των χώρων διαμονής των εργαζομένων των εξωτερικών συνεργείων, του συνεργείου οχημάτων και μηχανημάτων κτλ.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι εργασίες στην ΚΟΜΔΕ προχώρησαν με ταχείς ρυθμούς και τώρα βρίσκονται σε τελικό στάδιο. Μάλιστα, από τη Δευτέρα 2 Μαρτίου ξεκινάει η περισυλλογή των αδέσποτων ζώων και η μεταφορά τους στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!