Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

«Καυτή πατάτα» τα λατομεία για το Δήμο Ζήρου Λεπτομέρειες

Γράφτηκε από τον/την EpirusPost.gr

ntamari l

 Να συμμαζέψει τ΄ ασυμμάζευτα είκοσι χρόνων στα Λατομεία Θεσπρωτικού επιχειρεί η νέα δημοτική αρχή Ζηρού. Δουλειά καθόλου εύκολη απ ΄ότι φάνηκε και στην ενημέρωση του Δ.Σ Ζηρού καθώς υπάρχει σωρεία λογιστικών τερτιπιών από πλευράς του μισθωτή και συνεχιζόμενη πλημμέλεια από μεριάς του δήμου Θεσπρωτικού αρχικά, Φιλιππιάδας και Ζηρού μετά, στην υπεράσπιση των συμφερόντων του.
Πολλοί μιλούν βέβαια για εξυπηρέτηση πολιτικών συνεργασιών μέσα απ΄αυτόν τον φαινομενικά επιχειρηματικό κύκλο. Οι φήμες οργίαζαν από την προεκλογική περίοδο και η κοινή γνώμη απαιτούσε ενημέρωση εντός Δ.Σ για να σχηματίσει άποψη περί του τι πραγματικά συμβαίνει.
Φέτος λήγει το μισθωτήριο συμβόλαιο της εταιρείας «ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ» του κ. Νάστα, δημάρχου Πάργας, με τον δήμο Ζηρού για την εκμετάλλευση του λατομείου Θεσπρωτικού. Επί είκοσι χρόνια ο δήμος θα μπορούσε να ΄χε ωφεληθεί πολλαπλά απ΄την ενοικίαση του λατομείου κι όμως έφτασε στο σημείο «εκεί που του χρωστούσαν να του πάρουν και το βόδι»!
Πρόστιμα που επιβλήθηκαν από πρώην δημάρχους Θεσπρωτικού και δεν εισπράχθηκαν γιατί στα δικαστήρια κέρδισε ο μισθωτής, αδρανή που παίρνονταν αλόγιστα για λογαριασμό του δήμου και δεν πληρώνονταν, λογιστικά τρυκ με σύσταση και δεύτερης εταιρείας (ΑΧΕΡΩΝ ΜΠΕΤΟΝ) στην οποία πουλούσε τα αδρανή απ΄το λατομείο και στη συνέχεια τα εμπορεύονταν απ΄τη δεύτερη εταιρεία σε άλλη τιμή ακόμη και στο δήμο, έφεραν τον τελικό λογαριασμό να είναι λίγες χιλιάδες ευρώ υπέρ του δήμου όλα αυτά τα χρόνια.
Συγκεκριμένα ο τελικός λογαριασμός αποδίδει στο δήμο 155χιλ ευρώ χωρίς προσαυξήσεις, 320χιλ με προσαυξήσεις. Μια συνετή διαχείριση του μισθωμένου ακινήτου θα μπορούσε να αποφέρει στο δήμο τουλάχιστον 150χιλ ευρώ ετησίως, κι όχι σε είκοσι χρόνια.
Παρά τη σειρά παραλείψεων και κακοδιαχείρισης της υπόθεσης που καταλόγισε η νυν δημοτική αρχή στην πρώην, με σαφή διακριτικότητα και χωρίς εντάσεις είναι η αλήθεια, στις προθέσεις της είναι να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον ίδιο μισθωτή σε περίπτωση που ζητήσει παράταση του 20ετούς συμβολαίου τον Απρίλιο. «Εφόσον είναι μια εταιρεία που πηγαίνει καλά, εγώ δεν είμαι υπέρ των διοικητικών αποβολών» εξέφρασε τη σκέψη του ο κ. Καλαντζής.
Θα εξαρτηθεί βέβαια κι από την ανταπόκριση της εταιρείας στην τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων της. Γιατί αν δεν καταβάλλει το αναλογικό μίσθωμα από το 2009 μέχρι σήμερα κι αν δεν κλείσει ο λογαριασμός της εικοσαετίας, δεν θα μπορέσει ο κ. Καλαντζής όσο κι αν θέλει να πείσει τους δημότες του ότι είναι συμφέρουσα η συνεργασία με την ίδια εταιρεία. Πρόκειται για θέμα στο οποίο επένδυσε προεκλογικά ως «σκάνδαλο», μαζί με άλλα, οπότε δεσμεύεται και ηθικά.
Ακολουθούν τα θέματα των Δημοτικών Σφαγείων και των φερόμενων ως απλήρωτων λογαριασμών ύδρευσης για τα οποία θα κριθεί συνολικά η αξιοπιστία της νέας δημοτικής αρχής βάσει των προεκλογικών εξαγγελιών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!