Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΠΑΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Οι πρώην και οι επόμενοι επιστημονικοί σύμβουλοι του Δημάρχου Πρέβεζας Χρήστου Μπαΐλη

bb
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την προκήρυξη τριών θέσεων επιστημονικών συνεργατών του Δημάρχου Πρέβεζας Χρήστου Μπαΐλη και πολλοί θεωρούν ότι πρόκειται για φωτογραφική προκήρυξη, η οποία αφορά συγκεκριμένα άτομα.
Πολλοί λένε ότι οι άνεργοι που έχουν τις ειδικότητες που περιγράφονται, όπως Αγρονόμο Τοπογράφο Μηχανικό(ΠΕ), Μηχανολόγο Μηχανικό (ΠΕ) και Τεχνολόγο Μηχανικό Έργων Υποδομής (ΤΕ) , καλά θα κάνουν να μην υποβάλλουν καθόλου αιτήσεις καθώς οι θέσεις είναι ήδη «πιασμένες» .
Για τις θέσεις αυτές θα προσληφθούν αντίστοιχα ο Ερωτόκριτος Νίκου, η Βασιλική Βασιλά και ο Αλκιβιάδης Σκούρας.
Οι θέσεις των συμβούλων του Δημάρχου είναι παχυλά αμοιβόμενες για τα σημερινά δεδομένα και προβλέπεται από το νόμο η πρόσληψή τους, η οποία όμως δεν είναι υποχρεωτική αλλά προαιρετική.  Η πληρωμή τους γίνεται από ειδικό κονδύλι του Υπουργείου Εσωτερικών και δεν επιβαρύνεται ο Δήμος.
Ήδη τόσο ο Δήμαρχος Ζηρού όσο και ο Δήμαρχος Πάργας έχουν προσλάβει από έναν επιστημονικό σύμβουλο και μπορεί να προσλάβουν και δεύτερο.
Οι σύμβουλοι αυτοί υποβοηθούν το έργο των Δημάρχων, αλλά στην σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία μπορεί να θεωρηθεί πολυτέλεια η πρόσληψη 3 συμβούλων και μάλιστα ειδικότητας Μηχανικών στον Δήμο Πρέβεζας, καθώς με την ένταξη και της Πολεοδομικής Υπηρεσίας στον Δήμο, οι Μηχανικοί πλεονάζουν.
Θα πρέπει λοιπόν ο Δήμαρχος να εξηγήσει δημόσια την χρησιμότητα που θα έχουν οι 3 συγκεκριμένοι σύμβουλοι όπως θα πρέπει να εξηγήσουν και οι 2 προηγούμενοι επιστημονικοί σύμβουλοι του Δημάρχου της προηγούμενης τετραετίας Ευάγγελος Γιαννουλάτος(Μηχανικός) και Θεόδωρος Κατσαούνος(Οικονομολόγος) που σήμερα έχουν εκλεγεί δημοτικοί σύμβουλοι, τί έργο επιτέλεσαν και τί προσφορά είχαν στον Δήμο τα προηγούμενα χρόνια που υπηρέτησαν εκεί.
Κάποιοι λένε ότι ο Δήμαρχος ετοιμάζει τη νέα γενιά δημοτικών του συμβούλων με αυτές τις προσλήψεις, ενώ τα ονόματα που προαναφέραμε έχουν διαρρεύσει από το περιβάλλον του.
Σημειώνουμε ότι ο νόμος δίνει την ευχέρεια στον ίδιο τον Δήμαρχο να κάνει τις επιλογές των συμβούλων του χωρίς μάλιστα να εξηγήσει σε κανέναν ή να δώσει λόγο για τις επιλογές του.
Και θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει ως χρήσιμη την επιλογή της κας Βασιλά η οποία έχει μεγάλη εμπειρία στην εξεύρεση και αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά οι άλλες δύο ειδικότητες χρειάζονται επεξήγηση.
Ένας Δήμος σαν τον δικό μας που θέλει να έχει τουριστική προοπτική, θα έπρεπε οπωσδήποτε να έχει ως σύμβουλο του Δημάρχου έναν ειδικευμένο στα Τουριστικά θέματα και στην Επικοινωνία, όπου υστερεί σημαντικά, καθώς τα facebook των κοριτσιών του Δήμου που ασχολούνται με την επικοινωνία περισσότερο εκθέτουν τον Δήμο μας παρά τον προβάλλουν (αν αυτό θεωρείται επικοινωνία).
Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι και ο προηγούμενος Δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας είχε κάνει χρήση αυτού του προνομίου και είχε προσλάβει ως ειδική σύμβουλο μία … Γυμνάστρια η οποία ήταν συγγενής δύο δημοτικών του συμβούλων!
Χρήση επίσης του προνομίου πρόσληψη ειδικού συμβούλου είχε κάνει και ο πρώην Νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου, ο οποίος είχε προσλάβει τον κ.Γιώργο Νίτσα ως … ειδικό στα θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Και εδώ βέβαια μπαίνει το μεγάλο ερώτημα:
Όταν σήμερα η Κυβέρνηση εξαγγέλλει την κατάργηση των συμβούλων των Υπουργών για λόγους οικονομίας και περιορισμού της σπατάλης, γιατί δεν προβαίνει και σε κατάργηση των συμβούλων των Δημάρχων για να τελειώνουμε και με το πελατειακό κράτος και με τις στρατιές συμβούλων που πληρώνονται χωρίς να προσφέρουν τίποτα;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!