Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Συγχαρητήρια κ. Αρχηγέ… Θέατρο σκιών οι κρίσεις αξιωματικών στην Ελληνική Αστυνομία!

dimitris tsaknakis
Δεν πρόκειται για κρίσεις αξιωματικών... Δεν πρόκειται για αξιοκρατική αξιολόγηση... Πρόκειται για ένα θέατρο σκιών.
Το πιθανότερο είναι ότι η Κυβέρνηση, η οποία αυτοαναιρείται δέκα φορές τη μέρα για διάφορα ζητήματα, να μην έχει αντιληφθεί καν τι ακριβώς συνέβη.
Το πιθανότερο είναι ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Καθηγητής Γιάννης Πανούσης, απορροφημένος στα δοκίμια της Έλενας Ακρίτα, να μην έχει συνειδητοποιήσει ακόμη τι έγινε...
Και το βέβαιο είναι ότι ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτρης Τσακνάκης, υπήρξε ο απόλυτος σκηνοθέτης στην παράσταση του θεάτρου σκιών που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Αφού πέρασε με εκπληκτική ταχύτητα, διάφορους πολιτικούς χώρους, κατάφερε να παραμείνει στη θέση του και με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν κατάφερε να κάνει την τομή στην Ελληνική Αστυνομία και να επιβάλλει την αξιοκρατία.
Αφού ο κ. Τσακνάκης διασφάλισε τη συνέχιση της δικής του θητείας, απόλυτος κυρίαρχος στο Συμβούλιο Κρίσεων, έστειλε στη σύνταξη αντιστράτηγους, υποστράτηγους και ταξιάρχους, με συνοπτικές διαδικασίες.
Στην περίπτωση της Ηπείρου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, είναι βαθιά εκτεθειμένοι...
Πολύ περισσότερο βέβαια ο κ. Τσακνάκης, ο οποίος άλλωστε υπηρέτησε στην περιοχή και έχει προσωπική άποψη για τους ανθρώπους που αποστράτευσε.
Είναι δύσκολο, εξαιρετικά δύσκολο, να βρουν έναν πειστικό λόγο, μια καλή δικαιολογία για να πείσουν τους Ηπειρώτες, τους Γιαννιώτες, για τις αποφάσεις τους.
Και είναι διπλά δύσκολο για τον κ. Τσακνάκη να πείσουν όσους γνωρίζουν λίγο παραπάνω τα τεκταινόμενα εντός της αστυνομίας.
Δεν είναι κρυφό ότι οι προσωπικές του σχέσεις με κορυφαίους αξιωματικούς της Ηπείρου, που τους έβγαλε στη σύνταξη δεν ήταν καθόλου θερμές.
Δεν είναι κρυφό, ότι επιχείρησε πολλές φορές στο παρελθόν, να τους φέρει σε δύσκολη θέση και να τους «αδειάσει», χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Είχε τους δικούς του, προσωπικούς λόγους, να μην τους θέλει στο σώμα. Και βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία.
Συγχαρητήρια κ. Αρχηγέ...
Ο κ. Τσακνάκης έχει εκτεθεί βαθύτατα στην κοινή γνώμη των Ιωαννίνων και της Ηπείρου αλλά είναι σίγουρα το τελευταίο που τον ενδιαφέρει.
Ενδιαφέρει όμως την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και την Κυβέρνηση. Και είναι αυτοί που πρέπει να βρουν έναν πειστικό λόγο για τις καρατομήσεις που έγιναν ολονυχτίς...
Γράφτηκε από τον/την EpirusPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!