Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΤΡΑΧΟΥΡΑ

Με επιστολή του ο Μιχάλης Κατραχούρας πρώην δήμαρχος Φιλιππιάδας καταγγέλει δίκαια την μελέτη ανάπλασης πεζοδρομίων των κεντρικών οδών στην Φιλιππιάδα. 
Έχουν γίνει παρεμβάσεις από ιδιώτες όπως το είχε καταγγείλει και το ziros.gr αλλά πρέπει να δούμε το έργο όταν θα παραληφθεί   για να βγάλουμε  συμπεράσματα. Πάντως εμείς δεν είδαμε κανέναν από την τεχνική υπηρεσία του δήμου Ζηρού την ώρα που ρίχνουν ασφαλτοτάπητα  να είναι παρών και είναι σίγουρο ότι δεν έχουν πάρει τα σωστά υψόμετρα.
Ακολουθεί η επιστολή του πρώην Δημάρχου!

ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ… ΑΦ’ ΥΨΗΛΟΥ
( ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ;)

     Πριν από ένα χρόνο περίπου με επιστολή μου σε τοπική εφημερίδα και τίτλο «ΕΡΓΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΚΡΙΣΗΣ», σχολιάζοντας το έργο «ανάπλαση κεντρικών οδών Φιλιππιάδας προυπ.. 1.186.000 ευρώ » το χαρακτήρισα .. λεφτά πεταμένα!.  Τότε πρότεινα η χρηματοδότηση να διατεθεί για την κατασκευή πεζοδρομίων από πρατήριο Λάππα μέχρι Γέφυρα Καμπής (νέα είσοδος πόλης) και για αντικατάσταση της πλακόστρωσης στην Κεντρική Πλατεία Φιλ\δας. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα, γιατί το έργο δημιούργησε πληθώρα αντιδράσεων, ποικίλα σχόλια,  ερωτηματικά και κυρίως χωρίς κανένα όφελος . Παρουσιάζει όμως Πανελλήνια πρωτοτυπία, γιατί τα πάρκινγκ που κατασκευάστηκαν πίσω και δίπλα από το Δημαρχείο είναι υπερυψωμένα του οδοστρώματος κατά 10 εκατ. περίπου!!  .
        ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ  Η ΜΕΛΕΤΗ!
      «Ερευνώντες τας γραφάς»,  διαπιστώσαμε ότι η μελέτη είναι σωστή και η εφαρμογή της λάθος!!! Συγκεκριμένα στην Τεχνική Έκθεση Εργασιών της μελέτης αναγράφεται ότι: «Στη δεξιά πλευρά κατά την κίνηση των αυτοκινήτων θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης οχημάτων στο ΙΔΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ με το οδόστρωμα με επίστρωση από κυβόλιθο δεματίου 15χ15εκ. Επί του υφιστάμενου οδοστρώματος θα γίνει ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη και κατασκευή ΝΕΑΣ ασφαλτικής στρώσης οδοποιίας πάχους 5εκ.Στα ΑΚΡΑ του οδοστρώματος (δηλ. προς το ρείθρο του πεζοδρομίου και όχι μεταξύ πάρκινγκ και ασφαλτόστρωσης όπως τώρα) θα κατασκευαστεί τριγωνική τάφρος συλλογής όμβριων υδάτων από σκυρόδεμα επί της οποίας θα κατασκευαστούν τα νέα φρεάτια υδατοσυλλογής»… Από τα παραπάνω προκύπτει ξεκάθαρα ότι τα πάρκινγκ έπρεπε να υπερυψωθούν μόνο κατά 5εκ. για να βρεθούν στο ίδιο επίπεδο με τη νέα ασφαλτόστρωση. Πρόκειται επομένως για μεγάλη αστοχία, που προκαλεί , έχει  πολλούς αποδέκτες και που οδήγησε θιγόμενους ,περίοικους στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και στην παρέμβαση της   δικαιοσύνης                                                      Σημειωτέον ότι το έργο είναι συνεχιζόμενο, αλλά ακόμη ημιτελές και ως εκ τούτου  υποχρεωτικά  το διαχειρίζεται η νέα Δημοτική Αρχή η οποία ελπίζουμε να δώσει  εξηγήσεις γιατί  ολοκλήρωσε έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, παρ’ ότι  δεν εφαρμόστηκε η μελέτη .
Μιχάλης Κατραχούρας   πρώην δήμαρχος Φιλιππιάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!